heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 6, 2018

11.02.18

ABIGOR - HÖLLENZWANG (CHRONICLES OF PERDITION)

Abigor - Höllenzwang (Chronicles of Perdition) Terningkast 4

Avantgarde Music, 29.01.18
Det skal ikke så mye til for å bli en anelse skuffet når forventningene er høye, men etter å ha hørt veteranenes tiende album Höllenzwang en anseelig mengde ganger, og sågar sammenlignet litt med et par andre Abigor-skiver, må jeg konkludere med at Abigor ikke innfrir nevnte forventninger 100 %.
Höllenzwang (Chronicles of Perdition) er likevel ingen dårlig skive. Bare vær forberedt på at du kanskje må fire noe på kravene, for når musikken er bra, bare ikke fullt så bra som forventet, kan det lede til en litt pussig ambivalent reaksjon.

piggtråd
08.02.18

MIST OF MISERY - FIELDS OF ISOLATION (EP)

Mist of Misery - Fields of Isolation Bra

Black Lion Records, 15.12.17
I god tid før jul, slapp svenske Mist of Misery andre og siste del av sin EP-miniserie. De som har kjennskap til Shackles of Life, vil nikke gjenkjennende til Fields of Isolation, både på grunn av omslaget og musikken.
Som sist består utgivelsen av flere spor uten direkte tilknytning til metall. Denne gangen hele 5 av 8 spor. De ordinære låtene utgjør likevel omlag ⅔ av spilletiden.
Musikken trenger knapt noen beskrivelse ut over den gitt ved forrige anledning. Bandet viser seg fra sin mest gotisk-symfoniske side idet de gjenopptar sin klangfulle musikalske dramaturgi.

piggtråd
07.02.18

HEGEMON - INITIUM BELLI (EP)

Hegemon - Initium Belli Fett

Independent, 13.12.17
Hegemon slapp sine to første demoer for omtrent 20 år siden. I den forbindelse ble denne jubileums-EPen sluppet på tampen av fjoråret.
Den franske svartmetall-konstellasjonen ble presentert noen uker etter at de slapp The Hierarch, sin forrige skive, like mot slutten av 2015.
Gjennom 21 minutter serveres tre nyinnspilte låter, en ny låt, og en cover-låt.
EPen ble sluppet på CD i 399 eksemplarer, hvorav 66 er hånd-nummererte kopier.


piggtråd
06.02.18

SARTEGOS / BALMOG - SARTEGOS / BALMOG (Split)

Sartegos / Balmog - Split Godt

Caverna Abismal, 31.01.18
Vi skal en kjapp tur til provinsen Pontevedra i den autonome region Galicia, like nord for Portugal, i det nord/vestre hjørnet av den iberiske halvøy. Sist vi besøkte dette geografiske nabolag, var i forbindelse med slipp fra Marthyrium* i fjor. Det er dog noe sånn som 100 km mellom disse bandene.
I Pontevedra møter vi Sartegos og Balmog. Verden er ikke større enn at jeg kom borti førstnevnte i fjor, da de slapp en splitt med Ysengrin* som jeg aldri rakk å skrive om.


piggtråd

KarakterskalaGorger