heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Juni 2015:

30.06.15

SORROWFUL - IN THE RAINFALL

Sorrowful - In The Rainfall Godkjent

Solitude Productions, 29.06.15
Bandet Sorrowful har sin opprinnelse i Mexico, men duoen har forflyttet seg fra León, Guanajuato til Gøteborg. Bandet var aktive i perioden 2009-2012, men har hatt en pause fram til 2014. I første akt ga de ut en demo og en splitt (med April Morning).
Når de to karene igjen har slått hodene sammen, har det resultert i debutskiva In The Rainfall.


piggtråd
30.06.15

ABYSSAL ASCENDANT - CHRONICLES OF THE DOOMED WORLDS – PART. I : ENLIGHTENMENT FROM BEYOND

Chronicles of the Doomed Worlds – Enlightenment from Beyond Godkjent

Dolorem Records, 29.06.15
Abyssal Ascendant er en fransk trio som hevder de helst vil bevare og hedre den gamle skolen av dødsmetall. Jeg mener selv de blander inn mye av senere dato. Ikke at det spiller noen rolle så lenge de spiller rendyrket metall uten kommersielle fiksfakserier.
De har spunnet sine tekster rund velbrukt tematikk. Ettersom du må trykk på en knapp for å lese mer kan du like gjerne gjette...
(Coveret gir gjerne et hint).


piggtråd
29.06.15

THORNESBREED - GTRD

Thornesbreed - GTRD Godkjent

Art Of Propaganda, 29.06.15
Den tyske kvintetten vi her tar for oss debuterte i 2003, etter seks års eksistens. Skiva The Splendour of the Repellent hadde fint lite til felles med oppfølgeren GTRD. Det har gått tolv år, med kun en EP fra 2008 gitt ut i mellomtiden, og Thornesbreed har foretatt en massiv kursendring.
Fra nokså brutal dødsmetall til en sortmetallisk ekvivalens, temmelig brutal svartmetall.


piggtråd
29.06.15

NEGATIVE MANTRA - A HYMN TO DISAPPOINTMENT (EP)

Negative Mantra - A Hymn to Disappointment Godkjent

Selvfinansiert, 22.06.15
Dette bandet er helt nytt for meg, og denne EPen er da også deres første livstegn. Når jeg kommer over ny musikk på nett, noe som vanligvis skjer mange ganger for dagen, tar jeg gjerne en kjapp lytt. Sjelden blir jeg sittende å høre hele utgivelsen, og enda sjeldnere flere ganger på rad.
Når No Clean Singing presenterte denne i går skjedde imidlertid nettopp det.


piggtråd
28.06.15

OLD GRAVES - THIS RUIN BENEATH SNOWFALL (EP)

Old Graves - This Ruin Beneath Snowfall Middels

Naturmacht Productions, 28.06.15
Mannen (entall, ikke flertall) bak Old Graves er kanadisk og heter Colby Hink.
Han startet opp for to år siden, og ga ut en EP samt en splitt med kanadiske Paths i fjor.
Det er melankolsk atmosfærisk post-black som ligger hans tungsindige hjerte nært, og han gir oss her en 25 minutters audiens inn i sitt dystre rike.

piggtråd
26.06.15

KADAVRIK - GRIMM I & II

KadavriK - Grimm I & II Godkjent

Testimony Records, 26.06.15
Dette er fullengder nummer fire fra en tysk kvintett med over ti års fartstid. Bandet har angivelig holdt hus i melo-death regionen siden starten, uten at noen har tatt seg bryet med å gjøre meg oppmerksom på deres eksistens.
De har visstnok sett seg lei på bås-setting, og har dermed tatt skjeen i den andre hånd. I tillegg til å bryte sjanger-barrièrer tar de denne gang for seg to mørke eventyr samlet av Brødrene Grimm, og presentert som egne fortolkninger.


piggtråd
24.06.15

NÉVOA - THE ABSENCE OF VOID

Névoa - The Absence of Void Godkjent/Middels/Underkjent

Altare Productions, 22.06.15
Disse portugiserne er så ferske at ingen har lagt dem ut på Metal-Archives ennå. Det er ikke stort å fortelle om duoen som her debuterer med drøyt tre kvarter atmosfærisk sortmetall.

De fem låtene varierer i både tid og uttrykk. Fra 6 til 15 minutter. Fra akustisk neofolk i stil med Tenhi, til intens black/post-black.


piggtråd
24.06.15

SATANIC RIPPER - SOUTHERN BLACK SPELLS

Satanic Ripper - Southern Black Spells Middels

Blood Harvest, 22.06.15
Er du sulten på litt skitten og rå Søramerikansk black-death-thrash?

Disse chilenerne har tilberedt et sterkt krydret 47-minutters måltid. Selv kaller de stilen Evil Grave Metal, noe som er like greit. Her blandes de ulike ekstreme genre til en knapt gjenkjennelig røre før chili og jalapeño vendes inn og det hele stekes i metall-panner over åpen ild.


piggtråd
23.06.15

NAHTRUNAR - SYMBOLISMUS

Nahtrunar - Symbolismus Godkjent

Altare Productions, 22.06.15
Fra Østerrike kommer et nytt bekjentskap. Nahtrunar spiller sort metall i Sentral-Europeisk ånd. Det lukter av tysk og fransk med et og annet pust av svensk melodiføring.

Bandet slapp en demo i 2013, men er ellers et fullstendig ubeskrevet blad.


piggtråd
22.06.15

DOLENTIA - INICIAÇÃO EVERSIVA

Dolentia - Iniciação Eversiva Underkjent

Altare Productions & Mordgrimm, 22.06.15
Portugisisk svartmetall er ikke hverdagskost. Dersom Dolentia er representative for landets sorte scene er det kanskje like greit, for å uttale meg litt strikt.
Dette er andre skive fra kvartetten. Den ble sluppet på vinyl via Mordgrimm i februar. Selve Iniciação Eversiva varer i omlag 41 minutter, men CD-versjonen kommer med tre bonuslåter (hvorav to er slått sammen). Disse er hentet fra demoen A Idade da Morte, Liturgia do Sangue e da Agonia (2007) og er nyinnspilt for anledningen. De bidrar med ytterligere litt over ett kvarter, og skyver hele greia opp i nesten 57 minutter.


piggtråd
20.06.15

Inquisition Logo
Inquisition Band Season of Mist

Amerikaneren Dagon (gitar og vokal) skapte Inquisition i 1989, mens han bodde i Colombia. Bandets tidlige år ble viet til thrash-metallen. Tre demoer ble til før han flyttet tilbake til Seattle i 1996. Der traff han trommisen Incubus som ble med i bandet i 1997. Året etter slapp de debuten.

I løpet av første halvdel av inneværende år har alle tidligere fullengdere i back-katalogen blitt re-utgitt av Season of Mist med nye omslag. Paolo Girardi, som skapte coveret til Obscure Verses... (2013) har gitt de fem første albumene nytt liv, og konstruert en ny sammenheng. Den nye kunsten framstår som en blasfemisk parodi på The Last Judgment, en triptykon (tredelte altertavler) av Hans Memling, også kjent som “Day of Judgement”. Altertavlen er en framstilling av dommens dag hvor vi alle skal måles og veies for himmelske kvaliteter eller utsortering til evig eksil i flammer og tortur, i beste holocaust-stil. Kristen nestekjærlighet meg i rasshølet!

Triptykon

Det vil imidlertid aldri fungere som på bildet over,
og forøvrig er det meningen at de ytterste delene av det innvendige bildet skal komme på innsiden av skapdørene.


piggtråd
18.06.15

SUNSET IN THE 12TH HOUSE - MOZAIC

Sunset In The 12th House - Mozaic Godkjent

Prophecy Productions, 05.06.15
Hadde vi hatt sommer i dette gudsforlatte riket på jord kunne jeg skrevet en adekvat intro der jeg fablet om at du satt ute i sola med et ferskt rekesmørbrød i den ene hånda og en duggfrisk pilsner i den andre. Nå blir det bare feil, ettersom gradestokken knapt kommer over tigraders-kneika, og “luftfuktigheten” er høyere enn i Niagarafallene. Ikke kan jeg anmode leseren om å lukke øynene og drømme seg til varmere strøk heller, for de trenger du til å lese.


piggtråd
17.06.15

ÖRÖK - ÜBERMENSCH

Örök - Übermensch Middels

Signal Rex, 29.04.15
Fra Portugal kommer et band frontet av en person som kaller seg Atillla, og der stopper min kunnskap om line-upen.

Bandet debuterte med skiva Örök i 2013, og slapp oppfølgeren for noen måneder siden.


piggtråd
17.06.15

SHAPE OF DESPAIR - MONOTONY FIELDS

Shape of Despair - Monotony Fields Godkjent

Season of Mist, 15.06.15
Shape of Despair har satt seg som mål å fylle CDen til bristepunktet. Ikke mindre enn i overkant av 76 minutter byr de melankolske finnene på denne gang.
Det er kanskje ikke så rart all den tid det er nesten 11 år siden forrige fullengder. Etter årtusenskiftet kom tre fullengdere på rekke og rad før et lengre opphold fant sted. Kun en compilation fra 2005, en EP i 2010 samt en splitt året etter har markert tegn til liv siden den tid.


piggtråd
16.06.15

TOTAL NEGATION - ZEITZEUGE

Total Negation - Zeitzeuge Middels

Temple of Torturous, 16.06.15
Total Negation er nok et enmannsforetak i musikkens verden. Tyske hr. Wiedergaenger er daglig leder, og det er firmaets andre produkt som nå lanseres. Problemet er at denne varen er like innovativ som en... øh, lite gjennomtenkt og dårlig utført reisetannkost med tannkrem i skaftet.
(Ok, jeg har tydeligvis et troverdighetsproblem vedrørende innovative metaforer selv).
Jeg har intet forhold til tyskerens tidligere virke, men litt research avslører kjapt at prosjektet tok til for åtte år siden, og nå har resultert i sin tredje forløsing.


piggtråd
15.06.15

ENLIGHTEN - PHÖSPHORVS PARAMOVNT (EP)

Enlighten - Phösphorvs Paramovnt Underkjent

Signal Rex, 11.05.15
Den første EPen fra portugisiske Enlighten ble gitt ut ut i begrenset opplag på henholdsvis 100 kassetter og 100 digifile CDer (utbrettbare papp-cover) for en drøy måned siden.

Salget har gjerne ikke gått strålende i og med at promoen havnet i den digitale postkassen en knapp måned senere. Om lagerbeholdning skulle være tømt nå er det likevel ingen grunn til voldsom fortvilelse.


piggtråd
12.06.15

MEFITIC - WOES OF MORTAL DEVOTION

Mefitic - Woes of Mortal Devotion Middels

Nuclear War Now! Productions, 15.06.15
Italienske Mefitic spiller okkult dødsmetall, som en tung, aggressiv og intens avart av den metall Necros Christos framfører. Bandet har ikke forhastet seg fram mot debut-fullengderen, noe som angivelig merkes. De har kanskje utviklet seg, men at de har brukt tiden spesielt godt kan jeg da sannelig ikke påstå.
Kvartetten har i løpet av sine 11 år gitt ut tre demoer, et par splitter og en EP. (Kan noen forklare meg når bransjen begynte å kalle 7-tommere singler med 2 spor EPer?)


piggtråd
11.06.15

TYRANT GOATGALDRAKONA - HORNS IN THE DARK

Tyrant Goatgaldrakona - Horns in the Dark Middels

Blood Harvest, 12.06.15
Den ungarske duoen bak bandet med den noe krevende uttalen slapp sin debut, Horns in the Dark på CD i februar 2013. Den gikk meg hus forbi, uten at jeg gikk glipp av all verden.
Nå er denne ute på vinyl for alle som ikke kan få nok av blasfemisk brutalitet fra undergrunnen.
Tyrant Goatgaldrakona (hadde det ikke holdt med Tyrant Goat?) slår helst lytteren i hodet med en spade før parteringen tar til. Det er med andre ord pur dødsmetall man sverger til.

piggtråd
11.06.15

Vardan - Winter Woods

Vardan - Winter Woods Underkjent

Moribund, 10.06.15
Italienske Vardan har vi vært innom tidligere i år, nærmere bestemt for fem måneder siden. Jeg var ikke overvettes begeistra, selv om Verses from Ancient Times ikke var helt håpløs heller. Hvis du synes to fullengdere på fem måneder høres mye ut så vit dette: fyren har sluppet ytterligere to skiver i mellomtiden!
Denslags er som kjent et typisk tegn på hjemmesnekret enmanns gutteroms-blackmetall av den billige sorten. Selv om jeg er uhyre skeptisk til at denne skiva vil heve mitt inntrykk, er jeg villig til å gi ham en ny sjanse istedenfor å bare avfeie bandet fullstendig.


piggtråd
08.06.15

Luna – On The Other Side Of Life

Luna – On The Other Side Of Life Middels

Solitude Productions, 08.06.15
Debuten fra dette ukrainske enmannsbandet, Ashes To Ashes, ble godt mottatt her i gården for et år siden.
Det første inntrykk jeg skrev i 2015 var passende nok en nyttårspresang, i form av en gratis EP fra samme band. Også den falt i smak.
Når de første tonene fra On The Other Side Of Life bryter ut av høyttalerne er jeg raskt overbevist om at dette er noe jeg trygt kan anbefale til alle fans av funeral doom. Dessverre dukker det opp hindringer som legger en demper på entusiasmen.

piggtråd
08.06.15

ABSCONDITUS - KΑΤΆΒΑΣΙΣ

Absconditus - Kατάβασις Godkjent

I, Voidhanger Records, 08.06.15
Absconditus kravlet ut av asken av black/death-bandet Borgia i 2010. Det er ikke ofte tekstene følger med promoene, men i dette tilfellet er de til liten nytte. Den besynderlige albumtittelen til tross, Absconditus består av tre franskmenn.
Jeg har aldri hatt spesielt sans for det franske språk i dagligtale, men i svartmetall har språket en herlig avsindig snert.
Tittelen Kατάβασις (Katabasis) er gresk, og henspiller her på den sti man må gå for å oppnå frihet og mestre eksistensen.

piggtråd
07.06.15

MIDNIGHT ODYSSEY - SHARDS OF SILVER FADE

Midnight Odyssey - Shards Of Silver Fade Godkjent

I, Voidhanger Records, 08.06.15
Denne har jeg kun hørt to ganger i sin helhet, samt litt mer, og det med god grunn. Jeg kunne hørt Gorgoroths nye skive ti ganger på samme tid. Forbauset? Shards of Silver Fade er en dobbel-CD som tikker inn på tilsammen litt over 2 timer og 22 minutter. To runder i Midnight Odysseys nye univers tar rett i overkant av 4 timer og tre kvarter.
En unødvendig overdådig dose, men musikken er flott, så da velger jeg å ikke gi karaktertrekk av den grunn.


piggtråd
06.06.15

REANIMATOR - HORNS UP

Reanimator - Horns Up Godkjent

Selvfinansiert Utgivelse, 05.06.15
Det finnes opptil flere grupper med navnet Reanimator. Vi skal til Quebec, Canada, hvor denne thrash-konstellasjonen stod opp fra graven for et par år siden.
Bandet startet i 2005, og rakk å gi ut demo, EP og en fullengder før de havnet på is i 2011. Bandets vokalist og trommis fikk med seg ny bassist og to nye gitarister på revitaliseringa av bandet, og er nå klare med andre album.


piggtråd
05.06.15

POSSESSION - 1585-1646

Possession - 1585-1646 Godkjent

Iron Bonehead & Invictus Productions, 05.06.15
Belgiske Possession har skapt seg et navn i undergrunnen, og kvartetten er herved ute med sin tredje mini-utgivelse.
Demoen His Best Deceit (2013) bød på passe frenetisk black/death med elememter fra thrash og en eim av Sør-Amerika. Fjorårets EP (eller snarere singel?) Anneliese bød på et konsept om eksorsismen av tyske Anneliese Michel. Fortsatt med et forrykende preg, men med litt seigere toner enn året før.


piggtråd
05.06.15

VALLENDUSK - HOMEWARD PATH

Vallendusk - Homeward Path Godkjent

Northern Silence Productions, 05.06.15
Vallendusk debuterte med ganske gode Black Clouds Gathering i 2013. Jeg var nesten sikker på at jeg hadde nevnt den i oppsamlingsheatet over ting som kom ut før premièren på denne siden samme år, men det hadde jeg altså ikke gjort.
Der man gjerne legger godviljen til ovenfor et debuterende band, er det ingen trøstepoeng å få for oppfølgende verk. Støttehjulene er demontert. Homeward Path må stå på egne ben.


piggtråd
05.06.15

ETHEREAL SHROUD - THEY BECAME THE FALLING ASH

Ethereal Shroud - They Became the Falling Ash Middels

Northern Silence Productions, 05.06.15
Denne skiva markerer starten på en serie undergrunns-utgivelser fra Northern Silence. Under konseptet Underground Series akter selskapet å gi ut ukjente aktører på standard jewelcase CDer i små opplag (ca 500 eksemplarer), med minimal bakgrunnsinformasjon, slik at musikken må tale for seg selv.
Førstemann ut er briten Joe Hawker (Of Solitude and Solemn), med sitt andre enmannsband, Ethereal Shroud.


piggtråd
05.06.15

HORN - JAHRESZEITEN / DIE KRAFT DER SZENARIEN (dobbel reutgivelse)

Horn - Jahreszeiten / Die Kraft der Szenarien Underkjent

Northern Silence Productions, 05.06.15
Jeg starter lytteøkta, som så ofte ellers, med en blindtest.
Bandnavn og plateselskapet er alt jeg vet.
Musikken jeg blir rammet av/utsatt for er folk/black av billigste sort. Lyden er direkte grusom, og låtmaterialet er generisk. Dette høres bokstavelig talt ut som en hjemmelaget demo, i beste fall en pre-produksjon. Jeg får gjøre litt research, og se om jeg blir noe klokere på hva dette dreier seg om.


piggtråd
02.06.15

HAAR - THE WAYWARD CEREMONY

Haar - The Wayward Ceremony Godkjent

ATMF, 27.04.15
Etter å ha matet ørene med musikalske sovetabletter i timesvis i går gjorde det godt for kropp og sjel å få en dose dissonant misantropi rett i ørene.
Jeg rakk ikke å skrive ferdig dette inntrykket i går, selv om jeg fikk hørt skiva fire ganger. Med ytterligere to runder i dag kunne dette nesten vært en anmeldelse, og da med 4 som karakter.
Haar, fra Edinburgh, Skottland er et nytt bekjentskap for meg. Ikke så rart, da de bare har et par selvutgitte EPer (eller demoer som vi kalte det i hin hårde) bak seg.

piggtråd
01.06.15

MY SLEEPING KARMA - MOKSHA

My Sleeping Karma - Moksha Underkjent

Napalm Records, 01.06.15
Hvor mye opium må man røyke for å sette pris på denne orientalsk-klingende, 70-talls-nostalgiske, lett progressive, shoegaze-sløve og ikke minst instrumentale sanse-musikken?
Her holder det neppe å røyke seg skev på en rev.
At bandet er uønsket på Metal-Archives er bare rett og rimelig. Noen prinsipper må man ha. Jeg burde naturligvis ikke skrevet om denne utgivelsen selv, men når jeg først har hørt lidd meg gjennom den så mange ganger for å gi bandet en rettferdig sjanse, skal jeg jaggu plage deg med mine pessimistiske ytringer også.


piggtråd
01.06.15

EBONILLUMINI - ARKTOS

Ebonillumini - Arktos Underkjent

Wicker Man Recordings, 01.06.15
Ti låter dedikert til ulike steder på amerikansk side av Atlanterhavet tar sikte på å ta lytteren med på en musikalsk reise fra Florida i sør, innom diverse øygrupper, opp langs den amerikanske østkyst og videre til Grønland og Island.
Sampler og lokale inspirasjoner gir iblant noe assosiasjon til geografisk plassering, men ikke mye. Mine geografiske kunnskaper er gjerne begrenset. Uten tekster er det da også vanskelig å følge tankegangen.


piggtråd
01.06.15

SKINLESS - ONLY THE RUTHLESS REMAIN

Skinless - Only The Ruthless Remain Godkjent

Relapse Records, 01.06.15
Det New York baserte dødsmetall-bandet Skinless er ute med sin femte fullengder, hele ni år etter forrige skive. Bandet har riktignok lagt på is en liten periode i mellomtiden, men ikke stort mer enn et par år.
Kvintetten stikker seg kanskje ikke veldig mye ut med sitt nye verk, men de leverer klassisk grusende dødsmetall av den brutale sorten, fullt på høyde med eliten.


piggtråd