heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

September 2015:

30.09.15

CORPSE GARDEN - ENTHEOGEN

Corpse Garden - Entheogen Meget Bra

Godz Ov War / Third Eye Temple, September 2015
Dette er andre skive fra Corpse Garden, en dødsskvadron fra Costa Rica. Skiva ble originalt sluppet på CD via Satanath Records og Rebirth the Metal Productions i midten av mai. Skiva har siden den tid stått på ønskelista mi. Ei lang liste over ting jeg gjerne skulle hørt, men som virker som en fjern, urealiserbar drøm. Når jeg så mottok promoen for en kassettutgivelse var det med salig blikk jeg kunne stryke ett punkt på listen.

piggtråd
30.09.15

ABIGAIL/SHITFUCKER - BLOODY YOUR LOVELY PUSSY! (Split 7" EP)

Abigail/Shitfucker - Bloody Your Lovely Pussy! Svakt

Hells Headbangers, 30.09.15
Først litt fakta:
Japanske Abigail, som har vært aktive i godt over 20 år og som har flere splitt-utgivelser bak seg enn jeg gidder å telle, og amerikanske Shitfucker med sine ti års fartstid, leverer to eksklusive låter hver på denne splitten.
Til sammen tikker galskapen inn på godt under et kvarter. Det er da enda noe.


piggtråd
30.09.15

SEPULCHER - MAUSOLEUM TAPESTRY

Sepulcher - Mausoleum Tapestry Meget Bra

Edged Circle Productions, 30.09.15
Du som dveler i undergrunnen kjenner nok til den kjekke norske ungdommen fra Fusa. Inculter, Reptilian og Cockroach Agenda var navn som spredte seg som ild i tørre hvetebrød allerede før førstnevnte debuterte for fullt tidligere i år.
Jeg fikk med meg Sepulcher som oppvarming for Inculter på deres release-party i juni. Jeg visste hva jeg gikk til når det gjaldt headlinerne, men Sepulcher imponerte noe jævlig. Hadde jeg visst da at bandet sverger til en nokså anonym profil, skulle jeg tatt bilder eller notater. Bandet består uansett av unge menn og tenåringer fra samme omgangskrets.

piggtråd
29.09.15

VEILED - OMNISCIENT VEIL (Demo)

Veiled - Omniscient Veil Bra

Iron Bonehead, 25.09.15
Når jeg etter å ha hørt Omniscient Veil ett par ganger leste at dette er første demo fra amerikanske Veiled ble jeg temmelig overrasket, for dette er solide saker.

Når jeg videre leser at duoen har vært aktive under en annen moniker forklarer det det profesjonelle nivået.


piggtråd
28.09.15

DE PROFUNDIS – KINGDOM OF THE BLIND

De Profundis – Kingdom Of The Blind Bra

Wicker Man Recordings, 28.09.15
Dette fem-spannet fra London har gradvis gjort seg et navn i scenen i løpet av deres tiårige eksistens. Jeg kan erindre å ha vært borti bandet i forbindelse med deres debut, men jeg måtte ty til Bandcamp for å friske opp hukommelsen.
På den tiden spilte vel bandet en form for atmosfærisk doom/death med undertoner av post-black. Bandet har ikke kastet fortiden på båten, men har likevel skrudd opp tempoet og utviklet seg i et mer progga retning.


piggtråd
28.09.15

THE 3RD ATTEMPT - BORN IN THORNS

The 3rd Attempt - Born in Thorns Bra

Dark Essence Records, 25.09.15
Det er nærliggende å sammenligne The 3rd Attempt med Carpathian Forest, for som de som dveler i svarte landskap gjerne har fått med seg ble dette bandet skapt av to tidligere karpater, Tchort og Blood Pervertor.
Ødemark (eks-Midnattsvrede) ble valgt som vokalist på bakgrunn av online-auditions, og trommis Tybalt (Fortíð, Den Saakaldte) meldte seg frivillig til dyst. Dermed var troppen komplett, og klare til å gå i krig.


piggtråd
26.09.15

FLUISTERAARS - LUWTE

Fluisteraars - Luwte Middels

Eisenwald Tonschmiede, 25.09.2015
Den nederlandske trioen har kalt seg “Hviskere” på moderspråket, og frasen “forblåst svartmetall” benyttes for å beskrive musikken. Begge dele kan sies å være nokså adekvat for dette bandet. Deres musikk har et monotont preg som gir assosiasjoner til tomme landskap og spøkelsesbyer. Lavmælte, øde og forlatt.
Dromers, bandets debut fra januar i fjor, falt ganske greit i smak. Det gjør forsåvidt denne og, men framtoning blir likevel noe slapp i fisken.


piggtråd
25.09.15

REGARDE LES HOMMES TOMBER - EXILE

Regarde Les Hommes Tomber - Exile Suverent

Les Acteurs de l’Ombre Productions, 18.09.15
Deres andre album er mitt første møte med denne franske kvintetten.
Bandet spiller svart metall, som med tildels lavt ålende og kveilende tempo og smygende monotone preg tilegner seg et snev av post-black. Påstanden om at de blander inn elementer av sludge er imidlertid ikke noe mine antenner plukker opp. Mine antenner er gjerne bare ikke innstilt på den frekvensen, og/eller bandet kan selvfølgelig ha endret noe på sitt uttrykk siden debuten som kom for to og et halvt år siden.


piggtråd
25.09.15

SHRINE OF INSANABILIS - DISCIPLES OF THE VOID

Shrine of Insanabilis - Disciples of the Void Bra

World Terror Committee, 22.09.15
Som blendende blits og øredøvende brak fra tilsynelatende skyfri himmel smeller et ferskt band sin debut i bordet. Tyskerne henger seg på en voksende brigade av black/death grupper med et tidstypisk preg.
Jeg unngår bevisst ordet trend. 99 % av alle metall-band følger eksisterende uttrykk på trendmessig manér, men svært lite av dette er trendy. Ekstrem-metall er hverken kommersielt eller trendsettende i et større perspektiv.


piggtråd
23.09.15

GODSLAVE - WHATEVER WE WANT! (EP)

Godslave - Whatever We Want! Bra

Green Zone Music, 25.09.2015
Skikkelige rockelåter, med metallisk lyd-drakt og vokal med snert og punch... er ikke det oppskriften på AC/DC? Vel, det kan også være oppskriften på suksess. Noe også Motörhead og Twisted Sister har bevist.
Det kan riktignok også slå feil, noe Six Feet Under viste med sine Graveyard Classics.


piggtråd
23.09.15

HORNA - HENGEN TULET

Horna - Hengen Tulet Svakt

W.T.C. Productions, 22.09.15
Horna nekter plent å legge 90-tallet bak seg. De finske misantropene har riktignok fått litt mer bass i lydbildet siden min høyst moderate entusiasme over forrige skive, Askel lähempänä Saatanaa, men det låter fortsatt temmelig primitivt.
Kjellerlyden passer vel forsåvidt til musikken, for låtene er like stereotype som syltetøyglass og is-bokser fylt med assorterte skruer med slitte spor og gjenger, bøyde spiker, rustne muttere, unbrako-nøkler, ledning-stumper og alskens duppeditter som kan være kjekt å ha.

piggtråd
22.09.15

SPEEDTRAP - STRAIGHT SHOOTER

Speedtrap - Straight Shooter Middels

Svart Records, 11.09.15
Finske Speedtrap er ute med sin andre skive. Som navnet antyder er det speed metal bandet framfører. Rocka, melodisk og temmelig harmløs fartsmetall.

Spesielt vokalen drar større veksler på rock enn metall. Foruten et par låter hvor tempoet roes ned leverer gutta energisk materiale med mye driv og ganske tøft gitarspill. Fartsgrensa brytes imidlertid ikke så kraftig at karene risikerer annet enn bot.

piggtråd
21.09.15

WALLACHIA - CARPATHIA SYMPHONIA (EP)

Wallachia - Carpathia Symphonia Bra

Debemur Morti Productions, 21.08.15
For undertegnede er dette et hyggelig gjenhør. Ettersom jeg alltid har prioritert album ble Wallachias demo fra 1996 en av svært få demoer jeg kjøpte på nittitallet. Med den egenart bandet la for dagen har jeg heller aldri angret på kjøpet.
Alle fire låter fra demoen fant veien til første fullengder, From Behind the Light (1999), hvor de utgjør omtrent halve skiva. To av disse har nå fått atter en overhaling.


piggtråd
21.09.15

MOONREICH - PILLARS OF DETEST

Moonreich - Pillars Of Detest Bra

Les Acteurs de L’Ombre Productions, 18.09.15
Disse franskmennene fikk sin andre skive, Terribilis Est Locus Iste, kortfattet omtalt dengang denne siden var blodfersk, for bare et par år siden.
Trioen formidler svart kvalitets-metall med like mye nordeuropeisk preg som lokalt preg, og like mye egenart som tradisjonelt preg.


piggtråd
21.09.15

EXMORTUS - FOR THE HORDE (Singel)

Exmortus - For The Horde Bra

Prosthetic Records, 11.09.15
Til en gretten kranglefants glede er det fortsatt noen som kaller to-spors 7-tommere med mindre enn ti minutters spilletid singel, og ikke EP.

Jeg hadde sansen for Slave To The Sword, og det er selvfølgelig kjekt å høre nytt stoff fra amerikanerne.


piggtråd
20.09.15

FUNERAL THRONE - THRESHOLD

Funeral Throne - Threshold Bra

Blut & Eisen Productions, 15.09.15
Britene debuterte med albumet Nihil Sine Diabolvs i 2007.
Det har jeg hørt, men også glemt. Noe som til en forandring taler mer om forglemmelig musikk enn svak hukommelse.

Kvartetten har imidlertid gjort leksa si ordentlig, og har returnert med et virkelig sterkt album


piggtråd
20.09.15

TYRANNY - AEONS IN TECTONIC INTERMENT

Tyranny - Aeons In Tectonic Interment Bra

Dark Descent Records, 18.09.15
Finske Tyranny ga ut sin første skive, fylt med rumlende, tyktflytende, sonisk smog, for ti år siden. Året før debuterte de i EP-format. Jeg husker at albumet Tides of Awakening kom med på handlelappen, men av en eller annen grunn havnet det aldri i handlekorga.
Funeral doom er en saktmodig genre, og det har altså tatt ti år å få ut oppfølgeren.


piggtråd
19.09.15

TSJUDER - ANTILIV

Tsjuder - Antiliv Bra

Season of Mist, 18.09.15
Tsjuder startet opp så tidlig som i 1993. Det var jeg faktisk ikke klar over. Det skyldes gjerne at bandet ikke debuterte i skiveformat før år 2000. Noen demoer og en EP rakk de riktignok å lansere iløpet av det klassiske tiåret.
Etter tre album ble bandet lagt på is i 2006. Karene returnerte i 2011, men isen klarte de aldri å riste av seg. Herved presenterer de sin femte skive.


piggtråd
18.09.15

DÉLUGE - ÆTHER

Déluge - Æther Bra

Les Acteurs de L’Ombre Productions, 18.09.15
Jeg lot meg friste til å skrive noen ord om ei lovende samleskive fra Les Acteurs de L’Ombre for ikke lenge siden, og der fant jeg adskillig dystopi som igjen fristet til dypdykk i mørke tjern.
Déluge var ett av de band som manet fram sortsindig stemning med magnetiske egenskaper.

Déluge består av fem franske herremenn, og dette er deres debut.

piggtråd
17.09.15

PNEUMA HAGION - TRINITY I

Pneuma Hagion - Trinity I Svakt

Nuclear War Now! Productions, 15.09.15
Det greske bandnavnet betyr i praksis “den hellige ånd”, skjønt dette Texas-baserte enmannsbandet legger ikke ortodokse kristne doktriner til grunne for valg av navn. Navnevalget har en agnostisk bakgrunn, og kan like gjerne oversettes til “den åndelige livsgnist”. Mannens dødsmetall forsøker å formidle hvordan bevisstheten er fanget i en fysisk og materiell eksistens.


piggtråd
17.09.15

NIGHTFELL - DARKNESS EVERMORE

Nightfell - Darkness Evermore Meget Bra

20 Buck Spin, 11.09.2015
I februar i fjor hadde jeg gleden av å bli kjent med The Living Ever Mourn, første skive fra Portland, USA bandet Nightfell.
Bandet ble jeg imidlertid ikke særlig godt kjent med, da tilgjengelig informasjon var sparsommelig. Det tok faktisk ytterligere tre måneder før bandet ble lagt til på metal-archives.
Duoen består av vokalist, gitarist og bassist Todd Burdette, som har spilt i en rekke crust/hardcore punk band, samt trommis og vokalist Tim Call, som har en lang merittlist som bl.a. inkluderer Sempiternal Dusk og Mournful Congregation.


piggtråd
16.09.15

HELLLIGHT - JOURNEY THROUGH ENDLESS STORM

HellLight - Journey Through Endless Storm Suverent

Solitude Productions, 07.09.15
Brasilianske HellLight har eksistert i snart 20 år, men har stort sett bare vært aktive på utgivelses-fronten de siste ti årene. De har kommet til album nummer fem uten at det ser ut til at de har fått veldig mye oppmerksomhet. Det endrer seg forhåpentligvis nå.
Jeg likte tredjeskiva ...and Then, the Light of Consciousness Became Hell... (2010), men den ble i grunn glemt før den fikk festet seg tilstrekkelig. Jeg var i alle fall ikke forberedt på hva jeg hadde i vente før jeg hørte tittellåta på nett for halvannen uke siden.


piggtråd
15.09.15

NARBELETH - THROUGH BLACKNESS, AND REMOTE PLACES

Narbeleth - Through Blackness, and Remote Places Ganske god

Folter Records, 28.08.15
Kubanske Dakkar fortsetter ufortrødent der han slapp på sin siste skive, A Hatred Manifesto, utgitt på forsommeren i fjor. Les mitt daværende inntrykk, så slipper jeg å beskrive Narbeleth på nytt.
I noe som har utviklet seg til å bli så godt som en tradisjon, har svært mange enmannsband med en forkjærlighet for skandinavisk svartmetall en eim av hjemmelaget og ditto nokså uprofesjonell framferd over sitt virke.


piggtråd
14.09.15

MANII - SKUGGEHEIMEN (EP)

Manii - Skuggeheimen Bra

Debemur Morti Productions, 01.09.15
Da Trondheims-bandet Manes radikalt endret stil etter 3 demoer og et album, fra ren svartmetall, til ett eller annet eksperimentelt, eklektisk og sært i retning av jazza elektronisk musak, hoppet vokalist og originalmedlem Sargatanas av lasset.
I 2013 vekket han og det andre originalmedlemmet, Cernunnus, det svarte beistet fra sin langvarige dvale.


piggtråd
14.09.15

KAECK - STORMKULT

Kaeck - Stormkult Elendig

Folter Records, 28.08.2015
Jøss. Skal lyden virkelig være sånn, eller er det 96 kbps mp3-filer jeg har mottatt, for dette høres usedvanlige komprimert ut!
Dette trehodete trollet kommer fra Nederland, og sverger til hissig svart metall med dystre stemninger. Bandet har kun halvannet års fartstid, men medlemmene har erfaring fra Sammath (som jeg slaktet i fjor), Kjeld og mindre kjente Noordelingen.


piggtråd
14.09.15

RAMMING SPEED - NO EPITAPHS

Ramming Speed - No Epitaphs Svakt

Prosthetic Records, 04.09.15
Når de fem ustyrlige herremenn i Ramming Speed er ute med sin tredje skive, finner jeg faktisk bare ett formildende aspekt å berette om, og det er tidvis temmelig heftig gitarspill.

Dessverre er ikke den ingrediensen nok til å sørge for flere besøk i mine ører.


piggtråd
12.09.15

MAGISTER TEMPLI - INTO DUAT

Magister Templi - Into Duat Bra

Cruz Del Sur Music, 04.09.15
Metal-archives hevder at denne har vært ute i en knapp måned, men jeg forholder med til promoskrivet som forteller at den har vært ute i en uke.
Selskapet har definert dette som heavy metall, men som den kverulanten jeg er, må jeg påstå at Magister Templi ligger vel så nært doom. Vi kan igrunn godt møtes på halvvegen. Det smaker litt av heavy metall også, og da gjerne med mer enn et snev av NWOBHM. Skjønt britiske er de jo ikke, så da snakker vi vel noe sånt som RNWOOSNDHM, eller Relatively New Wave of Occult Sounding Norwegian Doomed Heavy Metal.


piggtråd
10.09.15

MORBID SLAUGHTER - A FILTY ORGY OF HORROR AND DEATH

Morbid Slaughter - A Filty Orgy Of Horror And Death Bra

Inti Records, 04.09.2015
Hils på en debutant fra Lima. Jeg har vel kun vært innom Peru på disse sidene i forbindelse med Anal Vomit.
Basert på coveret hadde jeg knapt ventet primitiv black'n'roll med røtter i 80-tallet. Trioen har i tillegg til sin søramerikanske tilnærming en eim av såvel gammel Venom som (ikke fullt så gammel) Khold og Aura Noir.


piggtråd
10.09.15

MARTY FRIEDMAN - INFERNO (Re-Release)

Marty Friedman - Inferno Bra

Prosthetic Records, 04.09.15
Denne skiva har jeg allerede skrevet om her. Den slippes nå med to bonusspor, som i likhet med resten av skiva viser schizofrent mangfold.
Jeg tar en kjapp presentasjon av de to nye låtene.


piggtråd
10.09.15

CEMETERY LUST - SCREAMS OF THE VIOLATED (Re-Release)

Cemetery Lust - Screams of the Violated Bra

Hells Headbangers, 04.09.15
Jeg mottok intet mindre enn 11 promoer med utgivelsesdato sist fredag, og jeg maste meg til én til. Fire av disse er presentert, og de resterende har blitt hørt noen ganger. I tillegg kommer tre andre skiver, utgitt samme dato, som jeg også akter å presentere.
Skal jeg rekke å komme gjennom mesteparten av bunken må jeg forsøke å fatte meg i korthet.


piggtråd
08.09.15

HOWLS OF EBB - THE MARROW VEIL (EP)

Howls of Ebb - The Marrow Veil Bra

I, Voidhanger Records, 07.09.15
Hvor faen skal jeg begynne?
Den amerikanske trioen Howls of Ebb leverer noe av det mest psykedeliske jeg har hørt på lenge.
Jeg har ikke “tatt tempen” på bandet på nett, men jeg tipper dette er et elsk/hat-band. Bandet finner garantert sin skare med tilhengere, men musikken har uten tvil nisje-preget appell.


piggtråd
07.09.15

KAISERREICH - CUORE NERO

Kaiserreich - Cuore Nero Middels

De Tenebrarum Principio, 07.09.15
Italienske Kaiserreich promoteres som et sortmetall-band, men det er bare delvis korrekt. De spilte riktignok svartmetall på de to foregående skivene, men de har dempet hastigheten og det arrogant uttrykket, og ligger nå adskillig nærmere post-black med depressive atmosfæriske stemninger.


piggtråd
06.09.15

DALKHU - DESCEND... INTO NOTHINGNESS

Dalkhu - Descend... into Nothingness Bra

Iron Bonehead, 04.09.15
Slovenske Dalkhu ble dannet i 2003 og ga ut en demo tre år senere, da som kvartett. Debuten Imperator ble lansert i 2010, med to nye medlemmer på vokal og bass. Nå, fem år senere, gjenstår kun gitarist (nå også bassist), Sorg (aka J.G.). Med seg har han nå vokalist P.Ž. og session-trommis Spawn of the void.
Debuten har jeg ikke kjennskap til, men her framføres melodisk, men langt fra jovial black/death.


piggtråd
05.09.15

KING HEAVY - KING HEAVY

King Heavy - King Heavy Bra

Cruz Del Sur Music, 04.09.15
Dette chilenske bandet ble skapt av tidligere Procession-grunnlegger Daniel Pérez Saa og Hooded Priests vokalist Luther Veldmark i 2009. Etter kort tid ble også gitarist Matias Aguirre og trommis Miguel Canessa, begge med fartstid fra Mourners Lament og Noctus, med. Bandet ga ut sin første EP i fjor.
Etter et par formløse utgivelser, preget av kaos, brutalitet og svoveldamp, skader det ikke å hvile ørene med litt mer strukturert og lettfordøyelig metall.


piggtråd
04.09.15

ABOMINOR - OPUS: DECAY

Abominor - Opus: Decay Bra

Invictus, 04.09.15
Islandske Abominor lanserte denne selvfinansierte EPen digitalt for snart et halvt år siden. Jeg bestemte meg allerede da for å skrive noen ord om den, men tiden ville det annerledes. Desto lengre tid som kommer mellom en utgivelse og det forbannede nuet jeg er fanget i, dess mindre er sjansen for at den får sin plass i solformørkelsen på disse forbannede sider. Slik er den ubarmhjertige realitet.


piggtråd
04.09.15

ALTARAGE - MMXV (7" EP)

Altarage - MMXV Middels

Iron Bonehead, 04.09.15
Stålsett deg for et fiendtlig innstilt møte med et nytt spansk band som leverer kompromissløs infernalsk svart død. Med to låter på litt over 5 minutter hver gir Altarage en forsmak på fullengderen som kommer iløpet av året.


piggtråd
03.09.15

BENEATH THE STORM - DEVIL'S VILLAGE

Beneath The Storm - Devil's Village Middels

Argonauta Records, 01.09.15
La meg forsøke å være litt kortfattet og effektiv til en forandring.

Dette slovenske enmannsbandet, bestyrt av hr. Shimon, er ute med sin tredje skive. En skive hvis konsept er basert på filmen “City of the Dead” (1960).


piggtråd
03.09.15

NECROMANCY - ANCIENT WRATH

Necromancy - Ancient Wrath Middels

Nuclear War Now! Productions, 01.09.15
Det aller første jeg registrerer når de første tonene av denne utgivelsen vrenger seg ut av hodetelefonene er at her er det noe som skurrer. Jeg husker ikke sist jeg hørte makan til horribel lyd. Jeg åpner sporenstreks promoskrivet, og får min mistanke mer eller mindre bekreftet. Riktignok er ikke dette en reutgitt demo, men heller en utgivelse av et tidligere uutgitt opptak.


piggtråd
02.09.15

KALMEN - COURSE HEX

Kalmen - Course Hex Middels

Ván Records, 28.08.2015
Det er ikke bare Ahab som er fortapt på bøljan blå. Også Kalmen kan sies å trives i det våte element. Om en da ikke skal trekke paralleller til eklektiske utenomjordiske sfærer. Kvartetten fra Tyskland begir seg nemlig i kast med messende og utenomjordisk svart psykedelisk doom på sin første skive.


piggtråd
02.09.15

HELL:ON - ONCE UPON A CHAOS...

Hell:On - Once Upon A Chaos... Suverent

Ferrrum.com, 31.08.2015
De ukrainske døds-kosakkene i Hell:On er et nytt bekjentskap for meg. De startet under monikeren Hellion, men skiftet navn etter et par år for å unngå å blandes sammen med andre band med samme navn.
Kvintetten kan i år feirer ti års eksistens uten tilsynelatende turbulens i medlemsmassen. Kun én gitarist er skiftet ut iløpet av disse årene. Bandet feirer like greit begivenheten med compilation, samt atter en fullengder, den femte i rekken.


piggtråd
01.09.15

AHAB - THE BOATS OF THE GLEN CARRIG

Ahab - The Boats of The Glen Carrig Bra

Napalm Records, 28.08.15
De fire tyskerne i Ahab er ute på ny fuktig litterær reise på de syv hav-salte oseaner. Denne gangen er det boka The Boats of The Glen Carrig (1907) av William Hope Hodgson som skal til pers.
Debuten The Call of the Wretched Sea (2006) falt virkelig i smak, men de to påfølgende verkene har på mystisk vis aldri nådd mine øreganger.


piggtråd