heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2015 del 5/6 : September → Oktober

09.10.15

VREID - SÓLVERV

Vreid - Sólverv Terningkast 4

INDIE RECORDINGS, 09.10.15
Sogndals-brigaden Vreid tar med sin syvende fullengder et skritt tilbake og reflekterer over sin opprinnelse og arv.
Krigen er over, men fjedli består.
Vreid gir her en betraktning av liv og sorg, om storslått natur og barske værforhold, slik det fortoner seg blant høye fjell langt inne i norske fjordarmer.

Med den tematiske retning sogningene har valgt er det gjerne naturlig at også deres musikalske virke får et noe tilbakelent preg.


piggtråd
06.10.15

MOLLLUST - IN DEEP WATERS

Molllust - In Deep Waters Terningkast 4

SELVUTGITT, 25.09.15
Det finnes band som benytter moderate symfoniske virkemidler, slik for eksempel Emperor gjorde, og det finnes de som likestiller de klassisk-inspirerte elementer med sitt metalliske tilsnitt, som Septicflesh. Så har man de som lar det symfoniske lede an, men som beholder sin metalliske estetikk via dunkle stemninger, som Carach Angren, og til slutt de som lar det orkestrale ta fullstendig føringen, som Molllust.


piggtråd
02.10.15

W.A.S.P. - GOLGOTHA

W.A.S.P. - Golgotha Terningkast 5

NAPALM RECORDS, 02.10.15
Blackie Lawless, W.A.S.P.s eneste gjenværende originalmedlem, har brukt ekstra lang tid på Golgotha. En skulderoperasjon, turnering i forbindelse med bandets 30-års jubileum i 2012 og ytterligere forsinkelser grunnet brukket fot året etter har bidratt til at hele seks år har gått forbi uten noen utgivelser. Dette er rekordlenge for amerikanerne, men hovedpersonen mener det var en fordel å få låtene litt på avstand slik at man så dem fra et litt annet perspektiv senere i prosessen, og dermed fikk lagt en mer omhyggelig finpusset på låter og detaljer.


piggtråd
27.09.15

IRON MAIDEN - THE BOOK OF SOULS

Iron Maiden - The Book of Souls Terningkast 4

PARLOPHONE, 04.09.15
Som alle har fått med seg er selve manifestasjonen av erketypisk heavy metal ute med sin 16de skive, et voodoo-prydet beist på dobbel CD, eller trippel vinyl.

Noe må jeg jo fylle denne ingressen med, og en inngående presentasjon av de seks Britene faller på sin egen urimelighet.
Iron Maiden var mitt første seriøse favorittband. Det første bandet som gjorde meg til en siklende komplettist på jakt etter samtlige utgivelser...

piggtråd
22.09.15

MEPHORASH - 1557: RITES OF NULLIFICATION

Mephorash - 1557 – Rites of Nullification Terningkast 6

ODIUM RECORDS, 01.09.15
Svenske Mephorash kommer från Uppsala og har bare vært aktive i fem år. Bandet ser ut til å bestå av fire medlemmer, og de har allerede rukket å gå gjennom noen utskiftinger. Forhåpentligvis har line-upen stabilisert seg nå, for med dagens besetning gir bandet trolig ut sitt magnum opus.
Jeg har riktignok ikke hørt mer enn et par låter fra deres tidligere diskografi.
1557 – Rites of Nullification (coveret bruker kolon, ikke bindestrek) er bandets tredje fullengder.

piggtråd
15.09.15

MGŁA - EXERCISES IN FUTILITY

Mgła - Exercises in Futility Terningkast 6

No Solace & Northern Heritage Records, 04.09.15
Uansett hvor mye jeg verdsetter rabiat sonisk avsky fra sorte band med en nyere kaotisk vinkling, er det alltid en sann fornøyelse å høre kvalitativ uhygge av den mer kontrollert typen.
Polske Mgła tilhører den gamle skolen, og det virker på meg som om de, i likhet med god whisky, bare har blitt bedre med årene.
Riktignok har jeg kun et forhold til deres andre skive, With Hearts Toward None, men bandet virker i større grad å ha funnet sin egen dunkle og bitre sti denne gang.

piggtråd
12.09.15

ORKAN - LIVLAUS

Orkan - Livlaus Terningkast 3

DARK ESSENCE RECORDS, 11.09.15
Dette er ei skive jeg så fram til å gi en dugelig mengde runder. Orkan er ute med sin andre plate (jeg gikk glipp av Crimson Canvas for tre år siden), og karene har angivelig gått i en ny og mørkere retning etter den (noe jeg av opplagte grunner dessverre ikke kan utdype).
Bandet holder til i en særs tradisjons-rik by, består av folk med CV man lett kan nikke gjenkjennende til, har et par respekterte kjentfolk på gjestelisten, og virket generelt lovende.


piggtråd