heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2015 del 6/6 : November → Desember

17.12.15

MÅNEGARM - MÅNEGARM

Månegarm - Månegarm Terningkast 5

NAPALM RECORDS, 20.11.15
Svenske Månegarm er et band som er i stand til å forene både skogsfolk og sjømenn. Deres folk/viking-metall lukter av både granbar og sjøsprøyt.
Jeg må tilstå å ha et litt slapt forhold til bandets diskografi. Kun herlige Vredens Tid (2005) har blitt spilt mangfoldige titalls ganger.
Nå kan jeg si det samme om deres åttende og selvtitulerte album.


piggtråd
06.12.15

HELHEIM - RAUNIJAR

Helheim - raunijaR Terningkast 4

DARK ESSENCE RECORDS, 04.12.15
Helheim begynte sin ferd over åpent hav i 1992. Nå, 20 år etter debuten, står bandets åttende tokt for tur. Et album det ikke er helt lett å få tak på.
Jeg oppdaget bergensere med Blod og Ild (2000). Før den tid var bandet svartere i uttrykket, men her var deres egenartede viking-uttrykk destillert, om enn med litt sjarmerende, rufsete preg.
Her har imidlertid viking-veteranene tilsynelatende fortøyd vikingskipet og lagt fra seg brynje og sverd før de har begitt seg ut på landlov i kaupangen Bjørgvin.

piggtråd
28.11.15

IMAGES AT TWILIGHT - KINGS

Images At Twilight - Kings Terningkast 5

INDIE RECORDINGS, 27.11.15
På et tidspunkt mellom dinosaurenes målløse trasking, og menneskets første målbevisste steg, fantes en sivilisasjon som forsvant nesten sporløst. De få remedier de etterlot har blitt tolket på religiøst og semi-vitenskapelig vis av alt fra mesopotamiere og aztekere til Erich von Däniken.
Ingen av dem hadde likevel noensinne gjettet på at menneskerasen ble skapt av nettopp skikkelsen Kaizanbar.
Og han så at det var godt... nok.

piggtråd
12.11.15

KAMPFAR - PROFAN

Kampfar - Profan Terningkast 5

INDIE RECORDINGS, 13.11.15
Kampfar stuper rakt inn i flammene, de kremmeres, men overlever og begraves etter eget ønske levende på 666 fot. Foruten håpløshet og forakt omgis bandet av livløst, oksygenfattig, skittent mørke.
Lenket fast i den dypeste utpost skriker man sin nød og sin eder for døve ører. Mold, stein, jord og atter jord, har ingen medfølelse. Kun likegyldighet. Kampfar graver i sin egen grav, men til liten nytte. For hvert spadetak øker tomheten i omfang.


piggtråd
Gorgers Metall