heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Inntrykk Uke 31, 2017

05.08.17

ATAVISMA - ON THE RUINS OF A FALLEN EMPIRE (EP)

Atavisma - On the Ruins of a Fallen Empire Bra

Blood Harvest, 09.06.17
For halvannen uke siden besøkte vi franske Acedia Mundi. I den forbindelse nevnte jeg en spanjol som kaller seg W. og som tilsynelatende bor i Frankrike. Han spiller i hvert fall også i franske Atavisma som jeg sa vi trolig ville komme tilbake til en vemmelig dag. I dag er vel en vemmelig dag like godt egnet som noen.
Denne EPen er den første utgivelsen hvor W. er med og trakterer bass. Bandets to resterende medlemmer, L. (vokal) og G. (alt annet), har vært med siden start for omlag fire år siden.
Fram til nå har en demo og en splitt blitt lansert.

piggtråd
05.08.17

PUTRID OFFAL - ANATOMY (EP)

Putrid Offal - Anatomy Likegyldig

Xenokorp, 04.08.17
Putrid Offal er et fransk death/grindcore-band som for noen år siden våknet til live etter ca 20 år i dvale.
Bandet startet opp i 1991 og slapp to demoer og tre splitter før de de oppløst i 1994.
I 2013 gjenopptok patologene sine makabre obduksjoner, med EP, samleskive og fullengder utgitt de neste to årene.
EPen Anatomy består av seks låter på til sammen 16 minutter, hvorav tre låter er nye.

Goregrind og den slags gir meg tydeligvis fortsatt fint lite, så dette blir bare en rent objektiv presentasjon.

piggtråd
02.08.17

TIDES OF KHARON - COINS UPON OUR EYES (EP)

Tides of Kharon - Coins Upon Our Eyes Svakt

Selvutgitt, 21.07.17
Kharon, eller Karon på norsk, er fergemannen som frakter de dødes sjel over underverdens elver Acheron og Styx til Hades' dødsrike i gresk mytologi. Som betaling for denne tjeneste la man en mynt i munnen på de avdøde. Hvis den døde ikke hadde noen mynt å betale med, eller ikke var ordentlig begravet, ble han tvunget til å vandre hvileløst ved elvebredden i hundre år.

At mynten skal ligge på øyelokket er en svært utbredt misforståelse (som jeg selv også har tatt for god fisk). Noe også omslaget til Au-Dessus' End Of Chapter vitner om.

piggtråd
02.08.17

ASTROPHOBOS - SIMULACRUM (Single)

Astrophobos - Simulacrum Mycket Bra

Triumvirate Records, 28.07.17
Et knapt år etter EPen Enthroned in Flesh, annonserer svenske Astrophobos at prosessen med innspillingen av album nummer to er godt i gang.

Studioarbeidet nærmer seg fullført, mens det kommende albumet, hvis navn ennå ikke er offentliggjort, etter alt å dømme blir sluppet tidlig 2018.

Sammen med nyheten, og som forrett, lanseres singelen Simulacrum til valgfri pris. Ei låt som borger mycket väl för den nästa plattan från Astrophobos.

piggtråd
01.08.17

GRAVE CIRCLES - TOME I (EP)

Grave Circles - Tome I Bra

Selvutgitt, 19.07.17
For å starte med tittelen: den er oppgitt som Tome l på Bandcamp, hvor liten L ser ut som stor I. I likhet med den person som har lagt til utgivelsen på Encyclopaedia Metallum, regner jeg med at det er romertall I Grave Circles har hatt til hensikt å referere til.
Hvem er så Grave Circles? Jo, det er to ukrainske karer med noen få års erfaring fra andre og like ukjente konstellasjoner, som her spiller svart og uhellig metall.
Bandet ble satt sammen i fjor, og tre-spors EPen Tome I er første utgivelse, og en særs lovende start.


piggtråd
01.08.17

FVNERAL FVKK - THE LECHEROUS LITURGIES (EP)

Fvneral Fvkk - The Lecherous Liturgies Dårlig

Solitude Productions, 07.07.17
Fvneral Fvkk er en nokså ny konstellasjon. Det tyske bandet ble født i 2015, og EPen The Lecherous Liturgies er det første dunkle livstegn fra kvartetten.

Tradisjonell doom er på ingen måte min greie. Større fans av genren kan ta min manglende entusiasme med stoisk ro og et par klyper salt.

Årsaken til min nysgjerrighet på dette ensemblet er simpelthen at medlemmer fra Ophis og Crimson Swan (samt Fäulnis) etter sigende holder hus i dette orkester.

piggtråd
Rangering

Gorger