heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 25, 2017

25.06.17

ENFOLD DARKNESS - ADVERSARY OMNIPOTENT

Enfold Darkness - Adversary Omnipotent Terningkast 4

The Artisan Era, 14.06.17
Ren teknisk dødsmetall har jeg i stor grad sett meg lei på, da det ofte er mye lyd med nær tilfeldig sammen-setning, og lite kløktig substans. Dersom meningsfylte strukturer tas i bruk og litt progressive vinklinger inn-lemmes, kan genren likevel fort gjøre susen.

Det blir som kjøtt; godt, men ikke spesielt spennende uten tilbehør.
Som du har innsett, spiller Enfold Darkness fra Nashville, Tennessee dødsmetall av den intrikate typen.


piggtråd
23.06.17

SOULSKINNER - DESCENT TO ABADDON

Soulskinner - Descent to Abaddon Terningkast 4

Xtreem Music, 22.05.17
Jeg får sikkert et dusin promoer med dødelige paletter med blod og gørr i alle nyanser hver uke. Noen lukes raskt ut. Andre høres gode ut, og går videre. Aberet med relativt mange er at de er tildels likelydende. Tøff og kvalitativ metall eller ei. Generisk er generisk.

Derfor er det alltid forfriskende med den sjeldne minoritet som lykkes i å heve seg over bermen og skille seg ut.piggtråd
21.06.17

ENTROPIA INVICTUS - HUMAN PANTOCRATOR (OPUS HUMANI)

Entropia Invictus - Human Pantocrator (Opus Humani) Terningkast 4

M & O Music, 24.02.17
En av de aspekter jeg verdsetter høyest ved symfonisk ekstremmetall er den diversitet som finnes. Det finnes mengder av ekstremetalliske uttrykk, og det finnes et vel av klassiske æraer med ulikt preg å la seg inspirere av, noe som gir grobunn for en myriade distinkte metalliske og orkestrale tilnærminger.

Å kalle det en egen genre er sånn sett misvisende, men om man tillater seg å generalisere litt, er det sånn sett en sjanger med nok albuerom til å unngå generisk idétørke.


piggtråd
20.06.17

VIN DE MIA TRIX - PALIMPSESTS

Vin de Mia Trix - Palimpsests Terningkast 4

Hypnotic Dirge & Cimmerian Shade, 31.05.17
Vin de Mia Trix fra Kiev i Ukraina spiller progressiv funeral doom, og byr på et av årets lengste album.
Palimpsests* er et konsept basert på multikulturelle fellesnevnere; historier, legender og sagn, samt skikk og bruk som ser ut til å være kollektive likhetstrekk tross ulike trosretninger eller geografiske, kulturelle og etni-ske skiller. Spilletiden på omlag 1 time og 38 minutter gjør Palimpsests til et nær 100 minutter langt verk.
Dersom det høres uoverkommelig ut, er den fysiske utgaven naturlig nok et dobbeltalbum, hvor hver del varer i ca 49 minutter.

piggtråd
19.06.17

CEMETERY URN - CEMETERY URN

Cemetery Urn - Cemetery Urn Terningkast 4

Hells Headbangers, 09.06.17
Den selvtitulerte fullengderen fra Melbourne-baserte Cemetery Urn er bandets tredje album. Karene har holdt på i litt over ti år, og kategoriserer sin egen metall som “Australian Barbaric Death Metal”.
Bandgrunnlegger, gitarist og låtskriver Andrew Gillon har også tilhold i Abominator, og han var med i nå nedlagte Bestial Warlust. To band også den originale vokalisten i Cemetery Urn hadde tilknytning til.
Bandet har imidlertid skiftet ut mesteparten av besetningen siden forrige skive som kom ut for sju år siden.

piggtråd

KarakterskalaGorger