heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 32, 2017

12.08.17

INCANTATION - PROFANE NEXUS

Incantation - Profane Nexus Terningkast 4

Relapse Records, 18.08.17
Etter at pionerer som Death hadde satt lista for en ny, mer brutal form for ekstremitet med skiver mot slutten av åttitallet, ankom raskt flere nykommere. Morbid Angel, Autopsy Cannibal Corpse, Entombed, Deicide, Obituary og flere meldte seg raskt på.
Blant annet Incantation, et band fast bestemt på å ta sjangeren i enda mørkere og mer illevarslende retning.
Etter 28 år i gamet, er Incantation for lengst blitt veteraner som med urokkelig pågangsmot fortsetter sin alltid nedadgående spiral inn i malstrømmen.


piggtråd
11.08.17

GRAVDAL - KADAVERIN

Gravdal - Kadaverin Terningkast 3

Soulseller Records, 11.08.17
Bergens black metal scene er preget av diversitet, og er generelt sett ikke fremmed for nyskaping. Gravdal, med over ti år bak seg, har i fortiden leflet med tradisjonell svartmetall. Sju år etter andreskiva Torturmantra er tiden moden for fornyelse. For å oppnå det, er det ikke alltid nødvendig å se framover. Noen ganger kan inspirasjonen like gjerne ligge latent i fortiden, i ens egen eldre kulturelle arv.
Jeg er glad i sannferdig tradisjonell svartmetall, og det å “miste” et band til fordel for kursendringer i musikalsk retning kan være vemodig...

piggtråd
09.08.17

THE LURKING FEAR - OUT OF THE VOICELESS GRAVE

The Lurking Fear - Out Of The Voiceless Grave Terningkast 3

Century Media Records, 11.08.17
The Lurking Fear har tatt navnet fra Lovecrafts novelle ved samme navn, men det er ikke mye snikende ved deres musikk.
Bandet består av veteraner i den svenske metall-scene. Folk som forståelig nok ønsker å unngå den klamme merkelappen supergruppe. Karene har kjent hverandre i mange tiår, og The Lurking Fear er sånn sett en naturlig allianse.
Bandet slapp en EP i mai, bestående av tre spor som også er å finne på denne førsteskiva som straks er ute.


piggtråd
08.08.17

ANCALAGON - GATEWAY SPECTER

Ancalagon - Gateway Specter Terningkast 4

Selvutgitt, 23.06.17
Ancalagon har i likhet med fire andre metall-band tatt sitt navn fra dragen Ancalagon the Black, avlet frem av Morgoth, også kjent som Melkor, i Midgards første tideverv i henhold til Tolkiens bok Silmarillion.
Om navnet ei skiller seg så voldsomt ut, så skiller ihvertfall Ancalagon seg ut fra det meste alt jeg har hørt av metall fra New York. Nå kommer riktignok ikke bandet fra kjernen av det råtne eplet, men fra Rochester, en liten by i staten New York, helt på grensen mot Canada. Sånn sett nærmere Toronto enn The Big Apple.
Og bare så det er sagt: coveret er sterkt misvisende.

piggtråd
08.08.17

AKATHARTA - SPIRITUS IMMUNDUS

Akatharta - Spiritus Immundus Terningkast 3

Pulverised Records, 23.06.17
Med notoriske Kam Lee som frontmann, beryktet fra dødsmetall-band som Mantas/Death, Massacre og The Grotesquery, forventet jeg atter en runde med pur dødelighet etter fordums metodikk. Det viser seg derimot at Akatharta er et prosjekt med en ganske annen agenda.
Bandet ble grunnlagt under monikeren Urizen i 1999, men skiftet navn få år senere.
Medlemmer har kommet og gått, og ingenting har blitt utgitt før nå.


piggtråd

KarakterskalaGorger