heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

November 2015:

30.11.15

BLACKOSH - WHORES, BOOZE & BLACK METAL

Blackosh - Whores, Booze & Black Metal Middels minus

Iron Bonehead, 27.11.15
I og med at originaltittelen lyder Kurvy, chlast, black metal kan vi raskt slutte at Blackosh ikke stammer fra nabobygda. De befriende lite selvhøytidelige karene kommer fra Tsjekkia, og har kun to splitter bak seg. Begge med veteranene Master's Hammer.
Bak cover og tittel preget av lange fingre i retning etablerte besteborgere og konservative verdier skjuler det seg, ikke uventet, en slags form for svart metall. Derifra er det dessverre slutt på moroa for denne lytteren.


piggtråd
30.11.15

GRIMA - DEVOTION TO LORD

Grima - Devotion to Lord Under Middels

Naturmacht Productions, 28.11.15
Det finnes veistrekninger som snor seg milevis gjennom gran- og furu-skog. Du skal være mer enn normalt glad i skog for å sette pris på sammenfiltrede grener som danner to eviglange brun-grønne vegger parallelt med en tynn stripe dårlig asfalt.
Den “herre” Morbius og Vilhem tilber og byr sin hengivenhet til er naturen i Sibir, hvor duoen kommer fra. Musikken de framfører er atmosfærisk sort metall med lengsel etter, og ømhet for, nettopp skogens vesen.

piggtråd
30.11.15

KÖRGULL THE EXTERMINATOR - REBORN FROM THE ASHES

Körgull the Exterminator - Reborn From The Ashes Bra

Ván Records, 27.11.15
Blekkpatroner (aka black patrons) fra Spania er ikke hverdagskost (everyday broomstick?). Hyggelig er det da å kunne konstatere at de representerer moderlandet på adekvat manér.
Körgull the Exterminator er et nytt bekjentskap for undertegnede, men fans av Deathhammer kan ha kommet borti spanjolene via splitten When the Hammer Strikes...... the Exterminator Arrives!!! fra 2011.


piggtråd
30.11.15

ZGARD - TOTEM

Zgard - Totem Bra

Svarga Music, 27.11.15
Yaromisl holder høy aktivitet på utgivelsesfronten. Totem er mannens femte skive under monikeren Zgard på fire år. Heldigvis går det ikke på bekostning av kvaliteten.
Fra Vest-Ukrainas grense mot Karpatene serveres sjamanistisk pagansk black/folk-metall.
Zgard er i teorien riktignok et enmannsband, men Yaromisl insisterer heldigvis ikke på å gjøre alt selv. Når artister gjør det, blir resultatet ofte preget av gutteroms-uttrykk, men Zgard låter helt og fullt som et rutinert band.

piggtråd
29.11.15

RESUSCITATION - EVISCERATED DIVINITY (7" EP)

Resuscitation - Eviscerated Divinity Svakt

Iron Bonehead, 27.11.15
Klar for 11 minutter primitiv dødsmetall som på ingen måte hverken bringer noe nytt til torgs eller tangerer kvaliteten på eksisterende dødningemetall med svart sot på sine demoniske vinger? Etter et knapt døgn i Images at Twilights klør skal faen vite at jeg ikke er forberedt på den slags nedrighet.


piggtråd
27.11.15

EUCHARIST - DEMISE RITES (12" MLP)

Eucharist - Demise Rites Svakt

Iron Bonehead, 27.11.15
Australske Eucharist ga i 2011 ut to demo-kassetter, som her er samlet på polyvinylklorid.

De fire første låtene, hentet fra demoen Tenebrous Summoning, er på denne promoen slått sammen til et knapt femten minutter langt buldrende spor, der lyd og stemning utkonkurrerer det svært moderate låtmessige innholdet.


piggtråd
26.11.15

AUTOPSY - SKULL GRINDER (EP)

Autopsy - Skull Grinder Meget Bra

Peaceville, 27.11.15
Til tross for at jeg har brukt Autopsy som referanse noen ganger har jeg faktisk ikke hørt så mye av det amerikanerne har gitt ut, hverken før eller etter gjenforeningen. Det skyldes stort sett tilfeldigheter, men større fokus på og prioritering av sortmetall må vel også ta sin del av skylden.
Dødsmetall-veteranene slapp Tourniquets, Hacksaws and Graves i april i fjor. Jeg har hørt den en del ganger, og jeg var helt sikker på at jeg hadde skrevet om den, men så langt kom jeg tydeligvis aldri.


piggtråd
26.11.15

THE DUTCH DUKE - SEAVUS UMBRA (EP)

The Dutch Duke - Seavus Umbra Ålreit

Selvutgitt, 30.04.2015
Selv om disse ferske fjesene blander inn litt tidlig speedmetall i sitt musikalske virke, låter det ganske snilt og harmløst av nederlendernes heavy metal. Tildels fordi den flørter mye med rock og rull og et lett pønka uttrykk.
De siste dagene har vært hektiske. Mye lytting, men lite skriving. Da passer det godt at jeg har noen kortere EPer å skvise inn, for å bøte på manglende kvantitet.

piggtråd
25.11.15

THIRD STORM - TARÎTÎYA ME (EP)

Third Storm - Tarîtîya Me Meget Bra

Dark Descent Records, 14.09.15
I 1986 startet fire svenske ungdommer i alderen 14-16 bandet Third Storm, inspirert av svartmetallens første bølge. Om Uppsala ikke var moden for Third Storm, eller om Third Storm ikke selv var modne nok, vites ikke, men etter noen år med motgang var det slutt på moroa.
To demoer de færreste har hørt er det eneste vitnesbyrd.


piggtråd
25.11.15

RAVENDARK'S MONARCHAL CANTICLE - SOBRE AS CINZAS DO FRACASSO ALHEIO

Ravendark's Monarchal Canticle - Sobre as Cinzas do Fracasso Alheio Over Middels

Hammer Of Damnation productions, 30.10.15
Velkommen til Brazil. Velkommen til krigssonen. Ravendark's Monarchal Canticle (på omtrentlig norsk: Ravnemørkets Monarkistiske Hymne) er musikalsk inspirert av Søramerikanske pionerer som Mutilator, Sarcofago, Chakal, Taurus etc. Det lyrisk er preget av en lidenskapelig dedikasjon til temaet krig, og historien om den brasilianske revolusjonen i 1930, etterfulgt av den konstitusjonalistisk revolusjonen i 1932.


piggtråd
24.11.15

VINTAGE WARLORDS - THE INVISIBLE FOE (EP)

Vintage Warlords - The Invisible Foe Bra

Redefining Darkness Records, 19.05.2015
Vintage Warlords kommer fra Statene og består av to mann, vokalist Conor Byers og Thomas G. Plaguehammer, tidligere bassist i Abigail Williams på samtlige instrumenter.
Foruten litt gjestegitar fra tidligere band-kollega Michael Wilson i tittellåta, vel å merke.

The Invisible Foe er karenes første utbrudd.


piggtråd
23.11.15

AMBUSH - DESECRATOR

Ambush - Desecrator Bra

High Roller Records, 30.10.2015
Elle Melle... Når jeg ikke klarer å velge hvilken promo i bunken jeg skal velge først, faller valget denne gang på litt god gammel klassisk metall, velegnet til å smøre nervetråder stresset av ubesluttsomhet.
Ambush er langt fra et gammelt band i seg selv, men heller en ung, lovende og sulten kvintett.


piggtråd
22.11.15

CAMBION - UNFOLD CHAOS SUPREME (Demo)

Cambion - Unfold Chaos Supreme Meget Bra

Lavadome Productions, 26.06.15
Tre amerikanere og en tysker har ikke tid til fjas. Uten unødvendig intro stormer bandet i fullt firsprang ut i gnistrende speed-metallisk black/death. På et drøyt kvarter jager de gjennom fem låter med minimale pusterom utover de korte opphold man finner mellom sporene.
Bandet ga selv ut denne demoen digitalt tilbake i februar, og Lavadome lanserte den så på CD i sommer.


piggtråd
22.11.15

TEACH YOUR SOUL WITH FIRE - VOL. IV (Compilation)

Teach Your Soul With Fire - Vol. IV Varierende

Signal Rex, 24.11.15
Renspikket svartmetall skiller seg ut fra andre sjangere på mer enn én måte. Ett av aspektene som gjør genren unik er hvordan det man definerer som kvalitet avviker fra det man anser som kvalitet i andre genre.
Her prioriteres tankesett preget av antikristne holdninger og stemninger av kulde og hat foran konvensjonelle musikalske verdier som kompositorisk kløkt, god lyd og teknisk habilitet.


piggtråd
21.11.15

ENNUI - FALSVS ANNO DOMINI

Ennui - Falsvs Anno Domini Meget Bra

Solitude Productions, 16.11.15
Georgia er et ganske lite land mellom Russland, Tyrkia, Armenia, Aserbajdsjan og Svartehavet. Landet har likevel omtrent 4,6 millioner innbyggere, ikke så langt unna Norges 5,1 millioner. Landet er ikke akkurat viden kjent for metall. Faktisk har Metal Archives bare registrert 13 aktive band fra landet, og ingen av disse er store internasjonale navn.
Muligens med ett hederlig unntak. Det er ikke umulig at du har hørt om Ennui. Ihvertfall ikke dersom du liker å synke langt ned i sirup-seig sorg og fortvilelse.


piggtråd
21.11.15

DARKEST ERA - GODS AND ORIGINS (EP)

Darkest Era - Gods and Origins Litt Bra

Cruz Del Sur Music, 20.11.15
Darkest Era har syslet med harmløs melodisk metall med keltisk preg i ti år nå. Selv om bandet ligger nært heavy metall i uttrykket har den ikke helt den samme energiske og vitale partyfaktor.
Man kan vel si at irene har noen litt mørke og melankolske undertoner, selv om de holder grei distanse til genre som dark metall og pagan.


piggtråd
20.11.15

DODSFERD - WASTES OF LIFE

Dodsferd - Wastes of Life Herlig!

Moribund, 20.11.15
Fans av svart metall kan vel umulig ha unngått å komme i kontakt med greske Wrath og hans Dodsferd. Iløpet av nesten femten år har bandet rukket å gi ut åtte tidligere skiver og en god bunke splitter etc. Av disse har jeg hørt fire av de fem første skivene.
Jeg setter det nok ikke så veldig mye på spissen når jeg hevder at mannens svartmetall har et ganske sterkt element av “elsk eller hat”, og at sjangerens fans således lett kan deles opp i to stridende segmenter.


piggtråd
20.11.15

SEKORIA - IM REICH DER SCHATTEN

Sekoria - Im Reich der Schatten Ganske generisk

Kernkraftritter Records, 20.11.15
Disse tyskerne har bedrevet sitt i fem år, og presenterer herved sitt andre album.
Im Reich der Schatten var ikke lett å få tak på, og sant å si føles musikken som tørr, finkornet sand mellom fingrene fremdeles.
Sekoria har sine kvaliteter, men helheten faller stort sett igjennom.


piggtråd
19.11.15

ANOMALIE - REFUGIUM

Anomalie - Refugium Middels

Art of Propaganda, 20.11.15
Med et navn som Anomalie, som altså betyr “avvik fra det normale”, er det vel lov å håpe på noe utenom nettopp det vanlige?
Når så disse østerrikerne tilbringer all sin tid i velkjente farvann, tilknyttet post-metallisk territorium, blir jeg umiddelbart en anelse skuffet.


piggtråd
18.11.15

CORROSIVE ELEMENTS - TOXIC WASTE BLUES

Corrosive Elements - Toxic Waste Blues Noe Bra

GreyveStorm Productions, 20.11.15
Ved å kombinere dødsmetall og thrash med elementer fra heavy metal, hardrock, hardcore og punk, samt ulike vokale tilnærminger, skaper disse franskmennene med røtter i Algerie et noe schizofrent uttrykk de kaller death thrash n'roll.


piggtråd
17.11.15

THE CRAWLING - IN LIGHT OF DARK DAYS (EP)

The Crawling - In Light of Dark Days Meget Bra

GrindScene Records, 23.10.15
Irske The Crawling kaller simpelthen sin musikalske retning “slow death”, noe som føles meget adekvat. Skal man presse trioen inn i en konform bås er det mest nærliggende å ty til death/doom.
Trioen, formet i fjor, serverer tre låter fra 4,5 til 8,5 minutter, og ender opp med tilsammen like over 19 totalt.


piggtråd
16.11.15

METALMESSAGE - VI (Compilation)

Metalmessage - VI Bra

Metalmessage, 05.11.15
Metalmessage er ikke et konvensjonelt plateselskap, men et promoselskap som driver PR og håndterer promotering og korrespondanse mot media for usignerte band og mindre selskaper.
Jeg har anmeldt skiver for Metalmessage i snart halvannet år, og når selskapet nå byr på en samleskive med mye god og høyst variert metall til en valgfri mynt (eller seddel) vil jeg gjerne gjøre deg oppmerksom på den.


piggtråd
16.11.15

MENEAPNEONTES - PROMACHOS

Ganske Kjedelig Meneapneontes - Promachos
Satanath Records, 21.09.15
To grekere spiller noe de kaller episk black metal,
med et konsept basert på gresk mytologi og historie.

Selv uten tekster er det mulig å fange opp vibber av Alexander den Store og Leonidas kamp mot perserne.

Kan hende treffer de godt med det tematiske. Det musikalske bommer imidlertid grovt på sjangeren.

piggtråd
16.11.15

HAUTAJAISYÖ - HAUTAJAISYÖ

Hautajaisyö - Hautajaisyö Middels

Inverse Records, 31.10.15
Finsk død og fordervelse. Hautajaisyö har noen år bak seg under navnet Redeye, men la etter hvert om stilen fra death/thrash med engelske tekster til seigere dødsmetall med finsk lyrikk. Ett år har gått, og Hautajaisyö er klar med en selvtitulerte debut.
Tunge og seige riff med dyp finsk growl låter utvilsomt tøft. Stemninger av sinne, motgang, fortvilelse og motstand hører med. Litt melankoli til tross, musikken er mer preget av innbitt kampvilje enn resignasjon.

piggtråd
13.11.15

AUSTRAL / COLD - THE EXALTED SHADOWS OF DEATH ARE DANCING (Split)

Austral / Cold - The Exalted Shadows of Death are Dancing Svakt

Tyrannus, 13.11.15
Fra ilden til sveiseflammen.
Syntes du Awe låt intenst ved første lytt kan du grue deg til de klin gærne chilenerene i Austral & Cold går amok med frenetisk og kompromissløs svart metall.
Bandene bidrar med fem låter og omlag 25 minutter hver, blant disse er fire egne låter samtidig som de tilgodeser hverandre med en cover.


piggtråd
13.11.15

AWE - PROVIDENTIA

Awe - Providentia Meget Bra

Pulverised Records, 13.11.15
Awe var ett av tre greske band på splitten Moerae, omtalt tidligere i år.
I likhet med den består også Providentia av tre lange låter. Actus Primus, Actus Secundus og Actus Purus varer fra 15 til 20 minutter hver, og klokker tilsammen inn på 53 minutter.
Musikken er en heller dystopisk nedadgående spiral av mismot og mistrivsel. Denne barbariske smeltedigel av avsky, kaos og frykt fungerer uten tvil best med hodetelefoner. Ihvertfall til det atonale angrepet på sansene har seiret og fått en fot innenfor.


piggtråd
11.11.15

FROM THE VASTLAND - BLACKHEARTS (EP)

From The Vastland - Blackhearts Bra

Symbol of Domination Prod., 21.08.15
Dette er en EP som har gått meg hus forbi til nå. Gorgers Metall har fulgt iraneren Sinas svarte løp siden andreskiva Kamarikan. Jeg var ikke enormt begeistret for den, men den gjorde seg da fortjent til en godkjenning. Neste album, Temple of Daevas var av sterkere natur.
Som før har vår ny-trønder fra Teheran benyttet norsk erfaring og kvalitet for å bringe sine ambisjoner til live.

piggtråd
11.11.15

MAÏEUTISTE - MAÏEUTISTE

Maïeutiste - Maïeutiste  Meget Bra

Les Acteurs de L’Ombre Productions, 18.09.15
Franske Maïeutiste debuterte med en monstrøs og omfattende skive for snart to måneder siden.
Jeg har utsatt denne gjennomgangen i det lengste, for det selvtitulerte albumet gir mye å fordøye på flere måter.
Albumets 11 låter varer ikke bare i overveldende 75 minutter, men de består også av et durabelig antall ulike uttrykk.


piggtråd
10.11.15

DRAGGED INTO SUNLIGHT / GNAW THEIR TONGUES - N.V.

Dragged Into Sunlight / Gnaw Their Tongues - N.V. Meget Bra

Prosthetic Records, 13.11.15
Du drar sikkert kjensel på de to bandnavnene, men dette er ingen alminnelig splitt. Dette er et samarbeid på tvers av den engelske kanal, mellom Dragged Into Sunlight og Gnaw Their Tongues fra henholdsvis UK og Nederland.
Prosjektet startet på tampen av 2011 med ett eneste mål for øyet - å “fange opp, fordøye og gulpe opp Godfleshs Streetcleaner (1989) i et konseptuelt mareritt”.


piggtråd
10.11.15

RAVENTALE – DARK SUBSTANCE OF DHARMA

Raventale – Dark Substance Of Dharma Litt Bra

BadMoodMan Music, 05.10.15
Det ukrainske enmannsbandet Raventale har etter ti års eksistens kommet til sin åttende skive.
Bakmann Astaroth kaller stilen “atmospheric blackened metal”. Det er ikke en ille beskrivelse, selv om den bare skraper i overflaten.
Med Dark Substance Of Dharma serveres et konsept basert på indisk og tibetansk mytologi.

piggtråd
09.11.15

DIESEAR - ASHES OF THE DAWN

Diesear - Ashes Of The Dawn Litt Bra

Total Metal Records, 09.11.15
Denne taiwanske kvartetten ga ut sin første* fullengder i Taiwan, Japan og Korea for tre år siden. Med hjelp fra Total Metal Records slippes den nå globalt.
Diesear, satt sammen av latinske “Dies Sear” (brennmerkingens dag), spiller melodisk dødsmetall med en litt moderne vridning som etterlater meg med et temmelig ambivalent inntrykk.


piggtråd
09.11.15

KHADAVER - EXSTINCTIO MUNDI

Khadaver - Exstinctio Mundi Temmelig Bra

Selvutgitt, 09.11.2015
Exstinctio Mundi, latin, for “menneskehetens endelikt”, er slovakiske Khadavers andre album. Bandet opererer i melodiske landskap innen semi-ekstrem metall med industriell og symfonisk stil og apokalyptisk tematikk.
Hva skjer når rasen Zeroborn invaderer jorden?
Vil menneskeheten utslettes for godt? Det er historien som utspiller seg gjennom ti låter og litt over tre kvarter.


piggtråd
09.11.15

DEMIAURA - DEMIAURA

DemiAura - DemiAura Over Middels

Selvutgitt, 13.10.15
Trioen fra Phoenix, Arizona spiller melodiøs, instrumental progressiv metall. Stemnings-musikk skapt gjennom improvisasjon.
Dette er i utgangspunktet musikk utenfor mine smaksløkers kjerneområde, så forvent ingen inngående, grundig og utdypende beskrivelse.


piggtråd
08.11.15

NUCLEUS TORN - NEON LIGHT ETERNAL

Nucleus Torn - Neon Light Eternal Middels

Prophecy Productions, 06.11.15
For to år (og fem dager) siden ble Gorgers Metall lansert uten brask, bram eller fanfare. På den tid ble skiver kategorisert etter ett enkelt kriterium; ville jeg brukt tid og penger på denne?

Tidene forandrer seg. Det vil si, ting endrer seg over tid.


piggtråd
08.11.15

SYNKVERVET - FORGOTTEN MEMORIES (EP)

Synkvervet - Forgotten Memories Bra

Selvutgitt, 02.11.15
Min innflytelse over de metalliske utøvere der ute er nok ubetydelig, men Synkvervet fra Sandefjord har for andre gang valgt å tilgodese meg med muligheten til å omtale en av sine utgivelser, og de har i tillegg gjort forbedringer på mine største ankepunkter vedrørende skiva Trollspeil, omtalt for åtte måneder siden. Det er nok en naturlig utvikling vi er vitne til, noe annet er jeg ikke innbilsk eller naiv nok til å tro, men det skader vel ikke å leke med tanken om at jeg kan ha synkvervet bandet i en beskjeden mengde.

piggtråd
07.11.15

CROSS VAULT - THE ALL-CONSUMING

Cross Vault - The All-consuming Bra

Northern Silence Productions, 06.11.15
Denne tyske trioen minner meg igjen på hvor lyst jeg har til å få skrevet noen ord om My Dying Brides nye album, for musikken har sine likheter.
Bandet har tatt sitt navn fra krysshvelv, som er å finne der to bue-formede hvelv krysser hverandre i rett vinkel (90°).
Akkurat hva som ligger bak navne-valget er ikke så godt å si, men forbindelsen til gotisk arkitektur er ikke så dum. Navnet kan lett gi assosiasjoner til Cathedral, men Cross Vaults doom har mer til felles med death/doom enn stoner doom.

piggtråd
07.11.15

DOWN AMONG THE DEAD MEN - EXTERMINATE! ANNIHILATE! DESTROY!

Down Among the Dead Men - Exterminate! Annihilate! Destroy! Middels

Cyclone Empire, 06.11.15
Jeg skal ikke nekte for at en blanding av dødsmetall og crust punk kan være nokså tøft. Med Dennis Blomberg (Paganizer) på gitar, Dave Ingram (eks-Benediction) på vokal og velkjente Rogga Johansson på gitar og bass er det da også en erfaren trio vi har med å gjøre.
Som på debuten, som ble gitt ut for et par år siden, håndteres trommene av innleide Erik Bevenrud.


piggtråd
06.11.15

KHORS - THE FLAME OF ETERNITY'S DECLINE (Re-Release)

Khors - The Flame Of Eternity's Decline Meget Bra

Svarga Music, 06.11.15
Ukrainske Khors feirer tiårs-jubileum for sin debut, og markerer dette ved å gi ut skiva i remastret utgave med nytt omslag.
Mine to tidligere møter med bandet, fjerde og femte skive Return to Abandoned (2010) og Wisdom of Centuries (2012), etterlot meg med et greit inntrykk, men ikke så mye mer. Jeg har riktignok ikke glemt albumene, noe som må sies å være et godt tegn.


piggtråd
06.11.15

VASTUM - HOLE BELOW

Vastum - Hole Below Bra

20 Buck Spin, 06.11.2015
Da Patricidal Lust, San Francisco -kvintettens andre skive ble sluppet for et par år siden konstaterte jeg at bandet fikk endel oppmerksomhet. Dessverre fikk jeg ikke sjekket deres frådende demoniske dødsmetall selv.

På tide å bli kjent med Vastum.


piggtråd
06.11.15

HORN - FELDPOST

Horn - Feldpost Ganske Bra

Northern Silence Productions, 06.11.15
Jeg har ikke gitt uttrykk for det mest kjærlige forhold til Horn ved tidligere anledning.
Nå har jeg riktignok ikke hørt alt karene har i bagasjen, men tre av i alt seks tidligere skiver har ikke etterlatt noe spesielt godt inntrykk.
Med Feldpost utviser imidlertid tyskerne kraftig framgang på flere områder.


piggtråd
05.11.15

AUSTRALASIA - NOTTURNO

Australasia - Notturno Rimelig Bra

Apocalyptic Witchcraft Recordings, 21.09.15
Gian Spalluto heter italieneren bak bandet med det noget spesielle navnet. Bakgrunnen for valg av bandnavn kjenner jeg ikke, men ordet Notturno brukes for å beskrive instrumentale komposisjoner preget av tankefull og drømmende stemning, gjerne skrevet for piano. Ordet er også synonym til “nocturne”, som i tillegg kan brukes om nattlige motiver på bilder og malerier.
Foruten gjestevokal på én låt er Notturno et instrumentalt album som passer utmerket til sin tittel.


piggtråd
04.11.15

VÉHÉMENCE - ASSIÉGÉ

Véhémence - Assiégé Over Middels

De Tenebrarum Principio, 25.10.15
Bandet bak formidable God Was Created er også ute med ny skive, men dette er ikke amerikanerne. Dette er en debuterende navnebror fra Frankrike som framfører melodiøs sort metall med blant annet litt middelaldersk preg.
Jeg aner ikke hvorvidt dette er et enmannsband eller ei, men jeg har på følelsen at det kan være det.


piggtråd
04.11.15

BODYFARM - BATTLE BREED

Bodyfarm - Battle Breed Sterkt

Cyclone Empire, 06.11.15
Vi forflytter oss til Nederland, hvor Bodyfarm - etter en bombastisk symfonisk intro, orkestrert av ingen ringere enn Ardek fra Carach Angren - dundrer avgårde med like bombastisk dødsmetall med lange røtter.
Med hjelp av Ronnie Björnström i Enhanced Audio Productions har kvartetten oppnådd saftig og fyldig lyd på sin tredje skive.


piggtråd
03.11.15

BLACK GRAIL - MISTICISMO REGRISIVO

Black Grail - Misticismo Regrisivo Svakt

Tyrannus Records, 02.10.15
Presseskrivet er langt og kronglete som en rundtur på IKEA. Jeg kommer ikke til å bruke på langt nær så mange linjer. Det er ikke Misticismo Regrisivo verdt. Jeg har hørt skiva alt for mange ganger, men jeg kommer aldri til å høre den igjen.
Dette blir det andre chilenske bandet som får det glatte lag på bare to dager, men det er naturligvis bare en tilfeldighet.


piggtråd
03.11.15

AGGRAVATOR - POPULACE DESTRUCTOR (Re-release)

Aggravator - Populace Destructor Ganske Bra

Dead Center Productions, 30.10.15
Aggravator fra San Antonio, Texas ble startet i 2008, ga ut en demo i 2010, slapp sitt første album i 2012, og deretter oppfølgeren Populace Destructor i 2014. Om den ble trykt i for få eksemplarer, eller om distribusjonen ikke møtte etterspørselen skal ikke jeg spekulere i.
Bare noen få måneder før tredje skive skal ut på markedet, slippes altså fjorårets suksess på ny.


piggtråd
02.11.15

O.S.I.R.I.S. - THE CONQUEST OF PLANET DEATH - Vol 2

O.S.I.R.I.S. - The Conquest of Planet Death - Vol 2 Elendig

Tyrannus, 02.11.15
Chilenske Count Czar Yang (Ammit) har skapt sin egen lekegrind inspirert av ting som Abruptum, Goatlord, Popol Vuh (tysk krautrock, ikke Jan Teigens band), og klassisk atonal samtids-musikk.
Ulempen ved å være alene er at ingen forteller deg når du er fullstendig ute å sykler.


piggtråd
02.11.15

NYX - HOME

Nyx - Home Litt Bra

Agonia Records, 30.10.15
Det mest originale ved månedens første, men langt fra siste debutanter, er at denne svart/ekstrem-metall duoen består av kvinner. Heldigvis stopper ikke all egenart der. Selv om de ikke finner opp kruttet på ny lader de muskedunderen på en litt ukonvensjonell måte, og unngår dermed å stemples som generiske.


piggtråd
01.11.15

CHRIST AGONY - BLACK BLOOD (EP)

Christ Agony - Black Blood Ganske Bra

Witching Hour productions, 01.11.15
Vel overstått allehelgensaften. Nå som de døde har returnert til sin grav er det på tide å tre inn i november. Til det får vi hjelp av polske veteraner. Bandet har 25 års fartstid og åtte fullengdere bak seg. Et vell av artister har vært innom bandet, men nå er de tre. Tre er også antallet låter vi finner på denne knapt 20 minutter lange EPen som bringer bud om nytt album iløpet av 2016.


piggtråd
Gorgers Metall