heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Mai 2015:

30.05.15

MORTIS MUTILATI - MÉLOPÉE FUNÈBRE

Mortis Mutilati - Mélopée Funèbre Godkjent

Naturmacht Productions, 31.05.15
Mortis Mutilati er et fransk en-manns sortmetallband som går mer i retning trøstesløs dsbm enn mer tradisjonelle franske avsindige eller avsky-dyrkende baner.
Macabre som mannen kaller seg spiller og har spilt i en god håndfull sorte konstellasjoner. Det mest kjente er uten tvil Moonreich, hvor Macabre spilte bass på knakende kjekke Terribilis Est Locus Iste i 2013.


piggtråd
29.05.15

STORMLORD - MARE NOSTRUM (Re-utgivelse)

Stormlord - Mare Nostrum Godkjent

Trollzorn, 29.05.15
Er du klar for litt lett tilgjengelig episk italiensk ekstremmetall?

Hallo?

Faen, jeg kunne sverget på at det var noen der, men nå sitter jeg altså her å snakker med meg selv igjen.
Hvis jeg nevner for eksempel Moonspell som en referanse, er det noen som gidder å høre på meg da?


piggtråd
28.05.15

VANHELGA - ÅNGEST (Reutgivelse)

Vanhelga - Ångest Middels

Folter Records, 29.05.15
Det er ikke lege siden vi var innom Vanhelga. Jeg hadde bange anelser, men EPen Happiness viste seg å være en fornøyelig affære.
Denne gangen er det snakk om ytterligere en EP, men av litt eldre kaliber. Denne ble sluppet sent i 2011 via Art of Propaganda i begrenset opplag på hundre eksemplarer.
Nytt og bedre cover er eneste nyhet, så da melker ihvertfall ikke selskapet annet enn tvangsnevrotiske samlere.


piggtråd
28.05.15

FERAL - WHERE DEAD DREAMS DWELL

Feral - Where Dead Dreams Dwell Godkjent

Cyclone Empire, 29.05.15
Dette er dagen for Obituary-worship. Ikke før har jeg fordøyd Cult Of Endtime, før neste band på listen, svenske Feral, byr på atter en hyllest til en svunnet æra.
Så lenge musikken er såpass vel-konstruert har jeg uansett ingen grunn til å klage over mangel på musikalsk mangfold. De to bandene har tross alt også helt ulikt uttrykk.


piggtråd
28.05.15

CULT OF ENDTIME - IN CHARNEL LIGHTS

Cult Of Endtime - In Charnel Lights Godkjent

Svart Records, 29.05.15
Enkelte cover avslører det musikalske uttrykk uten å overlate stort til fantasien, som omslag på Ereds skive nedenfor. Andre holder kortene tettere til brystet.
Det er gjerne ikke så fryktelig vanskelig å eliminere seg fram til hva denne finske kvintetten skjuler bak sin grafiske kunst, skjønt det ligger nok ikke like opp i dagen.


piggtråd
28.05.15

ERED - NIGHT OF ETERNAL DOOM

Ered - Night of Eternal Doom Godkjent

War Anthem Records, 29.05.15
Disse spanjolene har holdt på i snart 20 år. Det tok en liten håndfull demoer og nesten ti år før debutskiva var ute i butikken for ti år siden. Ytterligere fem år gikk før oppfølgeren ble presentert, og nå altså fem nye år. I mellomtiden har conquistadorene holdt jernet varmt med diverse splitter.
De aller fleste låtene ligger mellom fem og sju minutter, noe som er temmelig mye med tanke på at kvartetten gir oss hele 11 låter på Night of Eternal Doom. En samlet spilletid på over en time er ofte å regne som overdosering i en sjanger på slagmarken mellom dødsmetall og svartmetall.


piggtråd
27.05.15

SKILTRON - TRE REUTGIVELSER

Skiltron Reutgivelser

Trollzorn, 29.05.15
Skiltron er et nytt bekjentskap for undertegnede. I 2013 slapp de sin foreløpig siste fullengder Into The Battleground. Før denne hadde bandet tre skiver ute i hyllene. Det er disse tre skivene vi skal ta for oss nå da Trollzorn slipper disse på ny, med en respektabel mengde bonusmateriale på hver disk.
I det kladden til denne ingressen skrives har jeg fortært de to første albumene. Stor var da også overraskelsen når det i ettertid viser seg at bandet bak denne keltiske Braveheart-metallen kom fra Argentina av alle plasser.piggtråd
27.05.15

HEAVYLUTION - CHILDREN OF HATE

Heavylution - Children of Hate Middels

Brennus Music, 23.02.15
Etter knapt ti år som demo-band er franske Heavylution sikkert ivrige på å erobre verden. Deres heavy/power metall har riktignok endel gode egenskaper, men det spørs om de ikke må smøre seg med noe tålmodighet i alle fall.
Bak et passe tøft og voldelig (om enn noe harry) cover som oser av røff heavy metal skjuler det seg litt i overkant tøylet og behersket metall i krysningspunktet mellom et aldrende Iron Maiden og [fyll inn ønsket power metal band].


piggtråd
26.05.15

AMESTIGON - THIER

Amestigon - Thier Middels

W.T.C.Productions, 28.05.15
I likhet med Nibiru nylig beskrevet her på siden, kommer atter en timelang utgivelse med bare fire spor. Det betyr likevel ikke funeral doom, ei heller denne gang. Selv om deler av det musikalske virket lener seg noe i den retning.
Amestigon har en lang og brokete historie fra duo i 1995 via demoer, splitter og EPer, brudd, ny start, bemanningsøkning til kvartett, og fram til første fullengder i 2010.


piggtråd
25.05.15

DØDSFALL - KAOSMAKT

Dødsfall - Kaosmakt Godkjent

Osmose Productions, 30.01.15
Mexikaneren Ishtar slapp sin fjerde skive med sitt Dødsfall for fire måneder siden. Den har fått et par runder ved anledning, og i natt tar jeg for meg en rekke skiver jeg har nedprioritert da promoer normalt sett kommer i første rekke.
Det er som sist Adramelech (Svarthaueg) som spyr eder og galle i mikrofonen. Trommestikkene er overlatt til chilenske Jocke Wallgren (Valkyrja) som gjester på denne skiva.


piggtråd
25.05.15

PESTE NOIRE - LA CHAISE-DYABLE

Peste Noire - La Chaise-Dyable Godkjent

La Mesnie Herlequin, 28.04.15
Le Kommando Peste Noire er atter ute med nye sinnssyke strofer.
Etter et år under navnet Dor Daedeloth (2000-2001) gikk Neige hen og startet Alcest, mens Argoth og Famine skiftet navn på bandet til Peste Noire ( K.P.N.). Etter et par år forsvant også Argoth ut av bandet. Med et par nye medlemmer debuterte K.P.N. sterkt i 2006.
De to første skivene blandet sortmetall med ustabil psyke og avsky til et spennende brygg. Tredje skive ble i overkant avsindige, mens fjerde album ble... tja... ganske syk den og, men schizofreni til tross, den inneholdt ihvertfall dugelige mengder metall innblandet.
I 2013 slapp vår mann Famine forrige album, selvtitulerte Peste Noire. Dette var den første skiva med dagens besetning. Audrey, kvinnelig vokalist, er nå med på sin fjerde Peste Noire-skive, mens dette altså blir andre album for trommis og trekkspiller Ardraos.


piggtråd
24.05.15

KRODA - GINNUNGAGAP GINNUNGAGALDR GINNUNGAKAOS

Kroda - GinnungaGap GinnungaGaldr GinnungaKaos Godkjent

Purity Through Fire, 01.05.15
I forbindelse med anmeldelsen av Drudkh for omlag en måned siden nevnte jeg den nærstående utgivelsen av landsmennenes sjette skive. Kroda, eller Крода som det skrives på ukrainsk, startet som en duo i 2003.
Eisenslav og Yulian 'Viterzgir' Mytsyk ga ut fire skiver sammen fram til 2009, før sistnevnte hoppet av året etter.
Det har gått noen år siden Eisenslav ga ut forrige skive Schwarzpfad i 2011.

piggtråd
23.05.15

KATECHON - CORONATION

Katechon - Coronation Godkjent

Nuclear War Now! Productions, 22.05.15
Jeg trodde jeg hadde forholdsvis god kontroll på den blomstrende nidrosianske svartmetall-scenen når jeg kom over Katechon takket være tips på Scream-forumet (som jeg dessverre knapt har tid og nett-kapasitet til å besøke for tiden) for et knapt år siden.
Debuten Man, God, Giant fra 2013 river godt i ørene, og kan virkelig anbefales til de som liker sin svartmetall avsindig, kaotisk og frenetisk.


piggtråd
21.05.15

INCULTER - PERSISTING DEVOLUTION

Inculter - Persisting Devolution Godkjent

Edged Circle Productions, 27.03.15
Denne burde vært omtalt for nesten to måneder siden, men i et velkomment dilemma med promoer opp til ørene valgte jeg å ta for meg nyere ting før denne m.fl. for ikke å komme på permanent etterskudd.
Hva Inculter gjelder passer det igrunn ganske bra likevel, for da får jeg annonsert skivas release-party (som jeg oppdaget i dag) i samme slengen. I tillegg er også vinylversjonen ute med god margin når dette skrives.


piggtråd
21.05.15

ANAL VOMIT - PESTE NEGRA, MUERTE NEGRA

Anal Vomit - Peste Negra, Muerte Negra Godkjent

Gates Of Hell Records, 10.04.2015
Jeg har en bunke promoer som slippes til neste helg. En på torsdag samt fem nye skiver og tre reutgivelser på fredag. I mellomtiden skal jeg forsøke å skvise inn noen av de albumene jeg har måttet neglisjere i senere tid.
Jeg følte for litt kjapp brutalitet nå, så valget falt fort på denne peruanske vederstyggeligheten.


piggtråd
20.05.15

VARANG NORD - FIRE OF THE NORTH (EP)

Varang Nord - Fire Of The North Godkjent

Metal Scrap Records, 18.05.15
Latviske Varang Nord startet opp i 2004 under navnet Балагуры (Balagury). I følge promo-vedlegget spilte de inn to demoer i løpet av '07 og '08. I følge Metal-Archives består diskografien av én demo ('05) eg en fullengder ('07). Uansett, bandet ble lagt på is i 2008.
Bandet returnerte med noen utskiftninger i rekkene i fjor. Med to originalmedlemmer og to nye fjes spanderte de like godt på seg nytt navn før kvartetten spilte inn denne utgivelsen som ble sluppet på egenhånd i desember, før de fikk napp hos Metal Scrap.

piggtråd
19.05.15

SAOR - ROOTS

Saor - Roots Godkjent

Northern Silence Productions, 30.01.15
I 2013 debuterte et band ved navn Àrsaidh (skotsk-gælisk for Antikk/Forhistorisk) med en skive jeg aktet å sjekke ut. Så langt kom jeg aldri. Når skiva nå reutgis under ny moniker får jeg da omsider sjansen til å sette tennene i dette skotske verket.
Reutgivelsen av Roots kommer med en bonuslåt, i form av Pictish Pride, en cover av et skotsk blackmetall-band ved navn Ainshval.


piggtråd
19.05.15

SCHAMMASCH - SIC LVCEAT LVX (Re-utgivelse)

Schammasch - Sic Lvceat Lvx Godkjent

Prosthetic Records, 18.05.15
Om sveitsiske Schammasch for alvor fikk sitt gjennombrudd med fjorårets Contradiction skal jeg ikke si for sikkert, men det virker som om flere enn undertegnede oppdaget kvartetten med dobbelt-skiva. Debuten Sic Lvceat Lvx (“La Lyset Skinne”, “Slik Gløder Lyset” eller tilsvarende), gitt ut fire år tidligere på Black Tower Productions, hadde glidd umerket forbi mang en radar, og var for mange fortsatt et ulest kapittel i sagaen om Schammasch.
Det ønsker Prosthetic Records å gjøre noe med.


piggtråd
19.05.15

NIBIRU - PADMALOTUS

Nibiru - Padmalotus Underkjent

Argonauta Records, 18.05.15
Liker du støy? Finner du mening i det tilsynelatende meningsløse? I så fall, velkommen til Nibirus psyke univers.
Nibiru er en italiensk trio som utforsker orientalske okkultisme via psykedelisk rituell sludge.


piggtråd
18.05.15

Tau Cross - Tau Cross

Tau Cross - Tau Cross Middels

Relapse Records, 18.05.15
På tide med litt sleazy og rocka metall med nøktern bruk av syntetiske elementer, rufsete cleanvokal og lette Motörhead- og Dio-vibber?
Litt variasjon i audio-kostholdet sikrer jern-nivået og dekker stålfiber-inntaket, ditt daglige behov for metall-proteiner og sørger for vitaminer i dur og moll.


piggtråd
18.05.15

DOOMED - WRATH MONOLITH

Doomed - Wrath Monolith Godkjent

Solitude Productions, 18.05.15
Tyske Doomed er et band jeg har hatt lyst til å sjekke ut tidligere. Bandet ble formet i 2011, og ga ut hele to skiver året etter. Neste skive ble sluppet for et drøyt år siden. Et par av disse skivene står altså oppført på nedstøvede fortegnelser over utgivelser jeg kunne tenkt meg å høre. Noe jeg husker takket være bandets identitetssterke farge- og designvalg.
Lykken (og tiden) står ikke alltid den eplekjekke bi, men ved utgivelsen av fjerde album fra Doomed krysses endelig våre stier.


piggtråd
16.05.15

VORUM - CURRENT MOUTH (EP)

Vorum - Current Mouth Middels

Sepulchral Voice Records, 18.05.15
En plass går som kjent grensen, og den går omlag her.
For kontinuitet, les gjerne de to foregående Inntrykkene.
I motsetning til Antiversum og Maleficence er Vorum etablert i den forstand at de har lagt debuten bak seg. Disse finnene har ikke mye lengre fartstid, de har kun eksistert i sju år, men de har kommet noen hakk videre i karrièren, og dette er ikke en demo, men en EP.


piggtråd
16.05.15

MALEFICENCE - JOURNEY TO THE DEPTHS (Demo)

Maleficence - Journey to the Depths Godkjent

Blood Harvest, 11.05.15
Jeg anerkjenner og verdsetter ond, aggressiv og destruktiv musikk for aggresjonen, destruksjonen og misantropiens del. Noe kvalitet forlanger jeg likevel. Hvem som helst kan bråke. Antiversum nedenfor lykkes hundre prosent i å skape en kullsvart og knusende malstrøm. Maleficence lykkes ikke like godt med sin andre demo. Likevel har også disse black/thrasherne dette “noe” som tiltaler.


piggtråd
16.05.15

ANTIVERSUM - TOTAL VACUUM (Demo)

Antiversum - Total Vacuum Godkjent

Invictus Productions, 20.04.15
Overgangen fra Wilderun til Antiversum er som å trippe rundt på reinbuen, over skyene - der solen alltid skinner, for så å skli, ramle, brekke halebeinet, knuse kjeven, falle til bakken og lande “trygt” og mykt i kvikksand.
Antiversum er Leviathans kjever. Antiversum er syndeflod og landeplager fra en selvsentrert, hevngjerrig gud. Antiversum er febermareritt og granatsjokk. Antiversum er heismusikken og lydsporet som ledsager pedofile katolikk-prester til deres endelige opphold i Satans klør den dagen jeg er Lucifers DJ.


piggtråd
16.05.15

WILDERUN - SLEEP AT THE EDGE OF THE EARTH

Wilderun - Sleep at the Edge of the Earth Godkjent

Selvfinansiert Utgivelse, 07.04.15
Har du en liten skogsalv gjemt langt inne i ditt tykke, grimme bergtroll-skall?
Finnes det en plass for enhjørninger, nisser og feer i din musikalske verden?
Høres rolig og drømmende, progressivt anlagt folk-metall med symfoniske elementer ut som noe som kan falle i smak?
Wilderun er ikke snauere enn at de har plass til et og annet troll og skrømt i sin eventyrlige verden, og du kan vel ikke være småligere enn at dere kan møtes på halvveien?

piggtråd
16.05.15

GEORGE KOLLIAS - INVICTUS

George Kollias - Invictus Godkjent

Season of Mist, 18.05.15
Den diffuse termen solo-skive benyttes gjerne når en kjent musiker fra et større band på egenhånd skriver en skive og spiller den inn med mindre kjente artister og studio-horer som midlertidige medhjelpere.
Om et mer permanent band styres totalitært av en enkelt pådriver som skriver all musikk og bedriver diktatorisk kontroll over ethvert aspekt, kalles utgivelsene likevel ikke solo-album. Selv om det blir mye det samme...


piggtråd
15.05.15

ADASTRA - DEADLOCK

Adastra - Deadlock Godkjent

Selvfinansiert Utgivelse, 18.05.15
Klar for en dose finsk heavy rock/metall?
Helsinki-baserte Adastra har tidligere holdt hus på finske Violent Journey Records, et selskap som har gitt ut skiver jevnt og trutt siden 2007, men som nå er lagt på is.
Adastra ble grunnlagt i 2001 og er klar med sin fjerde skive. Bandet er inspirert av klassisk heavy metall og melodisk thrash, men har selv et mye snillere uttrykk.


piggtråd
14.05.15

ARS IRAE - DUNKLE KLÄNGE

Ars Irae - Dunkle Klänge Godkjent

Quality Steel Records, 15.05.15
Dette tyske fem-spannet hadde akkurat ti år under beltet når de spilte inn Dunkle Klänge i eget studio i fjor.
Jeg vil ikke akkurat stemple musikken som original, men gutta blander svart- og døds-metall med en litt annen tilnærming enn hva de fleste black/death-aktører gjør.


piggtråd
13.05.15

ALCOHOLATOR - ESCAPE FROM REALITY

Alcoholator - Escape From Reality Middels

High Roller Records, 15.05.15
Alcoholator er et ungt band med base i Montreal. Karene startet opp i 2010, og er nå ute med skive nummer to. Selv om den offisielle datoen for album-slipp først er om et par dager, ser det ut til at selskapet var klare for shipping allerede for en uke siden.
Et kjapt blikk på coveret burde holde for å avsløre at vi her utsettes for en dose thrash.piggtråd
12.05.15

THE MONOLITH DEATHCULT - BLOODCVLTS (EP)

The Monolith Deathcult - Bloodcvlts Godkjent

Season of Mist, 23.03.15
Den nederlandske dødskulten maner fram demoner fra såvel mektig som brutalt hold, samt fra mer merkelige kanter. Noen ganger vellykket, andre ganger ei.
Jeg hadde enormt sansen for Gods Amongst Insects fra forrige utgivelse, Tetragrammaton* (2013), men skiva i sin helhet blandet inn for mange snodige elementer, og skuffet en del ved å framstå som temmelig schizofren.
*Tidenes korteste anmeldelse?

piggtråd
11.05.15

LUCIFERIAN RITES - WHEN THE LIGHT DIES

Luciferian Rites - When the Light Dies Middels

Moribund Records, 12.05.15
Latin-Amerikansk svartmetall kan ikke sies å være helt forutsigbar. Kvalitet og sjangertilnærming fra de kanter kommer i alle tenkelige forpakninger.
Mexicanske Luciferian Rites satser på den mer ortodokse europeiske 90-talls-stilen, og gjør en brukbar jobb.


piggtråd
09.05.15

ERGOT - VICTIMS OF OUR SAME DREAMS

Ergot - Victims of Our Same Dreams Godkjent

De Tenebrarum Principio, 30.03.15
Ergot kommer fra Italia og består av Lord Ergot ene og alene. Enmannsbandet blir framstilt som et black metal band, noe som forsterkes av det inntrykk cover, logo og font gir. Joda, dette er svartmetall, men jeg ble likevel tatt litt på senga der gitt.
Ergot forsøker å gripe saken fra et annet perspektiv enn hva den gemene hop gjør. Hva om deler av den tidlige norske svartmetallen hadde utviklet seg i en annen retning filosoferer Lord Ergot.


piggtråd
09.05.15

SIRENIA - THE SEVENTH LIFE PATH

Sirenia - The Seventh Life Path Underkjent

Napalm Records, 11.05.15
At The Seventh Life Path ikke godkjennes av undertegnede skylde helt og holdent en subjektiv avgjørelse. Morten Veland er en gammel ringrev. Han var en av grunnleggerne av Tristania, og skrev mye av det klassiske og vel-komponerte materialet fra bandets fire første år.
Med Sirenia har han aldri kommet opp på samme nivå, selv om debuten At Sixes and Sevens (2002) hadde sine kvaliteter. Det var likevel merkbart allerede der at dette bandet fort kunne fine på å gå i en mer poppete retninger.


piggtråd
09.05.15

OBSEQUIAE - ARIA OF VERNAL TOMBS

Obsequiae - Aria Of Vernal Tombs Godkjent

20 Buck Spin, 11.05.15
Fra Minnesota kommer en trio som skiller seg litt ut og er vanskelige å bås-sette. Obsequiae ble født i 2007 og er en fortsettelse av bandet Autumnal Winds som var aktive mellom 1997 og 2004 og ga ut en rekke demoer.
Debuten under ny moniker kom i 2011, og dette er andre fullengder.
Melodiøs, atmosfærisk og middelaldersk heavy metall med harpe og elementer fra black metal er en beskrivelse som ikke ville gjort meg særlig klokere.


piggtråd
06.05.15

HELZGLORIAM - INFERNAL MONARCHY

Helzgloriam - Infernal Monarchy Godkjent

Misantrof ANTIRecords, 08.03.15
Jeg begynte å stusse da promoskrivet daterte denne tilbake til 08.03.14. Hadde jeg virkelig tatt så feil, og var det virkelig så lenge siden sist jeg besøkt Vrangsinns Misantrof ?
Et bands opprinnelse er ikke akkurat et godkjent argument for anbefaling, men det er lov å bli litt nysgjerrig når et blasfemisk persisk svartmetall-band entrer scenen.


piggtråd
05.05.15

RAZOR - VIOLENT RESTITUTION/SHOTGUN JUSTICE/OPEN HOSTILITY

Razor logo Middels

Relapse Records, 04.05.15
Den første thrashen jeg hørte var Slayer og Sepulturas frenetiske frenetiske thrash og Metallica og Megadeths melodiske, varierte thrash. Bortkjemt fra første stund lot jeg meg ikke imponere alt for lett av mer typisk (tør jeg si generisk?) thrash metal. Jeg har ei samleskive med Razor (Exhumed, 1994) som noe ufortjent stort sett har samlet støv.
Dette er en svært kjapp gjennomgang av re-utgivelser av tre av kanadiernes til sammen åtte skiver.


piggtråd
03.05.15

MIZANTROPIA - OBLIVION

Mizantropia - Oblivion Middels

Metal Scrap Records, 04.05.15
Hadde jeg vært en konspirasjons-teoretiker som ikke trodde på tilfeldigheter ville jeg kanskje ment at den gotiske metallen var inne i en ny vår. Jeg har iløpet av en knapp måned skrevet om band med sterke elementer fra genren i form av Dead Summer Society, Crimson Sky og I Miss my Death, og nå altså Mizantropia. Og som om ikke det var nok slipper Sirenia ny skive om en drøy uke.
Søk dekning! Kvinner i korsetter, hansker og lilla kjoler med knyte-bånd er i ferd med å ta over jorden! Glem refleks og redningsvest. Hørselsvern og sølvfolie-hatter er eneste funksjonelle beskyttelse.

piggtråd
03.05.15

SATYRICON - LIVE AT THE OPERA (DVD + 2CD)

Satyricon - Live at the Opera Godkjent

Napalm Records, 04.05.15
Omsider fant man et fornuftig bruksområde for den gulnende marmorbygningen i Bjørvika.
Det fins alt for få konsertopptak med de største band fra det som engang var den mest unike og diabolske svartmetallscenen i verden, og Satyricon anno 2013 klarer selvfølgelig ikke å skape 20 år gammel kullsvart magi. Det er heller ikke hverken noe de prøver på eller noe man forventer. Spesielt ikke med tanke på at 93 % av låtene på Live At The Opera er hentet fra de fire siste skivene.
Men... Selv ikke låtmateriale fra de siste ti-femten årene i bagasjen, mangel på liksminke, og publikum i collage-gensere og rutete flanell i alle tenkelige grelle farger klarer å forpurre en god konsert fra gamle travere.
Sigurd, Frost og våpendragerne er fortsatt i stand til å lage liv og leven.


piggtråd
01.05.15

I MISS MY DEATH - IN MEMORIES PRESENTATION SHOW - LIVE IN KIEV 2013

I Miss my Death - In Memories Presentation Show - Live In Kiev 2013 Middels

Metal Scrap Records, 06.04.15
Gotisk metall på DVD er ikke hverdagskost. The Sins of thy Beloveds Perpetual Desolation Live er vel det eneste konsertopptaket med rendyrket sjanger-opptreden jeg har sett. At Paradise Lost, My Dying Bride og Type O Negative har sine DVDer får så være, de er allikevel i ytre grenseland hva sjanger angår.

Jeg hadde tanker om et slags kombinert Inntrykk for denne DVDen og CDen nedenfor, men selv om musikken, med ni av tolv låter fra debuten, er den samme, er dette to produkter i to formater, med dertil ulikt uttrykk.

Å gi ut video så tidlig i karrièren er nokså uvanlig, men det vitner om et entusiastisk og sultent band.


piggtråd
01.05.15

I MISS MY DEATH - IN MEMORIES

I Miss my Death - In Memories Godkjent

Metal Scrap Records, 05.05.14
Denne skiva kom ut for et år siden, men i forbindelse med en nylig sluppet DVD var det på tide å gi skiva litt spilletid.
I Miss my Death er et ukrainsk gotisk doom metall-band med sterk symfonisk slagside. Bandets frontkvinne er av det operatiske slaget, men hennes forventede mannlige motsats holder seg mer i bakgrunn. Ukrainerne er noe rundere i kantene enn klassisk gotisk metall tradisjonelt har hatt for vane å være.


piggtråd