heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Inntrykk Uke 46, 2017

19.11.17

PARAMNESIA / ULTHA - VI / THE SEVENTH SORROW (Splitt)

Paramnesia / Ultha - VI / The Seventh Sorrow Bra

Les Acteurs De L'Ombre Productions, 24.10.17
Atter en splitt. Denne fra to europeiske band med ulik fartstid. Begge med atmosfærisk svartmetall som del av sitt repertoar, satt sammen av et mangfold av inspirasjonskilder.
Begge leverer langstrakte låter. I dette tilfellet, en komposisjon på nærmere 20 minutter hver.
Både franske Paramnesia og tyske Ultha er nye for mitt vedkommende.
Den franske kvartetten har 12-13 år og en liten håndfull utgivelser av ulik art bak seg, mens den tyske kvintetten har vært hakket mer aktive på sin ferd siden 2014.

piggtråd
18.11.17

HORROR GOD & TECHNE - SPLIT

Horror God & Techne - Split Fett

Lavadome Productions, 20.11.17
Mens en splitt sjelden kan betraktes som den mest obligatoriske utgivelse, kan slike likevel være fete, og de gir deg også muligheten til å bli kjent med et nytt band eller to i samme slengen.
Vi skal denne gang møte russiske Horror God og svært anonyme Techne. Begge nye bekjentskaper for min del.
Horror God kommer fra Sergiev Posad, noen mil nord for Moskva, har holdt på siden 2006, og har blant annet gitt ut to fullengdere.
Techne, derimot, finner jeg irriterende nok absolutt ingen informasjon om.

piggtråd
17.11.17

WRATHPRAYER & FORCE OF DARKNESS - WRATH OF DARKNESS (Split)

Wrathprayer & Force of Darkness - Wrath of Darkness Bra

Nuclear War Now! Productions, 15.11.17
Der hvor splitter ofte kan etterlate et delt inntrykk, sprikende meninger, blandede følelser, og ambivalens, har chilenerne i Wrathprayer og Force of Darkness angivelig hatt som mål å skape en helhetlig stemning via utstrakt samarbeid på sin splitt, Wrath of Darkness.

Hadde de benyttet samme studio for å sikre et felles lydbilde, ville denne intensjon framstått tydeligere. Denne kritiske innvendingen benyttes likevel ikke som et ankepunkt vedrørende splitten som sådan.


piggtråd
17.11.17

FILTHGRAVE - DESECRATION (Demo)

Filthgrave - Desecration Bra

Selvutgivelse, høsten 2017
Fra et eller annet eksosbefengt høl i tigerstadens skitne undergrunn, kommer fire tvilsomme skikkelser til syne gjennom smogen som hviler som fastfrosset morgen-dimme over slitt og hølete asfalt.
Bandet, hvis medlemmer frister en heller anonym tilværelse, har latt seg inspirere av Bathory, Sarcofago, Sepultura, Darkthrone, Vomitor og Merciless. Fortrinnsvis av gammel årgang, naturligvis.
Denne ferske Oslo-kvartetten spiller altså skitten og uhellig proto-svartmetall.


piggtråd
14.11.17

RIMFROST - A CLASH UNDER THE NORTHERN WIND (Singel)

Rimfrost - A Clash Under The Northern Wind Middels

Non Serviam Records, 11.11.17
Fra Hagfors i Sverige, returnerer de stolte krigerne i Rimfrost for å la oss ta del i deres sammenstøt under nordavinden.
Sist vi var innom bandet, i anledning den selvtitulerte tredjeskiva Rimfrost, rapporterte jeg om et band med kronisk utskiftning av bassister. Ting ser imidlertid ut til å ha stabilisert seg. B.C. virker ihvertfall å ha funnet seg godt tilrette i rekkene blant gitarist og vokalist Hravn Decmiester (Trident) og trommis Throllv Väeshiin (eks-When Nothing Remains).


piggtråd
Rangering

Gorger