heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 2, 2017

14.01.17

DRAUGSÓL - VOLAÐA LAND

Draugsól - Volaða Land Terningkast 3

Signal Rex, 13.01.17
Fra Reykjavík kommer atter et nytt band. Jeg vet ikke så mye om Draugsól, foruten at Volaða Land er debuten, ei skive bestående av seks spor og litt under 40 minutter.
Jeg var litt skeptisk til å begynne med, da bandet ikke følger den ny-puritanske islandske oppskriften, men ikke mer så enn at jeg fant ut at det var tryggest å gå karenes førstefødte nærmere etter i sømmene.
Volaða Land skuffer sånn sett ikke, selv om den kanskje hadde gjort det om forventningene var høyere. Skiva blåser meg nemlig ikke over ende, selv om den er av det høyst hørbare slaget.

piggtråd
13.01.17

BLACK ANVIL - AS WAS

Black Anvil - As Was Terningkast 4

Relapse Records, 13.01.17
New York bandet Black Anvil slapp skive nummer tre på vårparten av 2014. Jeg ga skiva min godkjenning og beskrev Hail Death som en blanding av skitten, men melodisk dødsmetall, okkult 70-talls heavy metal med preg av stoner, groovy thrash og svartmetalliske stemninger...
En beskrivelse jeg neppe har vært i nærheten av å benytte i andre sammenhenger.


piggtråd
12.01.17

IGNIS GEHENNA - BALEFUL SCARLET STAR

Ignis Gehenna - Baleful Scarlet Star Terningkast 4

Seance Records, 09.01.17
Ved en glipp var utgivelsesdatoen for Baleful Scarlet Star satt til 09. oktober i min almanakk. Jeg var likevel fast bestemt på å presentere albumet ved anledning, og nøt skiva gjentatte ganger forrige måned. Anledningen bød seg også raskt da et digitalt nyhetsbrev dumpet ned i innboksen sent i går kveld.

Ignis Gehenna består ene og alene av australieren Nihilifer (Erebus Enthroned) etter at han skilte lag med sin amerikanske kompanjong siden starten i 2007, Archfiend, etter en EP gitt ut i 2010.

piggtråd
10.01.17

A DREAM OF POE - A WALTZ FOR APOPHENIA

A Dream Of Poe - A Waltz For Apophenia Terningkast 3

Solitude Productions, 05.12.16
Portugisiske A Dream Of Poe, en duo med stabil besetning siden 2005, slipper herved sitt tredje album, og avslutter med dette et trilogisk konsept om å finne seg selv og overvinne utfordringer. Eller noe i den dur.
The Mirror Of Deliverance (2011) og An Infinity Emerged (2015) slet vår protagonist med seg selv og sine mentale blokader eller indre demoner. Tiden er kommet for å fronte omverden. Jeg gikk glipp av debuten, og rakk ikke over skive to. Dersom jeg skal ta A Waltz for Apophenia som en indikator, er det ikke sikkert jeg gikk glipp av så forferdelig mye.

piggtråd

KarakterskalaGorger