heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 46, 2018

18.11.18

PUTRISECT - CASCADING INFERNO (EP)

Putrisect - Cascading Inferno Bra

Blood Harvest & Helter Skelter Productions, 26.10.18
For to og et halvt år siden, avla vi to unge og lovende amerikanske dødsmetall-band et besøk. Scorched ga ut sin debutt-skive senere samme år, og slapp atter et album for mindre enn to måneder siden. Baltimore-bandet Putrisect har ikke vært like aktive, men deres infernalske dødsmesse er verdt å vente på.

EPen Cascading Inferno fortsetter der splitten Final State of Existence slapp, og bringer seks nye hymner av forråtnelse til torgs.


piggtråd
18.11.18

DIVINE REALM - NORDICITY (EP)

Divine Realm - Nordicity Godt

Selvutgitt, 02.03.18

For tredje gang stopper jeg innom det instrumentale prog-fusion bandet Divine Realm fra provinsen Ontario i Canada på min planløse ferd i metalliverset.


Jeg vil tro at jeg har forklart det musikalske uttrykket tilstrekkelig ved tidligere anledning, og jeg har ikke mye å legge til. Dette blir derfor bare en kjapp presentasjon av en knapt 20 minutter lang EP med fem låter.


piggtråd
13.11.18

NYDVIND - TETRAMENTAL I - SEAS OF OBLIVION

Nydvind - Tetramental I - Seas of Oblivion Terningkast 5

Malpermesita Records, 18.01.18
Det franske pagan metall bandet Nydvind ble født i Paris når vinteren satte inn, året 2000.
I 2003 ga de ut sitt første album, Eternal Winter Domain. Oppfølgeren Sworn to the Elders lot riktignok vente på seg til 2010, men med et mer erfarent og sammensveiset band, var det et ganske annet helhetlig verk som møtte lytteren. Spesielt lyden var radikalt forbedret.
Seas of Oblivion er den første del i en planlagt tetralogi basert på de fire elementer.


piggtråd
12.11.18

EINHERJER - NORRØNE SPOR

Einherjer - Norrøne Spor Terningkast 5

Indie Recordings, 09.11.18
Med samme line-up som på Dragons of the North XX (2016), hvor en ny gitarist hadde sluttet seg til rekkene siden Av oss, for oss (2014), kan man si at besetningen i lang tid har vært rimelig stabil. Selv siden før pausen som oppstod mellom Blot (2003) og Norrøn (2011).

Haugesundere har 25 års fartstid, og trenger neppe noen fyldigere introduksjon.
Bandet er tilbake med det første nye materialet siden Av oss, for oss, og de har korrigert mitt største ankepunkt fra den tid.

piggtråd

Karakterskala
Graderingsskala

Gorger