heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Inntrykk Uke 4, 2017

29.01.17

THE RUINS OF BEVERAST - TAKITUM TOOTEM! (EP)

The Ruins of Beverast - Takitum Tootem! Middels

Ván Records, 27.01.17
Det har vært stille fra The Ruins of Beverast siden utgivelsen av skiva Blood Vaults - The Blazing Gospel of Heinrich Kramer, høsten 2013. Det var sånn sett gledelig å se ny musikk fra det tyske enmanns-bandet.
Jeg må likevel innrømme at jeg ikke var helt fornøyd med musikkens gradvise bevegelse vekk fra fortidens obskure og dunkle stemninger sist. Suggerende black/doom gikk mer i retning av et dystert drømmende preg av death/doom à la My Dying Bride. Jeg liker riktignok den slags også, og skiva var bra den, men jeg liker spesielt bandets to første skiver litt for godt til å ønske forandringen velkommen.

piggtråd
26.01.17

EKPYROSIS - ASPHYXIATING DEVOTION

Ekpyrosis - Asphyxiating Devotion Bra

Memento Mori, 23.01.17
Debuten til italienske Ekpyrosis blir sluppet 3-4 år etter bandets oppstart, en eller annen gang i 2013. Fra før av har kvartetten en EP og et par demoer.
Memento Mori gjør et poeng ut av av bandets tradisjonelle form for dødsmetall ikke er hverken “retro” eller “old school”, da oppskrift har vært uforandret uten å følge trender siden børjan.
Old school er likevel en ærbødig benevnelse for tidløs ekstremmetall som skyr trender som pesten.


piggtråd
26.01.17 En forhåndslytt av Slagmaurs kommende album Thill Smitts Terror er nå tilgjengelig. Tre låter strømmes her.
piggtråd
26.01.17

INFAMOVS - UNDER THE SEALS OF DEATH

Infamovs - Under the Seals of Death Svakt

Memento Mori, 23.01.17

Kvintetten fra Chile presenterer herved sin debut. Bandet har omlag tre års fartstid, og en EP bak seg.

Bandet heller til en mørk form for obskur dødsmetall hvor den nedre del av frekvensregisteret dominerer i ensom majestet. Nesten.
Bandet innlemmer nemlig enkelte lysere gitarer som hyler i forrykende ekstase mens de flakser som bevingede demoner i abstrakte formasjoner.


piggtråd
25.01.17

NASTY SURGEONS - EXHUMATION REQUIEM

Nasty Surgeons - Exhumation Requiem Bra

Xtreem Music, 15.01.17
Kvartetten fra Spania slipper sin førstefødte et år etter å ha kommet sammen. De brukte altså ikke lange tiden på å bli svanger.
Bandet sverger til en relativt brutal avart av gore-basert dødsmetall. Og som om et blodig dryppende uttrykk ikke er nok, tar de likså godt saksen i bruk for å skamfere liket litt ekstra. Til det formål benyttes virkemidler fra grindcore.

Resultatet er avsindig, uvanlig og rimelig tøft.


piggtråd
24.01.17

FOREFATHER - ENGLA TOCYME (Reutgivelse)

Forefather - Engla Tocyme Middels/Bra

Heidens Hart Records, 15.01.17
De to herremenn og brødre Athelstan og Wulfstan kan feire 20-års jubileum i år. Gratulerer.
Karene har gitt ut 7 album, den siste for et par år siden. De har ellers et band ved navn Athelstan gående, og begge har deltatt på et par Folkearth-skiver.
Jeg var middels fornøyd med Forefathers andre album, The Fighting Man (2000) som ble reutgitt for femten måneder siden. Vi tar her en liten titt på Engla Tocyme, bandets tredje skive, originalt utgitt i 2002. Atter en reutgivelse med andre ord.


piggtråd
Rangering

Gorger