heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 34, 2017

27.08.17

DER WEG EINER FREIHEIT - FINISTERRE

Der Weg Einer Freiheit - Finisterre Terningkast 4

Season of Mist, 25.08.17
Så var Der Weg Einer Freiheit igjen ute med ny plate. Der jeg gikk glipp av debuten, imponerte Tyskerne med sitt andre album, noe jeg også skrev i forbindelse med tredje-skiva Stellar, hvor jeg også nevnte at uttrykket hadde fått et mer samlet og konsentrert preg.
Litt av lekenheten og de uforutsigbare spilloppene som gjorde at Unstille - som tittelen tilsa - ikke stod stille, var tonet ned, og et preg av alvorstynget post-metallisk uttrykk hadde sneket seg inn.
Med Finisterre forskyver kvartetten igjen en anelse på uttrykket. Men bare en anelse.

piggtråd
24.08.17

NYCTOPHILIA - DWELLING IN THE FULLMOON LIGHT

Nyctophilia - Dwelling in the Fullmoon Light Terningkast 3

Selvutgitt, 06.06.17
Polske Nyctophilia er et enmannsband skapt av Grief for ikke fullt tre år siden, i desember 2014. Så langt er 10(!) utgivelser gitt ut. Hvorav halvparten i år. Den siste er en splitt sluppet for en måned siden.
Bandets svarte og atmosfæriske metall bygger på de spirituelle koblinger til naturen, døden og den sataniske ånd, samtidig som vår mann dveler ved mørke og depresjon.
Dwelling in the Fullmoon Light tar lytteren med på en depressiv reise i sinnets nekrotiske stemninger, og reisen foretas med primitive fartøy.

piggtråd
24.08.17

BESTIAL SIGHT - WHEN YOU NEED METAL...GO TO HELL

Bestial Sight - When You Need Metal...Go To Hell Terningkast 4

Selvutgitt, 21.07.17
Jeg snublet for ikke så lenge siden over den russiske trioen Bestial Sight, og deres første utgivelse, When You Need Metal...Go To Hell. Bandet kommer fra Krasnodar i sørvestlige Russland, øst for Krimhalvøya, mellom Svartehavet og Det kaspiske hav, og spiller svart metall injisert med elementer fra øvrig ekstremmetall.
Albumet, hvis navn til forveksling ikke bare minner om Hells Headbangers slagord, virket fristende, samtidig som prisen for et digitalt eksemplar var langt fra avskrekkende.


piggtråd

KarakterskalaGorger