heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Oktober 2015:

30.10.15

LUNAR MANTRA - GENESIS (EP)

Lunar Mantra - Genesis Middels

Invictus Productions, 30.10.15
Den britiske nykommeren Lunar Mantra sonderer terrenget med 35 minutter eterisk intensitet. Jeg venter fortsatt på at noen skal ta bladet fra munnen og gi navn til denne malstrømmen av infernalsk lava-infisert spirituell kaos-agnostisk helvetes-metall. Du skjønner sikkert hva jeg sikter til.


piggtråd
30.10.15

DRACONIAN - SOVRAN

Draconian - Sovran Bra

Napalm Records, 30.10.15
I et godt skjult hvelv, hvis lokasjon er kjent bare av et lite knippe innvidde, finnes en godt bevart hemmelighet. Trygt oppbevart bak tykk mur med gitterarmering i kjernen finnes døds-doomens hellige gral, death/doomens støpeform.
For å bevare essensen av tidligere storhetstid har ikke malen blitt rengjort på 25 år. Slagg, plakk og andre avleiringer førte imidlertid etterhvert til et prekært behov for rens.
I 2015 ble formen overhalt med både kaustisk etsing og sandblåsing. Resultatet overrasket de involverte.


piggtråd
30.10.15

MOLOKEN - ALL IS LEFT TO SEE

Moloken - All is Left to See Rimelig Bra

Temple of Torturous, 19.10.15
Moloken kommer fra Sverige, og en kjapp lytt kan fort være en smule misvisende. At bandet hadde nokså mørke, kanskje til og med dystopiske stemninger plukket jeg kjapt opp, men først når jeg satte meg ned og lyttet tilstrekkelig konsentrert fanget jeg opp andre elementer ved All is Left to See.
På godt og på vondt.


piggtråd
30.10.15

COLD NORTHERN VENGEANCE - MAELSTROM

Cold Northern Vengeance - Maelstrom Over Middels

Moribund, 30.10.15
Vi skal til statene for å treffe menn med forkjærlighet for gammel nordisk kultur.
Heathen virker å være grunnleggeren som drømte om en plass ved langbordet i Valhall, men siden starten i 2002 har Cold Northern Vengeance vokst til et fullt band.
Musikken har ikke fullt så sterke viking-relasjoner som forespeilet, dog.


piggtråd
29.10.15

INVOKER - AEON

Invoker - Aeon Bra pluss

Non Serviam Records, 30.10.15
Selskapet advarer mot overhengende fare for nakkesleng, tinnitus og kroppslig overoppheting når utsatt for Invoker . Jeg har tatt mine forholdsregler. Nakkekrage, hørselsvern, helsetrøye og pannebånd har vært faste følgesvenner under disse seanser. At det er umulig å fange opp detaljene i musikken med hørselsvern utenpå ørepropper får heller stå sin prøve. Sikkerhet først!


piggtråd
28.10.15

SELVANS - LUPERCALIA

Selvans - Lupercalia Bra

Avantgarde Music, 25.10.2015
Dette italienske bandet ble skapt i kjølvannet av Draugrs oppløsning. Duoen ga ut sin første singel i fjor, en EP i februar, og er nå klare med sitt første album.
Målsettingen er å gjenskape noe av den mystikk og folklore som landets ulike etniske grupperinger har etterlatt til den italienske folke-arv.
Stilen de har valgt for å gjennomføre dette prosjektet er atmosfærisk og symfonisk folk/black.


piggtråd
27.10.15

ONIRIK - CASKET DREAM VENERATION

Onirik - Casket Dream Veneration Bra

Altare & Iron Bonehead, 23.10.15
Portugal er et land jeg tidligere ikke har hatt noe særlig metallisk forhold til, og nå har vi allerede vært innom landet to ganger tidligere bare denne måneden. (Carma & Lux Ferre). Om ting er i ferd med å løsne i Europas sørvestlige spydspiss mot Atlanterhavet, eller om tilfeldighetene rår tør jeg ikke helt å svare på, men både kvantitet og kvalitet virker å øke betraktelig.
Onirik har eksistert side 2002, men eneveldig medlem Gonius Rex har angivelig tidligere forholdt seg til det primitive, rå og impulsive.


piggtråd
27.10.15

FOREFATHER - THE FIGHTING MAN (Re-release)

Forefather - The Fighting Man Middels

Heidens Hart Records, 14.10.15
De nokså lystige britene, og brødrene i Forefather har jeg vært borti ved et par anledninger, uten at det har satt dype spor.
The Fighting Man ser ikke bandet returnere med nytt album da dette er deres andre album, originalt sluppet for 15 år siden. Ved første øre- og øyekast tyder mye på at det er keltiske vikinger som er på tokt, men disse Angelsaksere er i likhet med Skiltron ute etter å hedre gamle britiske tradisjoner.

piggtråd
26.10.15

ENSHINE - SINGULARITY

Enshine - Singularity Meget Bra

Rain Without End Records, 18.10.15
Sammenlignet med Alien Syndrome 777 nedenfor benytter også Enshine synth i stor grad, og vi forlater ikke kosmos riktig ennå. Enshine har dog en mer organisk stemning og langt mer empati i sitt musikalske univers.
Med Singularity beveger bandet seg med noe større smidighet og erfaring i det interstellare rom enn hva tilfellet var på debuten Origin.


piggtråd
26.10.15

ALIEN SYNDROME 777 - OUTER

Alien Syndrome 777 - Outer Bra

Avantgarde Music, 25.10.15
Denne italienske trioen spiller svartmetall med tilsynelatende minimal menneskelig intervensjon, der følelsesløs sortmetall spleises med sterile elektromekaniske komponenter i avantgarde forening.
Den industrielle del av sort metall er ikke den jeg kjenner aller best til, så jeg skal være varsom med selv de mest opplagte referanser. (Som landsmennene i Aborym).
Like klinisk, intenst og inhuman som Mysticums omsider løslatte Planet Satan er dog Outer ei.

piggtråd
25.10.15

VARATHRON - THE CONFESSIONAL OF THE BLACK PENITENTS (EP)

Varathron - The Confessional of the Black Penitents Temmelig Bra

Agonia Records, 23.10.15
De greske veteranene er klare med en ny utgivelse, men ikke en obligatorisk sådan for annet en hardbarkede fans.
The Confessional of the Black Penitents er en EP bestående av tre nye låter og fire live-spor hentet fra et vidt spekter av deres rikholdige katalog.
La oss gå rett på sak.


piggtråd
24.10.15

CRUCIAMENTUM - CHARNEL PASSAGES

Cruciamentum - Charnel Passages Suverent

Profound Lore Records, 04.09.15
Bak et cover som kan gi omtåkede assosiasjoner til alt fra vilt hav, øde ørken, dødelighet og regionale forbannelser, finner vi fire briter med lang erfaring og navn som Winterfylleth, Grave Miasma, Deströyer 666, Sarpanitum og mye mer på samvittigheten.
Som en vedvarende forbannelse har skiva også hjemsøkt mitt sinn. I halvannen måned har jeg returnert til Charnel Passages med jevne mellomrom. Jeg fikk aldri skrevet om den, men jeg fikk heller aldri nok av den.

piggtråd
23.10.15

HADES ALMIGHTY - PYRE ERA, BLACK! (EP)

Hades Almighty - Pyre Era, Black! Bra

Dark Essence Records, 23.10.15
Vår trivelige (forhenværende) brannstifter Jørn har i en årrekke forsikret om at nytt materiale er praktisk talt like rundt hjørnet, men kinesisk demokrati lar vente på seg. Det har nok ikke vært helt enkelt å måtte finne en erstatning for vokalist og bassist Janto. Trekløveret Jørn, Janto og Remi har tross alt holdt sammen som en uhellig treenighet i 17 år.


piggtråd
23.10.15

VENEFIXION - DEFIXIO (Demo)

Venefixion - Defixio Ganske Bra

Iron Bonehead, 02.10.15
Det er ikke lengre lov å røyke på venterommet, så da kan vi like gjerne bli med inn å klippe navlestrengen når vi først er vitne til et nytt bands fødsel.

De stolte foreldre er franskmennene K. Desecrator (rytmegitar, bass og trommer) og F. Goathroat (vokal).


piggtråd
22.10.15

HAVUKRUUNU - HAVULINNAAN

Havukruunu - Havulinnaan Bra

Naturmacht Productions, 18.10.15
Med et sådan navn kan det ikke være mye tvil om at det er de finske skoger som lokker. Havukruunu er en duo som blander ulikt i den sorte gryte og ender opp med noe vi forenklet kan kalle pagan metall.
Havulinnaan er bandets første utgivelse, noe man også lett kan få en fornemmelse av grunnet litt uferdig lydbilde. Produksjonen låter ikke helt proff, men den er slettes ikke dårlig heller, og litt rufsete preg står gjerne godt til de rurale omgivelser rundt leirbålet.

piggtråd
22.10.15

ATOMWINTER - IRON FLESH

Atomwinter - Iron Flesh Bra

Black Skull Records, 16.10.15
I 2010 kom fire tyskere med lang erfaring fra andre konstellasjoner sammen for å gjøre noe nytt annet. I likhet med et band som Demonical framfører tyskerne årgangs-dødsmetall med ikke helt usynlige paralleller til den sorte sfære.
Bak et litt ufrivillig komisk omslag finner vi kraftfull diabolsk dødsmetall med saftig lyd.


piggtråd
22.10.15

NON OPUS DEI - DIABEŁ

Non Opus Dei - Diabel CD Suverent

Witching Hour productions, CD 18.09.15 & LP 15.10.15
Om den polske sortmetall-kvartetten har holdt en lav profil i undergrunnen eller om min radar trenger kalibrering skal få forbli ubesvart. Bandet har i alle fall eksistert siden 1997, og har seks album bak seg.
Diabeł, eller Djevelen på godt norsk, er et konsept om satanistiske sekter i Polen.


piggtråd
19.10.15

GATEWAY - GATEWAY

A bit weak Gateway - Gateway
Hellthrasher Productions, 02.10.15
Når passasjen Gateway åpnes for fullt,
det runger og drønner i kaotisk tumult.
Som om horder av bison løp løpsk på ditt tak,
det smeller og tordner i endeløst brak.
Steinfester slipper, i gruver det raser.
Et jordskjelv i dypet, det smeller og knaser.
Tung granitt løsner, bevrer og tumler.
Skredets gjenklang, endeløst rumler.
Dypt under jorden, ekkoet gjaller.
Helt ned til Lucifers mektige haller.

piggtråd
18.10.15

ARES KINGDOM - THE UNBURIABLE DEAD

Ares Kingdom - The Unburiable Dead Meget Bra

Nuclear War Now! Productions, 18.09.15
Når bandet Order from Chaos ble splittet i i 1995 tok det ikke lange tiden før to av medlemmene startet Ares Kingdom, dødsmetallbandet fra Kansas City, Missouri, USA.

Bandets siste utgivelse var en hyllest til noen av sin helter. Vi må fem år tilbake i tid for å finne deres siste ordinære skive.


piggtråd
17.10.15

NOMAD - TETRAMORPH (EP)

Nomad - Tetramorph Middels pluss

Witching Hour productions, 18.09.15 (CD) & 15.10.15 (LP)
Nomad har eksistert i over 20 år, men det polske døds-ensemblet har ikke vært veldig aktive på utgivelsesfronten.
Bandets nye EP ble sluppet for en knapp måned siden, og er nå også tilgjengelig på vinyl. Så lenge lageret rekker. EPen har fire låter, og fungerer som en forrett for kommende fullengder.


piggtråd
15.10.15

ABSOLUTUS - PUGNARE IN IIS QUAE OBTINERE NON POSSIS

Absolutus - Pugnare in iis Quae Obtinere Non Possis Meget Bra

Heidens Hart Records, 14.10.15
Atter et nytt bekjentskap, denne gangen i form av en belgisk duo med tilhørende “støttekontakt”. Abstrusus tar seg av vokal og gitar, S.P. håndterer bass, mens Jonas Sanders fungerer som innleid trommis.
Bandet har vært aktivt i over ti år, og har én skive og én EP på samvittigheten. Pugnare... ble tilsynelatende gitt ut på egen hånd for et par måneder siden, men nå har Heidens Hart Records plukket den opp, og gir den herved ut i samarbeid med Vapula, Wolfmond og Abstruce Eerie Radiance Productions.


piggtråd
15.10.15

AOSOTH / ORDER OF ORIAS - AOSOTH / ORDER OF ORIAS (Split 12")

Aosoth / Order of Orias (Split 12 Bra

W.T.C.Productions, 15.10.15
Jeg har ved tidligere anledning plaget leseren med negative kommentarer vedrørende to-spors EPer. Aosoth / Order of Orias er ikke bare et unntak fra regelen fordi mini-LPen er en splitt og ikke en EP, men også fordi spilletiden gir solid valuta for blod og svette.
De to låtene holder lytteren som gissel og utsetter vedkommende for ubarmhjertig sonisk tortur i mer enn 24 minutter.

piggtråd
14.10.15

SADISTIK EXEKUTION - 30 YEARS OF AGONIZING THE DEAD

Sadistik Exekution - 30 Years of Agonizing the Dead Middels pluss

Nuclear War Now! Productions, 15.10.15
30 Years of Agonizing the Dead (aka “Sadistik Exekution’s Shittest Hits”) er, som tittelen antyder, en markering av australiernes første 30 år i det pervertertes tjeneste.piggtråd
13.10.15

EÏS - BANNSTEIN

Eïs - Bannstein Bra

Lupus Lounge, 02.10.15
Mer svartmetall, mer kvalitet, og vi holder oss i Tyskland.
Man kommer stadig over nye musikalske bekjentskap som viser seg å ha eksistert i mange år og har produsert rikelig med utgivelser. Ofte tenker man noe i retning av floskelen “hvor har du vært hele mitt liv”. Nå viser det seg imidlertid at Eïs var kjent som Geïst før 2010, men at de skiftet navn grunnet et rockeband med tilsvarende navn.


piggtråd
13.10.15

THYRGRIM - DEKADEN

Thyrgrim - Dekaden Meget Bra

Talheim Records, 09.10.15
Burde vi være stolte over at et tysk svartmetall-band gjør ære på vår norske scene ved å kalle en låt Dette er tysk svart metal, eller er det bare pinlig å høre en tysker synge på gebrokkent norsk? Det får du nesten avgjøre selv.
Sa jeg synge? Vokalen varierer, men her finner vi heldigvis rikelig med knivskarp skriking. Dermed blir det håpløst å fange opp hvorvidt resten av låten har norsk eller tysk tekst.


piggtråd
12.10.15

LUX FERRE - EXCAECATIO LUX VERITATIS

Lux Ferre - Excaecatio Lux Veritatis Meget Bra

Altare Productions, 01.10.15
Vi returnerer til Portugal, hvor sortmetallerne i Lux Ferre holder til.
Bandet er klar med sin tredje fullengder, den første med komplett besetning. Bandet har snart eksistert i 15 år, og hele seks av disse har gått siden forrige skive.

Mye tyder på at tiden er brukt godt.


piggtråd
11.10.15

NEPTRECUS - FRÈRES DE SANG

Neptrecus - Frères de Sang Meget Bra

Mortis Humanae Productions, 13.10.15
Denne skiva har benyttet suspekte metoder for å snike i promo-køen. En vaskekte CD lå å ventet i postkassen på fredag. Som om det ikke vekker nok nysgjerrighet nektet også min ikke alltid like trofaste CD-rom å anerkjenne den. Det la en demper på muligheten for digital avspilling på tur i skog og mark eller asfaltjungel og park. Jeg gjorde det eneste riktige, jeg matet den i CD-spilleren og jekket en øl.


piggtråd
11.10.15

SOIJL - ENDLESS ELYSIAN FIELDS

Soijl - Endless Elysian Fields Veldig Bra

Solitude Productions, 21.09.15
Som forventet er det vedmodige toner som tyter ut av høyttalerne som tyktflytende honning når Solitude presenterer en nykommer.
Sojil ble skapt av Mattias Svensson (eks-Saturnus, eks-Istapp) i år 2008. Men det var først mot slutten av fjoråret at sump-monsteret begynte å bevege på seg.


piggtråd
08.10.15

PENTAGRAM CHILE / UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN (Split 7" EP)

Pentagram Chile - Ritual Human Slaughter Meget Bra

Iron Bonehead, 02.10.15
Er Pentagram Chile bedre nå enn ved mitt første møte med dem?
Er Pentagram Chile kanskje bedre i små doser?
Framstår muligens Pentagram Chile som bedre i forhold til Unaussprechlichen Kultens rabiate geiteskjending?
Jeg lar spørsmålene henge litt i luften.


piggtråd
07.10.15

STELLAR MASTER ELITE - III: ETERNALISM - THE PSYCHOSPHERICAL CHAPTER

Stellar Master Elite - III: Eternalism - The Psychospherical Chapter Bra

Essential Purification Records, 01.10.15
Mitt første møte med disse fire tyskerne finner sted fem år ut i deres kretsløp. Bandet kombinerer tradisjonell svartmetall med kullsorte stemninger og følelsesløse sampler fra elektronika til en uhyggelig og kynisk helhet.
Stemningen bandet skaper er som en steril operasjonssal med kald og skarp belysning, hvor sykepleiere uten empatiske trekk, sykesøstre uten antydning til smil og leger uten etiske grenser opererer ut nyrer, milt og andre organer for velstående bakmenn uten skrupler.


piggtråd
05.10.15

EVIL ARMY - VIOLENCE AND WAR (MLP)

Evil Army - Violence and War Middels

Hells Headbangers, 02.10.15
Evil Army består av tvillingbrødrene Michael Murder og Rob Evil fra Memphis, Tennessee. Sammen har de spilt thrash siden 2003, foruten årene 2010-2012, da Rob satt inne for ett eller annet.

Her serverer de en fem-spors EP på et knapt kvarter.


piggtråd
05.10.15

TEMPLE OF BAAL - MYSTERIUM

Temple of Baal - Mysterium Meget Bra

Agonia Records, 02.10.15
Tross over femten år i ekstrem-metallens tjeneste, og en mengde utgivelser, har Temple of Baal kun krysset min sti ved ett tidligere tilfelle. Demoen Black Unholy Presence fra 2002 var en primitiv sak som ikke ga mye mersmak, men franskmennene har utviklet seg betraktelig siden den tid.
Mysterium er en velsmakende svartbrent og dødelig anretning med rødglødende metall og brennende chili.
Det er med andre ord mektig black/death Temple of Baal forretter med sin femte fullengder.

piggtråd
04.10.15

DENIAL - 11°22.4'N 142°35.5'E (7" EP)

Denial - 11°22.4'N 142°35.5'E Bra

Blood Harvest, 02.10.15
Om du drar kjensel på bandnavnet Denial er ikke det nødvendigvis så rart. Det finnes nemlig minst 12 band med det navnet. Vi skal til Mexico City, verdens 19de største by sortert etter innbyggertall (8,85 millioner. Bare omlag 3,8 millioner flere mennesker enn i Norge).
Bandet har holdt på i snart ti år og består (etter sedvanlige utskiftinger) av fem mann med god erfaring. Fra før har bandet en EP og en fullengder.


piggtråd
04.10.15

TETRAGRAMMACIDE - TYPHONIAN WORMHOLES: INDECIPHERABLE ANTI-STRUCTURAL FORMULÆ (12" MLP)

Tetragrammacide - Typhonian Wormholes: Indecipherable Anti-Structural Formulæ Elendig

Iron Bonehead, 09.11.15
Jeg driver ikke denne siden for å være drittsekk og henge ut noen. Likevel må jeg innrømme at jeg lastet med denne promoen for å få benyttet den til da ubrukte hodeskallen på høyre side her.
Innen jeg kom til Tetragrammacide hadde jeg faktisk rukket å bruke slaktekniven. Med Kaeck på alteret fikk gift-symbolet debutere 2,5 måneder etter de øvrige symbolene.


piggtråd
03.10.15

CARMA - CARMA

Carma - Carma ganske bra

Labyrinth Productions, 01.10.15
Carma ga ut sin debut digitalt i juli, og nå er den ute på kassett (ingen kommentar...) via Labyrinth Productions, et datterselskap av Altare Productions som spesialiserer seg på doom.
Samtlige medlemmer i denne portugisiske trioen har også tilhold i et black metal band kalt Everto Signum, og i Carma får de utløp for sin dyster og illevarslende side gjennom funeral doom.


piggtråd
02.10.15

THE WARD - PART OF HUMANITY

The Ward - Part Of Humanity Middels

Metal Scrap Records, 21.09.2015
Bandet fra Moldova har eksistert i omlag seks år, og presenterer her sin andre fullengder. Bandet framfører en form for melankolsk melodisk dødsmetall med doomsk preg og gotiske trekk.
Kvintetten har et lyrisk konsept om menneskesinnets forvitring i et moderne samfunn hvor sunne tradisjonelle verdier og holdninger, rutiner og handlemønster mister all status. Om jeg tolker det rett.


piggtråd
01.10.15

AMORPHIS - UNDER THE RED CLOUD

Amorphis - Under the Red Cloud Meget Bra

Nuclear Blast Records, 04.09.15
Jeg hørte nokså mye på Amorphis på midten av 90-tallet, men mot slutten av tiåret begynte bandet å skuffe voldsomt med mangel på trøkk og spenstige melodier.
Etter ti år med skiver som ga lite mersmak begynte bandet igjen å vise noe potensiale, men det krever litt ekstra for å komme inn i varmen igjen etter så lang tid med isfront.


piggtråd
Gorgers Metall