heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 2, 2018

14.01.18

ABYSMAL GRIEF - BLASPHEMA SECTA

Abysmal Grief - Blasphema Secta Terningkast 4

Terror From Hell Records, 13.01.18
For 20 år siden, ga italienske Abysmal Grief ut sin første demo. Ferden videre ble vellykket, bandet gjorde seg et navn, og de har nå sluppet nesten like mange utgivelser som antall aktive år - dersom man teller med stort og smått. Av fullengdere, er Blasphema Secta nummer fem i rekken.
Mitt forhold til tradisjonell doom metal er i stor grad begrenset til Black Sabbath. Jeg har derfor kun støtt på Abysmal Grief i forbindelse med en splitt med danske Denial of God, for litt over åtte år siden. Den ene låten jeg da kom i kontakt med, ga ikke mye mersmak.

piggtråd
14.01.18

EUCLIDEAN - QUOD ERAT FACIENDUM

Euclidean - Quod Erat Faciendum Terningkast 5

Selvutgitt, 21.12.17
Euclidean fra Sveits spiller en form for avslappende melankolsk sludgy post-black som appellerer mer enn benevnelsen gir inntrykk av.
Bandet ble startet i 2010, og har hatt temmelig stabil besetning. Ingen av kvartettens medlemmer ser ut til å ha nevneverdig band-erfaring fra tidligere, men impo-nerende nok er hverken det eller det faktum at dette er en debut, merkbart ut fra musikk og lyd på Quod Erat Faciendum.
Dette er forøvrig ikke en tilsendt promo, men et web-basert funn. Vi tar en kjapp presentasjon.

piggtråd
13.01.18

HALPHAS - DAWN OF A CRIMSON EMPIRE

Halphas - Dawn of a Crimson Empire Terningkast 4

Folter Records, 15.12.17
Atter en gang kryper en ny entitet ut av skyggene. Halphas kommer fra Mainz i Tyskland, og ble startet i 2014. Bandet ble grunnlagt som kvartett av blant annet trommis Tempestas, aka Skullsplitter, fra Nocturnal og Cross Vault, med mer. I 2015 ble demoen Demo 2015 sluppet, og i 2016 ble kvartetten kvintett.
Halphas spiller svart metall.
Den ellers gode cover-kunsten blir sånn sett temmelig misvisende. Den reflekterer nok det lyriske innholdet bedre, da bandet ikke forkynner den ortodokse doktrine.


piggtråd
09.01.18

NOCTURNE - THE BURNING SILENCE

Nocturne - The Burning Silence Terningkast 4

Talheim Records, 16.12.17
To år har gått siden Nocturne slapp sin selvtitulerte debut. Denne fikk hederlig omtale fra undertegnede høsten 2016.
Østerrikernes andre skive byr ikke på kolossalt store endringer. Duoen har på mange måter funnet sin stil, og bruker heller tiden på å perfeksjonere denne. Bandets melo-black låter da også allerede smått egenartet. Stort mer kan man vanskelig forlange i disse dager.
Besetningen er også den samme, men fra neste skive vil omrokeringer gjøre seg gjeldende.


piggtråd
08.01.18

ENGULF - SUBSUMED ATROCITIES (EP)

Engulf - Subsumed Atrocities Terningkast 4

Everlasting Spew Records, 30.11.17
Møt Engulf, et enmanns dødsmetall-band fra New Jersey. Hal Microutsicos har puslet med bandet siden 2015, og har samlet en del private demoer i skuffa. Subsumed Atrocities er den første av tre EPer hvor Hal har spillt inn utvalgte godbiter fra sitt repertoar på mer profesjonelt vis.
Den første EPen er kort, men velrettet som et presist ballespark.
De to låtene, på til sammen knappe ni minutter, ble først utgitt på egenhånd i september, før Everlasting Spew tok grep og sørget for utvidet distribusjon.

piggtråd

KarakterskalaGorger