heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 3, 2018

19.01.18

MINNERIKET - ANIMA SOLA

Minneriket - Anima Sola Terningkast 4

Akslen Black Art Records, 02.01.18
Stein Akslens enmannsband Minneriket ble kjapt presentert når singelen An All Too Human Heart ble sluppet rundt månedsskiftet oktober/november.

Senere, like etter overgangen til desember, ble også singelen Tro, håp og kjærlighet sluppet, uten at jeg rakk å dekke begivenheten på det tidspunkt.

Anima Sola består av 55 minutter urettferdig fordelt på ti låter, og spiller på et bredt emosjonelt spekter.


piggtråd
17.01.18

ECCENTRIC PENDULUM - TELLURIAN CONCEPTS (EP)

Eccentric Pendulum - Tellurian Concepts Bra

Selvutgitt, 22.10.17
Den indiske kvintetten Eccentric Pendulum ble dannet for ti år siden, og slapp sin første fullengder i 2011.
Bandets stil beskrives som “Thrash/Death Metal/Metal-core” på Encyclopaedia Metallum. Jeg nøyer meg med å kalle det progressiv ekstremmetall.
Tellurian Concepts er deres andre EP, et 18 minutter langt 3-delt verk, bestående av intro og to låter.
Som tittelen antyder, er det et konsept med relasjon til planeten Tellus. Nærmere bestemt til hvordan vi har forsømt vår planet, og ignorert dette faktum helt til det punkt hvor det er for sent å snu.

piggtråd
16.01.18

ENTHEOGEN - WITHOUT VEIL, NOR SELF

Entheogen - Without Veil, Nor Self Terningkast 5

Fallen Empire, 27.11.17
Entheogen er igjen en ny entitet verdt å legge merke til, hvis dine dragninger mot kosmiske malstrømmer og intense illevarslende strømninger ikke kjenner sine begrensninger.
Kvartetten består av erfarne karer fra De Forente Stater.
Gitarist og trommis S. Blackburn og J. Blackburn, fra blant annet Chaos Moon og Esoterica, bassist B. Tiffin og vokalist A. Poole har på et eller annet tidspunkt innledet et samarbeid, som har resultert i en rungende, astral, utslettende solstorm.


piggtråd
15.01.18

WOLFHORDE - THE GREAT OLD ONES (EP)

Wolfhorde - The Great Old Ones Ålreit

Inverse Records, 01.12.17
Den finske pagan-metall trioen Wolfhorde var vi innom når debutskiva Towards the Gates of North ble sluppet for to år siden. Jeg var riktignok langt fra imponert over resultatet, men jeg gir vargene en ny sjanse. EPen The Great Old Ones er da også noe helt annet, da den ikke inneholder nytt materiale fra bandet.
Tittelen henspiller ikke på Lovecraft, men på Finlands pionerer innen folk/viking-farvann. The Great Old Ones er en hyllest til Finntroll, Moonsorrow og Amorphis, med en cover av hver av disse.


piggtråd
15.01.18

LABYRINTH ENTRANCE - MONUMENTAL BITTERNESS

Labyrinth Entrance - Monumental Bitterness Terningkast 5

Godz Ov War Productions, 15.01.18
Labyrinth Entrance er et debuterende band fra Polen. Jeg rekker å la meg sjarmere rikelig av Monumental Bitterness innen jeg omsider finner frem fjærpenn og blekkhus.
Når jeg så går i gang med å studere promo-gramofonens medfølgende presse-papyrus, innser jeg det ufattelige; at Labyrinth Entrance i sannhet er et enmannsband.
At Hunger ene og alene besørger samtlige instrumenter, i tillegg til vokal, er simpelthen ikke mulig å hverken høre eller tenke seg til.

piggtråd

KarakterskalaGorger