heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

August 2015:

31.08.15

THE SPIRIT CABINET - HYSTERO EPILEPTIC POSSESSED

The Spirit Cabinet - Hystero Epileptic Possessed Middels

Ván Records, 28.08.2015
The Spirit Cabinet er en forholdsvis nyskapt nederlandsk kvartet med medlemmer fra Urfaust, Cirith Gorgor, Grimm m.m. Det høres da vitterlig både lovende og spennende ut. Også band- og album-tittel, samt cover trigger nysgjerrigheten.
Musikalsk er dette derimot ikke spesielt interessant.


piggtråd
31.08.15

WEDERGANGER - HALFVERGAAN ONTWAAKT

Wederganger - Halfvergaan Ontwaakt Bra

Ván Records, 28.08.2015
Ålreit musikk i skjæringspunktet mellom ok og god gjør seg bedre i fullengde-format enn i kort-format. I lengre kontekst får stemningen mer tid til å sive inn og bedøve byttet. Det er mulig det er derfor jeg er litt mer vennlig innstilt til Wederganger nå, enn da jeg skrev om 7-tommeren Gekderse Drek i desember i fjor.
De to låtene er med også her, dog i en litt rundere lyd-drakt.


piggtråd
28.08.15

ROOT - ZJEVENÍ (Re-utgivelse)

Root - Zjevení Middels

I Hate Records, 27.08.15
Denne ble originalt sluppet for 25 år siden, og regnes muligens som en kult-klassiker. Jeg har et moderat kjennskap til enkelte senere skiver, men debuten har jeg ikke hørt før.
Tsjekkiske, den gang tsjekkoslovakiske, Root har sitt utspring i svartmetallens første bølge, og Zjevení, som nå slippes på nypresset vinyl, er absolutt noe for seg selv.


piggtråd
28.08.15

ADVERSARIAL - DEATH, ENDLESS NOTHING AND THE BLACK KNIFE OF NIHILISM

Adversarial - Death, Endless Nothing and the Black Knife of Nihilism Middels

Dark Descent Records, 21.08.15
Tiden går, og jeg henger knapt med. Fredag er ukas store utgivelses-dag, og dette er den siste skiven jeg omtaler... fra forrige fredag. Jeg har heldigvis bare fire skiver på plakaten denne fredagen, så da klarer jeg kanskje å komme gjennom dem før månedsskiftet.

Adversarial er en kanadisk trio som gradvis nærmer seg ti års fartstid. Debut ble lansert for fem år siden, og dette er fullengder nummer to.

Én ting til. La ikke rangeringen lure deg. Dette er rimelig solide saker.


piggtråd
27.08.15

BONEHUNTER - EVIL TRIUMPHS AGAIN

Bonehunter - Evil Triumphs Again Svakt

Hells Headbangers, 21.08.15
Bak et av de minst tiltalende omslag jeg har bivånet i senere tid finner vi skitten og rølpete thrash med en snek av pønk, som helt sikkert finner en bråte med tilhengere i undergrunnen. Jeg kan derimot styre min entusiasme. Ikke fordi jeg har stålkontroll på min apatiske empati, men fordi simpel musikk bare ikke vekker noe begeistring.
Men selv om Bonehunter ikke har ett eneste oppsiktsvekkende kromosom, har de likevel nok positive egenskaper til å unngå total slakt.


piggtråd
27.08.15

HATE ETERNAL - INFERNUS

Hate Eternal - Infernus Bra

Season of Mist, 21.08.15
Trioen Hate Eternal er ute med sin sjette dose god gammel Florida-basert dødsmetall. Bandet, som har holdt koken siden 1997 består nå av original-gitarist/vokalist Erik Rutan (eks-Morbid Angel) samt J.J. Hrubovcak på bass og backing vokal og Chason Westmoreland bak slagverket.


piggtråd
26.08.15

WOLFHEART - SHADOW WORLD

Wolfheart - Shadow World Bra

Spinefarm Records, 21.08.15
Kjenner du ikke til Wolfheart kan du like gjerne lese min kortfattede introduksjon vedrørende debuten. Ihvertfall hvis du liker melodisk, lett svevende, finsk dødsmetall.


piggtråd
21.08.15

TAKE OVER AND DESTROY - VACANT FACE

Take Over And Destroy - Vacant Face Bra

Pulverised Records, 21.08.15
Kvintetten fra Phoenix, Arizona (som også har økt til en sekstett i ettertid) trosser alle genre-konvensjoner, og promoskrivet beskriver dem som et amerikansk Rock & Roll band fra 70-tallet fanget i et skandinavisk metall-band fra tidlig 90-tall som prøver å gjøre filmmusikk til en John Carpenter film.
Merkelig nok er ikke det så på jordet.


piggtråd
21.08.15

ROTTING CHRIST - LUCIFER OVER ATHENS (Live)

Rotting Christ - Lucifer Over Athens Bra

Season of Mist, 21.08.15
De greske kjempene har etter 28 år og 11 studioalbum funnet tiden moden for sitt første livealbum, spilt inn - som tittelen tilsier - i Athen.
Lucifer Over Athens har på mange måter blitt et storstilt live-dokument, men et par elementer forhindrer det fra å bli fullt så monumentalt som jeg håpet på.


piggtråd
20.08.15

VAEE SOLIS - ADVERSARIAL LIGHT

Vaee Solis - Adversarial Light Bra

Signal Rex & Mordgrimm, 21.08.15
Fra Portugal kommer en debuterende kvinne-frontet black/doom/sludge kvartett. Samtlige bandmedlemmer har andre band bak seg, noen flere enn andre, og et par av karene har i tillegg en solid håndfull parallelle konstellasjoner å forholde seg til.
Adversarial Light ble sluppet på kassett i mars, men ved hjelp av to selskaper, bredere distribusjon og trolig større opplag, er vel planen å erobre verden.


piggtråd
19.08.15

SCYTHIAN - HUBRIS IN EXCELSIS

Scythian - Hubris in Excelsis Bra

Hells Headbangers, 21.08.15
Det finnes sannelig nok av frenetisk ekstremmetall i undergrunnen, som med heseblesende tempo, aggressivt uttrykk, likelydende låter og billige produksjoner ender i en kaotisk, støyende røre. Da er det ekstra kjekt når et band av dette kaliberet kommer uanmeldt og banker på døra.


piggtråd
18.08.15

LYCHGATE - AN ANTIDOTE FOR THE GLASS PILL

Lychgate - An Antidote for the Glass Pill Suverent

Blood Music, 18.08.15
I likhet med skiva under vandrer også denne på sære, umerkede stier. Denne vandrer dog på nattestid, i obskure, okkulte og skrekkinngytende landskap, skydd av folk flest.

London-baserte Lychgate slapp sitt første verk i 2013, og den selvtitulerte skiva gjorde seg velfortjent bemerket i undergrunnen.


piggtråd
17.08.15

ÖXXÖ XÖÖX - NÄMÏDÄË

Öxxö Xööx - Nämïdäë Middels

Blood Music, 01.08.15
Det franske bandet med den håpløse diksjonen Öxxö Xööx, er ute med sin andre skive. Navnet er en del av et fiktivt språk de selv har laget. Dette benyttes også i tekstene, sammen med noe engelsk. Navnet betyr 69, noe som gjenspeiles i den binære ekvivalenten (0110 1001 = 6 9).


piggtråd
14.08.15

GLADIUS SKY - EX METALLO

Gladius Sky - Ex Metallo Bra

Selvutgitt, 02.06.15
Dette er debuten til et canadisk band bestående av to faste medlemmer og to session-medlemmer. Musikken, primært melodisk og symfonisk blackmetall, har en mengde velkjente elementer, og låter sånn sett ikke spesielt originalt, selv om sammensetningen blander gode ingredienser på en nokså ny måte.
Høres en smeltedigel av blant annet Windir og Carach Angren, med hint av folk, viking og pagan forlokkende ut kan dette fort være noe for deg.

piggtråd
14.08.15

ELYSIAN FIELDS - ADELAIN (Re-utgivelse)

Elysian Fields - Adelain Middels

Nuclear War Now! Productions, 15.08.15
Dette er atter en re-utgivelse, og vi skal helt tilbake til 1995 for å finne Adelains opprinnelse. Jeg var nær ved å hoppe over denne skiva, da førsteinntrykket var heller labert. Det lille jeg har lest om skiva skryter den opp i skyene, og ingen promoer i bunken har utgivelsesdato før ut i neste uke, så jeg bestemte meg for å bite tennene sammen og begynne å lete etter noe positivt.


piggtråd
12.08.15

HAMMERHEAD - THE SIN EATER

Hammerhead - The Sin Eater Svakt

High Roller Records, 14.08.2015
Blant de mange band som bærer navnet Hammerhead finner vi disse NWOBHM-britene.
Gutta har faktisk hold på helt siden 1978, og er sånn sett for veteraner å regne, skjønt... holdt på? De over 20 årene som gikk fra siste demo i 1984 til første album i 2005 bød kun på en samleskive, utgitt et par år før debutskiva.


piggtråd
12.08.15

ABYSSAL - ANTIKATASTASEIS

Abyssal -  Antikatastaseis Suverent

Profound Lore Records, 23.06.15
Fra den mørkeste rungende avgrunn kommer Abyssal, et britisk enmannsband. Den produktive G.D.C. slapp nylig sin tredje skive siden oppstarten for bare fire år siden.

Med seg har han Timo Häkkinen fra blant annet Sotajumala på trommer.


piggtråd
12.08.15

ISTENGOAT - ATLAS SHRUGGED

Istengoat - Atlas Shrugged Middels

Blood Harvest, 10.08.15
Vi holder oss i musikalske grotter hvor mørket hersker og muggsoppen trives. Vi beveger oss derimot i retning infiserte kadaver, da chilenske Istengoat (som betyr noe sånt som den guddommelige geita) byr på en mer dødelig sfære.
Geitedyrkerne har gravd seg opp i tide til å bivåne utgivelsen av fjorårets debut på vinyl. Jeg gikk glipp av den, så da passer det igrunn bra med en re-utgivelse.

piggtråd
11.08.15

CREEPING - REVENANT

Creeping - Revenant Knallbra

Daemon Worship (CD), 10.08.15 & Iron Bonehead (LP), 28.08.15
Fulgt av en seig, men likevel for rask lavastrøm, løper du barfot nedover bergrabbene nedenfor vulkanen. Skoene mistet du i panikkens tumulter da katastrofen var et faktum.
Kriker, kroker og kanter truer med overhengende fare for å vrikke en ankel eller to. Du har allerede tråkke skjevt en gang, og smerten skyter opp gjennom leggen for hvert steg. Viltvoksende tornebusker risper og klorer deg til blods, mens skarpe steiner og skjell nedover svabergene kutter dype sviende og blødende rifter under føttene.

piggtråd
10.08.15

MAJESTIC DOWNFALL - ...WHEN DEAD

Majestic Downfall - ...When Dead Middels

Pulverised Records, 07.08.15
Den meksikanske duoen Majestic Downfall er igjen ute med nytt album. Jeg var ikke spesielt fornøyd med Three (2013), og er nok ikke veldig imponert denne gangen heller. De har likevel evnen til å formidle et skiftende mangfold gjennom fire lange låter, krydret med en rekke stemninger. Noe som ikke lar seg bortforklare med annet enn en viss kvalitet i komposisjonene.


piggtråd
10.08.15

ISTAPP - FROSTBITEN

Istapp - Frostbiten Bra

Trollzorn, 07.08.2015
Klar for en dose melodisk black metal av typen som lett kunne ført til hatbrev og dødstrusler fra ekte puritanere for 20 år siden?
Kampen for å bevare sortmetallen skinnende (eller matt) svart er for lengst tapt, men selv om den såkalte subsjangeren ikke har noe med ekte svartmetall å gjøre har jeg ingenting imot den rent musikalsk.


piggtråd
08.08.15

CIANIDE, SARITAP, BARBATOS, DEIPHAGO & SCARNIVAL

Cianide, Saritap, Barbatos, Deiphago & Scarnival

Jeg gjorde kort prosess med Cianide, Saritap, Barbatos, Deiphago og Scarnival på engelsk (for én gangs skyld), men ikke faen om jeg gidder å oversette de tarvelige greiene til norsk.
Du får lese på engelsk, eller klare det med den begredelige musikken:
piggtråd
08.08.15

WOMBBATH - DOWNFALL RISING

Wombbath - Downfall Rising Bra

Pulverised Records og Dark Descent Records, 07.08.15
For omlag 20 år siden plukket jeg opp en skive med et passe sykt cover fra en tilbuds-kasse, og kjøpte den uhørt. Skiva var Internal Caustic Torments, Wombbaths debut fra 1993. Innen jeg kjøpte den, var bandet allerede oppløst.
Når Wombbath (som i “Womb Bath”, ikke wombat) nå står opp fra graven, er det med gitarist Håkan Stuvemark som eneste gjenværende originalmedlem.

piggtråd
06.08.15

SHROUD OF THE HERETIC - UNORTHODOX EQUILIBRIUM

Shroud of the Heretic - Unorthodox Equilibrium Bra

Iron Bonehead, 31.07.15
Trioen Shroud of the Heretic slapp første album Revelations in Alchemy i fjor, og er nå ute med skive nummer to.
Promoskrivet bruker benevnelsen “sepulchral death metal”, og det anser jeg som en passende beskrivelse.
Med doomske takter, moderat okkult preg, spindelvev i skjegget, mold under neglene og vokal et gravkammer verdig, kunne faktisk ikke benevnelsen passet bedre. Dette er såvisst dødsmetall fra graven.

piggtråd
06.08.15

THROAAT - BLACK SPEED (EP)

Throaat - Black Speed Middels

Invictus Productions, 03.08.15
Jeg burde ikke ta meg tid til så mange samleskiver og reutgivelser. Tiden strekker ikke til. Men faen heller, litt individuell moro må en unne seg.
Jeg jobber med å komme à jour, men det ser stygt ut. Fredag ser atter 8 utgivelser som jeg ikke er forberedt på. Men før jeg kommer så langt har jeg noen få andre presentasjoner på tapetet.


piggtråd
06.08.15

DESIGNS OF CHAOS - THE DARKEST STORM (EP)

Designs Of Chaos - The Darkest Storm Middels

Selvutgitt, 28.06.15
Denne unge kvintetten fra England har holdt på siden 2007, men rakk ikke å fullføre sin andre EP før tragedien slo til, og bandets trommis omkom i en arbeidsulykke i fjor.
Med hjelp fra en annen rytmisk kompis har karene nå fortsatt der de slapp, og resultatet er tre låter på en 14 minutters EP.


piggtråd
05.08.15

BARSHASKETH - OPHIDIAN HENOSIS

Barshasketh - Ophidian Henosis Suverent

Blut & Eisen Productions, 30.07.15
Barshasketh er et nytt bekjentskap for meg, men de har holdt det gående siden 2007 og er nå ute med sitt tredje album. De første årene som et enmannsband, riktignok.

Dette er album som setter den riktige stemning for disse mørke høstkvelder.
Er det fortsatt sommer sier du? Det har jeg ikke merket noe til.


piggtråd
04.08.15

AVANTGARDE MUSIC - IN DECAY WE TRUST VOL.II (Compilation)

Avantgarde Music - In Decay We Trust Vol.II Bra

Avantgarde Music, 17.07.2015
Les gjerne ingressen nedenfor før du fortsetter.
Den største ulempen med compilations er at de nesten aldri har den helhetlige følelsen som et kunstnerisk verk, en fullengder, innehar. Dermed ender de lett opp som støvsamlere etter å ha gjort nytten med å presentere deg for ymse band.
In Decay We Trust Vol.1 kom ut så langt tilbake som i 1998, men har faktisk blitt plukket opp med jevne mellomrom siden den tid. Volum II dekker nok ikke årene som har gått. Her er det, med ett unntak, faktisk bare funnet plass til utdrag fra skiver utgitt så langt i år.


piggtråd
04.08.15

LES ACTEURS DE L'OMBRE PRODUCTIONS - SAMPLER MMXV (Compilation)

Les Acteurs de L'Ombre Productions - Sampler MMXV Bra

Les Acteurs de L'Ombre Productions, 26.07.2015
Compilations er et utmerket virkemiddel for plateselskaper til å vise fram sin stall og for meg og deg til å oppdage nye utgiftsposter. En annen ting som ikke er til å stikke under en stol er at dersom låtene er valgt ut med nøysomt omhu, vil en samleskive kunne framstå som en kavalkade av gullkorn, en parade av perler på en snor.
Det værste er at man oppdager hvor mye man har gått, og kommer til å gå glipp av.
Jeg hører alltid en skive en håndfull ganger før jeg roser eller dømmer den nord og ned. Jeg skal nå gjøre, ikke ett, men tre to unntak. Jeg nøyer meg med én runde før domsavsigelse. For denne og ytterligere to andre en label-sampler.


piggtråd
03.08.15

PERVERSOR - ANTICOSMOCRATOR

Perversor - Anticosmocrator Skuffende

Hells Headbangers, 27.07.15
Sør-Amerika har tre ulike Perversor å by på. Vi skal til Chile, og det trolig mest profilerte av disse.
Forventninger er noe dritt. Ta en god titt på coveret. Jeg hadde forventet noe mørkt, snirklete, intrikat og suggererende, gjerne i form av en frådende, infernalsk malstrøm. Svart, død eller okkult metall i stil med for eksempel Execration, Bölzer, Hetroertzen, Antiversum eller Misþyrming.


piggtråd
03.08.15

FALLEN - FALLEN (Compilation)

Fallen - Fallen Ganske Bra

Solitude Productions, 16.07.15
Jeg kunne gjenbrukt samme introduksjon som på skiva under, men fullt så lat er jeg ikke.
Når jeg skrev “Der stopper imidlertid likhetene” var jeg gjerne litt kjapp i vendingen. Det finnes flere musikalsk likheter, skjønt de to bandenes uttrykk er litt forskjellig.
Denne gis ut som en samleskive, men Fallen kan like gjerne betraktes som en reutgivelse av bandets debut, og eneste album, A Tragedy's Bitter End, gitt ut i begrenset opplag på Aftermath Music i 2004, inkludert to bonus-spor.


piggtråd
01.08.15

FUNERAL - IN FIELDS OF PESTILENT GRIEF (re-release)

Funeral - In Fields Of Pestilent Grief Middels

Solitude Productions, 16.07.15
Som nevnt i forbindelse med den massive samleskiva fra Solitude ble tidlige skiver av Funeral og Fallen re-utgitt for en halv måned siden. Og de har mer til felles enn re-utgivelser på samme dato, av materiale fra millenniets tidlige år, på samme selskap, og bokstaven F. Begge kommer i tillegg fra Drammen, hvor tre medlemmer har vært innom begge band, samtidig som de beveger seg i samme musikalske territorium.


piggtråd
01.08.15

DISFAGO - DISFAGO (Double 7")

Disfago - Disfago Dårlig

Witch Ghetto Productions, 08.06.15
Disfago består av tre rebeller fra London som gir faen i genre og begrensninger. Det høres greit ut, men forhåpentligvis gir de også jevnt faen i at jeg igjen gir faen i dem.

Jeg vet igrunn nada om gjengen, men de spiller en form for rølpete punk-metall med thrash-elementer.


piggtråd
01.08.15

DESTRUKTOR - OPPROBRIUM

Destruktor - Opprobrium Bra

Hells Headbangers, 24.07.15
Mitt første møte med disse destruktive australierne var splitten A Prophecy of Nihilism som ble gitt ut for nesten et år siden. Med to låter følte jeg vel ikke at den var stort å samle på. Karenes andre fullengder gir derimot mer kjøtt på beina på mer enn én måte. Blant annet i form av kvantitet.

Der bandet bidro med én fire-minutters låt på splitten presentere de her sju låter på tilsammen 33 minutter.

piggtråd