heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Mars 2015:

31.03.15

RISE OF AVERNUS - DRAMATIS PERSONÆ (EP)

Rise of Avernus - Dramatis Personæ Godkjent

code666, 30.03.15
Australske Rise of Avernus har bare fire års fartstid. De har likevel rukket å gi ut en selvtitulert EP i 2012 og albumet L’appel du Vide i 2013. Bandet har gått meg hus forbi til nå.
De kaller sin musikk symfonisk progressiv doom metal, og det stemmer på sett og vis, men musikken har også elementer som får den til å tendere mot ekstrem metall.


piggtråd
30.03.15

ARVAS - BLACK SATANIC MYSTICISM

Arvas - Black Satanic Mysticism Godkjent

Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum, 30.03.15
Jeg har aldri lagt skjul på at min foretrukne form for svartmetall er av typen som ble unnfanget her til lands for 20-25 år siden. Promoskrivets raljering over at “den norske svartmetallscenen i det siste har mistet kontakt med sine røtter og sin ur-spontanitet” er en uttalelse med modifikasjoner på flere punkter. Jeg gidder ikke å la den slags provosere meg. Du har sikkert regnet ut hva de skal fram til. Arvas presenteres som løsningen. Sortmetallens inverterte Messias.
Min første reaksjon, et passe dypt sukk, gikk etterhvert over i en semi-resignert tilstand. Arvas har tross alt en primitiv råskap som ikke alle kan vise til.


piggtråd
30.03.15

TOME OF THE UNREPLENISHED - INNERSTANDING

Tome of the Unreplenished - Innerstanding Middels

I, Voidhanger Records, 30.03.15
Basert på cover-art (av Brian Smith), bandnavn og selskap forventet jeg avsindig dødsmetall eller annen ekstremitet. Uansett hvor mange ganger man lurer seg selv, lærer man aldri, for man vet jo at innen metall kan man ofte skue hunden på håret.
Enmannsbandet Tome of the Unreplenished fra Kypros er et unntak i så måte.


piggtråd
30.03.15

SIGNS OF DARKNESS - THE AGE OF DECAY

Signs Of Darkness - The Age Of Decay Underkjent

Shiver Records, 27.03.15
Belgiske Signs Of Darkness er ute med sin fjerde skive. Jeg kunne nesten sverget på at dette var en debut. Bandet spiller angivelig “episk black metal”, og denne skiva er “inspirert av inkarnasjoner av tidlig black metal”. Jeg skal la den formuleringen få stå ukommentert.


piggtråd
29.03.15

AWE / VACANTFIELD / END - MOERAE (Split)

Awe / Vacantfield / End - Moerae Godkjent

III Damnation Productions, 25.03.15
Tre greske svartmetall-band med variabel fartstid presenterer her én (omlag) 17 minutter lang låt hver. Alle byr på råskap, intensitet og suggesjon, og låtene passer nærmest forbausende godt sammen, til tross for ulikt produksjon. Noe som også passer bra da de er bundet sammen via et konsept.
Denne gjennomgangen tar vi naturligvis låt for låt, band for band.


piggtråd
28.03.15

FORTÍÐ - 9

Fortíð - 9 Godkjent

Schwarzdorn Production, 27.03.2015
Islandsk/Norske Fortíð startet som et islandsk enmannsband. På Völuspá-trilogien, de tre første skivene, gjorde bakmann Eldur det meste selv. Etter at han flyttet til Oslo i 2008 og fullførte trilogien i 2010, ble besetningen utvidet til fire mann.


piggtråd
28.03.15

TONY MILLS - OVER MY DEAD BODY

Tony Mills - Over My Dead Body Middels

Battlegod Productions, 23.02.15
Om mine smaksløker har blitt mer allsidige med alderen eller om jeg bare setter pris på en utfordring kan jeg ikke engang selv si med sikkerhet. Faktum er at jeg stadig oftere pløyer meg gjennom skiver som normalt sett faller et stykke utenfor mitt tradisjonelle nedslagsfelt.
Artisten som nå er ute med sitt fjerde solo-album er nok her til lands mest kjent for sitt medlemskap i TNT fra 2007 til 2013.


piggtråd
28.03.15

TRIDENT - SHADOWS (EP)

Trident - Shadows Godkjent

War Anthem Records, 27.03.15
Om noen skulle være i tvil om min lojalitet til black/death etter min kjølige mottagelse av Gouge og Perdition Temple, kan ikke mitt langt bedre forhold til Shadows rette opp det inntrykket.
Svenske Trident, med medlemmer fra blant annet Dissection og Death Tyrant, spiller en helt annen form for black/death i så måte. Og det gjør de jaggu rett i etter mitt skjønn.


piggtråd
26.03.15

SACRAL RAGE - ILLUSIONS IN INFINITE VOID

Sacral Rage - Illusions In Infinite Void Godkjent

Cruz Del Sur Music, 21.03.2015
Illusions In Infinite Void har pløyd seg gjennom den tykke grauten jeg har i og mellom ørene en rekke ganger i senere tid uten at tiden har stått meg bi til å få krafset ned så mye som et stikkord. I løpet av denne tiden har bandet vært amerikanske. Når jeg nå omsider skal knote ned de inntrykk amerikanerne har gitt meg, viser det seg at vi i stedet har med en gruppe grekere å gjøre. Ikke at det spiller noen rolle, men det gir ihvertfall en ørliten pekepinn på musikalsk retning.


piggtråd
26.03.15

PERDITION TEMPLE - THE TEMPTER'S VICTORIOUS

Perdition Temple - The Tempter's Victorious Middels

Hells Headbangers, 24.03.15
I sin stadige søken etter planetens mest rabiate black/death-band drukner dette selskapet verden i sinte og obskure aktører som vil legge verden øde. Intensjonen er nok god, tanken på en svømmetur i blod, innvoller, knokkel-splinter, kjøtt-slintrer og knuste kranier, er alltids fristende.

Aberet er at dusinvis av relativt likelydende band reduserer hvert enkelt bands egenart. Når disse fyller ethvert tenkelig musikalsk rom mellom eksisterende band tærer det på samtliges egenverdi, og undergraver sjangeren.

piggtråd
24.03.15

SATHANAS - WORSHIP THE DEVIL

Sathanas - Worship the Devil Godkjent

Doomentia Records, 20.03.15
Trioen Sathanas har herjet i 27 år uten at undertegnede har latt seg merke nevneverdig. Skiva Nightrealm Apocalypse har (noe ufortjent) samlet støv over lengre tid, men ellers har amerikanernes virke gått meg hus forbi.
Bandet har etter sigende aldri brydd seg om hvor skillet mellom de ulike ekstreme genre befinner seg. Den teorien kjøper jeg. Her kjøres hard med de virkemidler bandet føler for å innlemme, og de føler tydeligvis for å spille knusende, dødlig, svart og fandenivoldsk metall.

piggtråd
24.03.15

GOUGE - BEYOND DEATH

Gouge - Beyond Death Middels

Hells Headbangers, 24.03.15
Høres råtten, obskur, smått rølpete og hissig, dødsmetall med grindcore-struktur og småullen lyd fristende ut? 12 låter er ganske jevnt fordelt på en halvtime, noe som gir småkjappe 2,5 minutter i snitt. (Presseskrivet påstår at skiva inneholder 10 låter. Vel, jeg kan telle).


piggtråd
23.03.15

GLOSON - YEARWALKER

Gloson - Yearwalker Godkjent

Art of Propaganda og Catatonic State, 23.03.15
De fire svenskene som utgjør Gloson ga ut Yearwalker, sitt første album på egenhånd som gratis digital utgivelse i september i fjor. Nå er den tilgjengelig fra to selskaper på vinyl. Bandet spiller en moderat sludgy form for post-metal, som gir små assosiasjoner til stoner-doom.


piggtråd
Skrevet: 22.03.15. Publisert: 23.03.15.

SOLIUM FATALIS - THE UNDYING SEASON

Solium Fatalis - The Undying Season Godkjent

Galy Records, 17.02.15
Min aller første anmeldelse på Gorgers Metall var av skiva Solium Fatalis, den selvtitulerte debuten fra et ungt og lovende amerikansk dødsmetall-band med ikke fullt så unge medlemmer. Siden den gang har to mann forlatt kvartetten, og tre nye kommet til. To av tilskuddene til det som nå er en kvintett har ellers Cryptopsy som tilholdssted.
Bandets mektige tilnærming behaget meg virkelig, selv om jeg burde trukket litt for komprimert lydbilde.


piggtråd
Skrevet: 22.03.15. Publisert: 23.03.15.

DYNFARI - VEGFERÐ TÍMANS

Dynfari - Vegferð Tímans Godkjent

code666, 16.03.15
Reykjavík-duoen Dynfari debuterte selvtitulert sommeren 2011 etter et års tids virksomhet. Utpå senhøsten året etter slapp de Sem skugginn, som skjulte mangefasettert sort uhygge bak et simpelt cover. Bandet fortsetter i samme spor på Vegferð Tímans. Skulle man satt bandet i én bås, ville det blitt noe sånt som depressiv atmosfærisk post-black. Bandets uttrykk er imidlertid ikke rørt sammen som en lapskaus, men heller spredt rundt som ingrediensene på en kjøpe-pizza.


piggtråd
Skrevet: 21.03.15. Publisert: 23.03.15.

HEIDEVOLK - VELUA

Heidevolk - Velua Godkjent

Napalm Records, 20.03.15
Heidevolk er nok et velkjent navn for mange. Hvor mange som har særlig kjennskap til nederlendernes folk/viking-metall er en annen sak. Bandet debuterte for ti år siden, og er nå klare med femte skive, uten at jeg har brydd meg nevneverdig med å gå dem etter i sømmene ved tidligere anledninger. Kanskje har jeg vært litt for streng også med dette bandet, for det låter ikke fullt så generisk som jeg hadde fryktet.


piggtråd
21.03.15

VANHELGA - HAPPINESS (EP)

Vanhelga - Happiness Godkjent

Total Metal Records, 12.03.15
Denne EPen er som et mentalt garasjesalg. Jacob Ottosson, aka 145188, har nemlig rydde unna noen ideer fra en kreativ toppetasje. Muligens for å forebygg rot og totalt kaos på loftet. Linköpings mest nedrige og bestialske (og dermed mest ærlige og menneskelige) musiker har fått en knapp halvtime ut av systemet, til glede eller avsky, alt etter som.


piggtråd
20.03.15

URFAUST - APPARITIONS (EP)

Urfaust - Apparitions Middels

Ván Records, 06.03.15
Den nederlandske duoen Urfaust har i tillegg til to album en haug med splitter, EPer etc. på samvittigheten. Etter mer enn ti års eksistens har de fortsatt et preg av undergrunn over seg. Noen band passer bare bedre inn i mørke huler enn på de høye tinder. Jeg har smakt på bandets brygg ved en rekke tilfeller, uten å ha blitt nevneverdig imponert. Denne tiltaler noget mer.


piggtråd

En smaksprøve på Crom Dubhs nye verk, presentert lengre ned på siden, er omsider på plass, og den synes jeg du skal høre. piggtråd
19.03.15

STRYNN - ALIENATION

Strynn - Alienation Underkjent

Mortis Humanae Productions, 15.03.15
Det franske selskapet Mortis Humanae er det eneste jeg kjenner til som utelukkende sender ut fysiske promoer. Hadde dette vært en digital promo hadde jeg hørt noen få låter før jeg hoderystende hadde avstått fra hele promo-invitasjonen. Ettersom denne har manifestert seg i postkassen og tatt fysisk bolig i hylla følte jeg meg nærmest forplikta til å gi den litt spilletid. Noe jeg angrer på.


piggtråd
17.03.15

BAT - PRIMITIVE AGE (12" MLP) & CRUEL DISCIPLINE (7" EP)

Bat - Primitive Age Middels

Hells Headbangers, 17.02.15 & 17.03.15
Fra USA kommer Bat, med Felix Griffin (ex-DRI) på trommer, Nick Poulos (Volture) på gitar og Ryan Waste (Municipal Waste) på vokal og bass. Sammen spiller de hissig og sleazy speed metal. Dette er to korte utgivelser nylig gitt ut med en måneds mellomrom i påvente av bandets første fullengder.


piggtråd
17.03.15

LAGO - TYRANNY (LP)

Lago - Tyranny Godkjent

Blood Harvest, 16.03.15
Er det noe amerikanerne kan så er det tung, knusende dødsmetall. Dermed setter vi kurs for Phoenix, Arizona. Lago ble grunnlagt i januar 2010 og ga ut en EP i november samme år. Etter en demo i desember 2012, med to låter tiltenkt kommende skive, slapp kvartetten sin første fullengder Tyranny på CD i begrenset opplag i september i fjor. Den er nå kjørt gjennom vinyl-pressa og begunstiges sannsynligvis med langt bedre distribusjon.


piggtråd
15.03.15

DEVATHORN - VRITRA

Devathorn - Vritra Godkjent

W.T.C. Productions, 27.02.15
Hellas er ikke ferdig med å infisere oss med sorte toner ennå. Den uhellige treenighet Devathorn ofret sin førstefødte til mester Lucifer i 2007 og har i ettertid blandet blood med Enshadowed, Burial Hordes og Angstridden på én splitt og senere Blaze of Perdition på en annen.
Deres andre album blir mitt første møte med dem.


piggtråd
14.03.15

CRIMSON SWAN - UNLIT

Crimson Swan - Unlit Godkjent

Quality Steel Records, 13.03.15
Nye debutanter oversvømmer markedet for tiden, men så lenge vi får servert kvalitet ala Crimson Swan må det sies å være et luksusproblem. Bandet kommer fra Hamburg, og ble startet av tre kompiser for fem år siden. Etter EPen Icon fra tampen av 2012 har bandet vokst til fem mann.
Kvintetten spiller sorgstemt, melodisk death/doom.


piggtråd
14.03.15

MACABRE OMEN - GODS OF WAR - AT WAR

Macabre Omen - Gods of War - At War Godkjent

Ván Records, 13.03.15
Vi skal atter en tur til Den hellenske republikk. Nei, det skal vi ikke det. Multi-instrumentalisten Alexandros har lagt Rhodos bak seg og flyttet til London, men musikken er gjerne den samme. Macabre Omen har holdt stand i 21 år, med begge vinduer på vid gløtt. Det har med andre ord vært kolossal gjennomtrekk, og kun Alexandros gjenstår fra den originale besetningen. Med seg har han trommisen T. J. F. Vallely, som har vært med i et par år.


piggtråd
13.03.15

CROM DUBH - HEIMWEH

Crom Dubh - Heimweh Godkjent

Ván Records, 13.03.15
Når den britiske kvartetten Crom Dubh slipper debuten etter over ti års eksistens, er det noe vi kan glede oss over. Det er nemlig temmelig fornøyelige toner karene leverer.
Noen har satt bandet i den sorte bås på Encyclopaedia Metallum. Jeg kan strekke meg til å akseptere det dersom vi også sier at de har slått ned de morkne veggene til enkelte tilstøtende båser.


piggtråd
13.03.15

MY FUNERAL - VIOLENCE ACADEMY

My Funeral - Violence Academy Godkjent

Selvfinansiert Utgivelse, 13.03.15
Disse finnjävlor har ti års fartstid, to fullengdere bak seg, og spiller thrash med en snek av død. Bak et rimelig fett cover finner vi 34 minutter fartsfylt og headbanger-vennlig rytme og strengespill. Vokalen er ikke helt i min gate, men det kan jeg igrunn se gjennom fingrene med.


piggtråd
12.03.15

ÁRSTÍÐIR LÍFSINS - ALDAFOÐR OK MUNKA DRÓTTINN

Árstíðir lífsins - Aldafoðr ok munka dróttinn Godkjent

Ván Records, 06.03.2015
Tysk/Islandske Árstíðir lífsins, livets årstider, har fått mye velfortjent oppmerksomhet for sine to tidligere album. Denne gangen er de ikke snauere enn at de slår i bordet med en dobbelskive. Om du allerede har et godt forhold til bandet kan du trygt handle Aldafoðr ok munka dróttinn (“Odin og munkenes gud”). Hvis du derimot ikke har oppdaget eller sjekket ut bandet, anbefales det å lese videre.


piggtråd
11.03.15

WARDENCLYFFE - CONTROL ALL DELETE

Wardenclyffe - Control All Delete Godkjent

Ván Records, 06.03.2015
Fra Norrköping kommer et band med tekniske og vitenskaplige temaer som tematikk i sin lyrikk. Spennende! Cybernetics, vitenskapshistorie, transhumanisme, multipleksing av perpendikulære sinusbølger med tyristorstyrte halvlederrelé i vakuum og den slags. (Greit, den siste var mitt påfunn). Og litt okkultisme. Navnet Wardenclyffe kommer fra Nikola Teslas testlab.


piggtråd

Jeg avblåser med dette hele “effektivitets-kampanjen”. Jeg liker ikke å uttale meg om skiver jeg ikke føler jeg kan si noe nokså sikkert om. Jeg tror ikke noen av utgivelsene nedenfor har fått mindre enn tre gjennom-lyttinger, så da burde det for lengst falt på sin egen urimelighet å påstå at jeg angivelig kjører et slags samlebånds-maraton i hurtigspise-tempo.
Gorger, 09.03.15
piggtråd
09.03.15

ENDLESSHADE - WOLF WILL SWALLOW THE SUN

Endlesshade - Wolf Will Swallow the Sun Middels

Rain Without End Records, 22.02.15
Det eneste informative jeg finner i presseskrivet er at dette er en gjeng debutanter fra Kiev i Ukraina som ga ut en singel i fjor, og at vokalisten er kvinnelig. Det sistnevnte hadde jeg allerede gjettet meg til gjennom en lytt. Selv om den hvesende growl/sortvokalen kunne vært gjort av en dårlig mannlig vokalist, er det ikke vanskelig å høre at vi har med en dame å gjøre.


piggtråd

Som om det ikke var nok med 11 utgivelser å dekke den 27.02.15, så også gårsdagen seks utgivelser av ulik metallisk art. Jeg har som prinsipp å skrive noe om alle promoer jeg takker ja til, men det prinsippet renner snart ut i sanden om jeg ikke tar andre grep. Tid på boks er ennå ikke funnet opp, så jeg får ty til plan B, kvantitet foran kvalitet. Det siste halvåret har jeg stort sett hørt alt innen Inntrykk 3-5 ganger, vel vitende om at færre runder stort sett gir feilaktig inntrykk. Å høre ei skive bare 1-2 ganger er ikke rettferdig mot skapende artister, men det er ikke manglende mediedekning heller.
I stedet for å ignorere enkelte skiver skal jeg bite i det giftige eplet og heller gjøre noen litt kjappere inntrykk. Jeg anser nytten av oppmerksomhet, av å bli sett og ikke minst hørt, som viktigere for et band enn hva en vilkårlig person måtte mene om deres ferske skaperverk. Det er i det minste rettferdig i den forstand at det går like mye på bekostning av dem alle.
Jeg håper jeg ikke bommer for grovt.
Gorger, 03.03.15
piggtråd
08.03.15

TRUPPENSTURM / THORYBOS - APPROACHING CONFLICT

Truppensturm / Thorybos - Approaching Conflict Middels

Ván Records, 06.03.15
Atter en splitt. Denne gang mellom to tyske ekstremmetall-bands med noe lengre fartstid. Begge får utfolde seg i ca 18 minutter, med fem låter hver.
Først ut er enmanns-bandet Truppensturm som startet sine dager under navnet Sturmtruppen i 1996. I løpet av ti år slapp fyren én demo. De siste knappe ti år har aktiviteten tatt seg godt opp. Etter en EP og to skiver under ny moniker deltar bandet nå på denne splitten med sin lett svartsvidde dødsmetall.


piggtråd
08.03.15

GOATBLOOD/NUCLEAR PERVERSIONS - REX JUDAEORUM/WOLVES OF APOCALYPSE (Split)

Goatblood - Rex Judaeorum Underkjent

Iron Bonehead, 06.03.15
Her har vi altså en 7" splitt-EP mellom to passe avsindige undergrunns black/death metal aktører. Vi starter med Goatblood, en tysk duo som har hold på siden 2011. Tre demoer har det blitt før denne, og bandet er klare med første skive et par dager før den store norske pølsedagen.


piggtråd
05.03.15

MORBID EVILS - IN HATE WITH THE BURNING WORLD

Morbid Evils - In Hate With The Burning World Middels

Svart Records, 06.03.15
Når jeg kastet et kjapt blikk på coveret så jeg for meg et thrash album, men musikken som slo mot meg som en knyttneve var seig og særdeles lavfrekvent (mørk) dødsmetall.
I fjor kravlet fire lik og kadaver opp fra en av de tusen innsjøer for å spre uhygge med mudder under neglene, alger i håret, ferskvann i lungene og krepsdyr mellom tennene.


piggtråd
05.03.15

LAST MINUTE TO JAFFNA - VOLUME II

Last minute to Jaffna - Volume II Godkjent/Middels/Underkjent

Argonauta Records, 02.03.15
Bandet med det merksnodige navnet kommer fra Italia og ga ut en selvtitulert EP som første livstegn i 2006. Debut-fullengderen Volume I kom i 2008. I 2011 begynte de å spille inn en utgivelse med nye og gamle låter med akustisk gitar og ymse ukonvensjonelle instrumenter. Denne samleskiva kom ut under tittelen Volume III i fjor, og bandet er nå ut med Volume II. Forvirret? Bare vent til du ser låttitlene.


piggtråd
05.03.15

ONE STEP BEYOND - THE MUSIC OF CHANCE

One Step Beyond - The Music Of Chance Middels

Metal Scrap, 02.03.15
Tre australiere er klare med sin tredje skive. Bandet er ukjent for meg, men jeg vil tro at de som tar seg tid til å lytte ikke vil glemme dem med det aller første. Musikken innehar nemlig en myriade av stiler og elementer sveiset og stripset sammen i kaleidoskopiske mønster.
Bandet kom til verden i 1997 og diskografien består av skiver i 2002 og 2007, samt en EP i 2010.


piggtråd
05.03.15

NIGHT - SOLDIERS OF TIME

Night - Soldiers Of Time Godkjent

Gaphals, 02.03.15
Når vi først er i 80-tall stemning kan vi like gjerne svinge innom Night, et svensk band som har begge føtter plantet i 1980. Cover-kunsten laget av Mattias Frisk (Vanhelgd) avslører ingenting, men det er ren heavy metal bandet har å by på, og da av ganske snill karakter. Vokalen er lys, men med volum og egenart. Likheten med Kai HansenWalls of Jericho er en anelse påfallende, men jeg kan aldri tenke meg til at det er et forsøk på plagiat, en slik stemme enten har du, eller så kan du sannsynligvis bare drite i å prøve. Vil jeg tro.


piggtråd
05.03.15

EVIL INVADERS - PULSES OF PLEASURE

Evil Invaders - Pulses Of Pleasure Godkjent

Napalm Records, 02.03.15
At jeg tar for meg akkurat denne skiva rett etter DeadlySins er i utgangspunktet fullstendig tilfeldig, men det passer i grunn veldig bra. Belgiske Evil Invaders angriper nemlig noenlunde samme sjanger med en helt annen innfallsvinkel, og ender med et helt annet resultat.


piggtråd
04.03.15

DEADLYSINS - ANTICLOCKWISE

DeadlySins - Anticlockwise Middels

Selvfinansiert Utgivelse, november 2014
Franske DeadlySins slapp sin andre skive på egenhånd for 3-4 måneder siden. Kvintetten kommer fra Lyon og har holdt på i 15 år. Etter utgivelse av demo og EP kom første skive i 2012. Karene er nå gira på å få spredt sitt navn og komme seg ut på veiene for å thrashe Europa.

Førsteinntrykket av bandets thrash er ikke all verden. Følelsen av at den bare durer og går er ganske dominerende. Vokalist Mathieu må ta noe av skylden for det monotone preget. Vokalen er nemlig temmelig ensformig. Jeg har hørt om “å finne tonen”, men den karen har kanskje tatt det noe bokstavelig. Lyden må også ta noe av skylden.


piggtråd
04.03.15

CRUENTA LACRYMIS - SWEETNESS & BLASPHEMY

Cruenta Lacrymis - Sweetness & Blasphemy Underkjent

Metal Scrap Records, 02.02.15
Fra Italia kommer et ferskt band bestående av tre kvinner og to menn. En av disse damene kom til etter innspillingen av denne skiva. De har holdt på i to og et halvt år, og har en EP bak seg. Presseskrivet beskriver musikken deres som en sammensmelting av symfonisk black metal og melodisk death metal med gotiske influenser. Jeg kjøper den.
Skiva er delt opp i to deler, Sweetness og Blasphemy. Førstnevnte består av de mer melodiske låtene bandet har skrevet. Sistnevnte kommer først, pussig nok, og inneholder de mer rå og blasfemiske låtene. Forskjellen er imidlertid marginal.


piggtråd
04.03.15

NEOLITH - IZI.IM.KURNU-KI

Neolith - Izi.Im.Kurnu-Ki Godkjent

Non Serviam Records, 02.03.15
Dette polske bandet har temmelig lang fartstid. De startet opp i 1991, og har gitt ut tre skiver samt mye annet småplukk. Likevel er de for meg et nytt bekjentskap. Den noe snodige tittelen Izi.Im.Kurnu-Ki betyr forøvrig noe sånn som Ild.Vind.Helvete.
De startet visstnok som death/doom, men har gått gradene over mot black/death.


piggtråd
03.03.15

CRYPT SERMON - OUT OF THE GARDEN

Crypt Sermon - Out Of The Garden Middels

Dark Descent Records, 03.03.15
Fra Philadelphia, USA kommer det ferske femmanns-orkesteret Crypt Sermon. Medlemmene har brukbart med erfaring hver for seg, uten at jeg har særlig kjennskap til deres tidligere virke. Det kan forsåvidt ha med sjangeren å gjøre. Denne konstellasjonen spiller nemlig ren doom, en sjanger jeg ikke har ofret for mye tid til.
Bandet ga ut en demo for et par år siden, og er klare for debut. Stort mer vet jeg ikke om dem, foruten en håndfull (for meg) ukjente artist- og band-navn.

piggtråd
01.03.15

IMPERIAL TRIUMPHANT - ABYSSAL GODS

Imperial Triumphant - Abyssal Gods Godkjent

code666, 27.02.15
Jeg har inntrykk av at fjorårets EP Goliath ga et samlet metallisk pressekorps kollektiv orgasme. Den var en nokså naturlig fortsettelse fra debuten Abominamentvm. Oppskriften er som følger: Ta noe intenst og psykt og skvis faenskapen i en ennå mer avsindig retning.
Jeg trodde bandet hadde nådd toppen (eller bunnen) av galskap, men det forrykte coveret burde fått rød/hvite sperrebånd og gule, triangulære varselskilt til å blinke oransje i refleksjoner fra varsellampene.


piggtråd