heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Juli 2015:

31.07.15

PROFEZIA - BLACK MISANTHROPIC ELITE - MOON ANTHEM (re-utgivelse)

Profezia - Black Misanthropic Elite - Moon Anthem 2015 Svakt

Moribund, 24.07.15
Italienske Profezia har vervet den danske trommis Ynleborgaz (Angantyr, Make a Change... Kill Yourself m.m.), og har angivelig en mann fra Hedmark i rekkene (uten at jeg kan begripe hvem det skulle være). Men vi skal lengre tilbake i tid. Bandet ble til i år 2000, og åtte år senere debuter de med denne skiva. Da som en italiensk duo.


piggtråd
28.07.15

DOOMENTOR - THE SECOND CEREMONY (7" EP)

Doomentor - The Second Ceremony Middels

Iron Bonehead, 24.07.15
The Second Ceremony er som navnet antyder andre utgivelse fra Doomentor. Bandet er av den mystiske typen hvor medlemmene er navnløse. De er i alle fall tyske, og ser ut til å være en trio.
Deres forrige utgivelse, en demo, ble sluppet i fjor høst. Denne EP ble sluppet digitalt på egenhånd for et par måneder siden, og nå altså på 7" vinyl via Iron Bonehead.

piggtråd
28.07.15

DEATHRITE - REVELATION OF CHAOS

Deathrite - Revelation of Chaos Bra

Prosthetic Records, 24.07.15
Fire tyskere slipper herved sin første skive for Prosthetic Records. De har bare holdt på i fem år, men er allerede ute med sin tredje fullengder.
Med knivblad dryppende av blod og skapet fullt av skjeletter byr Deathrite opp til gravplass-fest.
Karene kommer visst fra en punk/grindcore bakgrunn. Noe som hovedsaklig kan merkes i lydbildet, men som eller ikke gir all verdens utslag i deres death'n'roll.

piggtråd

Info og status

27.07.15
Som nevnt i forbindelse med X Years Of Doom & Solitude et par hakk lengre ned på siden, er det ferietid også her i gården. Oppdateringer er i den forbindelse høyst sporadiske. Noe har jeg da likevel fått hørt. Enkelte stikkord er notert ned, men de fleste halv-formulerte setninger befinner seg bak pannelappen. Jeg få klemme ut noen av disse tankene før de brenner inne og forvitrer.

Om en drøy uke burde jeg være tilbake i normalt vigør, om ikke overgangen tar knekken på meg. Jeg henger nemlig litt etter, så det blir vel knapt noen hvilepuls før august takker for seg. Inntil jeg bretter opp ermene finnes det nok av andre sider der ute til å døyve din tørst for metall.
piggtråd
24.07.15

SVARTELDER - ASKEBUNDET (EP)

Svartelder - Askebundet Suverent

Selvfinansiert, 10.07.15
Til tross for en heller besynderlig tittel, er ikke Askebundet direkte merksnodig. Den er likevel spesiell nok til å stikke seg ut i positiv forstand.
Etter å ha hørt denne lille genistreken nærmere ti ganger er det på tide å gjøre litt research. Foruten den britiske keyboardisten Kobold (aka Mr. Fog og Jaldaboath) som også figurerer i In the Woods..., Old Forest og tidligere i The Meads of Asphodel, består bandet av mindre kjente aktører fra Indre Arna - tettstedet som bare skilles fra Bergen sentrum av noen tusen tonn fjell.


piggtråd
24.07.15

URÐUN - HORROR & GORE (Demo)

Urðun - Horror & Gore (Demo) Middels

Signal Rex, 21.07.15
Fra Island kommer en trio som minner fint lite om islandsk metall forøvrig. Deres skitne og mugne dødsmetall minner mer om litt for mange andre gjørmete band som tviholder på et old school uttrykk.

Ikke meg imot å holde gode gamle tradisjoner i hevd, men fortjener demoer uten egenart distribusjon via etablerte selskaper?


piggtråd
21.07.15

MOANAA - DESCENT

Moanaa - Descent Bra

Selvfinansiert utgivelse, 30.09.14
Jeg konsentrerer meg normalt sett om aktuell metall, men når et band spør fint og jeg liker det jeg hører, er det vanskelig å si nei. Til tross for at polske Moanaa bedriver post-metall, en sjanger jeg i utgangspunktet er passe lei av, gjør de det såpass bra at de framstår som et unntak fra regelen i så måte.
Etter at Alcest frivillig ga fra seg tittelbeltet for halvannet år siden kan sjangeren trenge en arvtager som ikke høres totalt generisk ut. Moanaa er en av (i mine ører) få som fortjener kandidatur.


piggtråd
21.07.15

PSYCHOPHOBIA - THE FALL (EP)

Psychophobia - The Fall Bra

Metal Scrap Records, 25.06.15
Polen er kanskje ikke mest kjent for særs melodiske avarter av ekstrem-metall. Det er nettopp det sjiktet kvintetten Psychophobia har valgt. Kanskje på grunn av godt albuerom? Jeg må vel innrømme at mine forventninger ikke var all verden, men jeg er glad for at de blir gjort så ettertrykkelig til skamme.
Etter ti års eksistens og et par demoer, slapp bandet sin debut-fullengder i 2012. Tre år senere slippes deres første EP, deres første produkt uten synth og symfoniske influenser, visstnok.

piggtråd
20.07.15

DEMONA - 2015 (EP)

Demona - 2015 Middels

Hells Headbangers, 20.07.2015
Demona får meg til å tenke på The Great Kat. Ikke at det låter direkte likt, men kvinne-frontet speed-metall er ikke direkte hverdagskost. Demona består primært av chilenske Tanza, som startet bandet som 17-åring i 2007.
Fra 2008 til 2012 ga hun ut en god håndfull småutgivelser, i 2011 flyttet hun til Canada, og i henholdsvis 2012 og 2013 slapp Demona to skiver som fullt band.

piggtråd
20.07.15

AZAVATAR - AZAVATAR

Azavatar - Azavatar Suverent

Art of Propaganda, 29.06.15
Det er snart en måned siden denne kom ut. Jeg fikk hørt den forholdsvis mange ganger da, men rakk liksom aldri å få knotet ned noe.
Hr. AZAVATAR (ja, det skrives med store bokstaver) fra Saeculum Obscurum startet det selvtitulerte bandet som et enmannsband i 2013, men fikk raskt tre andre karer med på lasset. Hovedmannen tar seg av gitar, bass og tilleggs-vokal, mens karer med band som Gräfenstein, Infestus, Nebelkrähe og Sycronomica på CVen tar seg av vokal, keyboard og trommer.

piggtråd
18.07.15

X YEARS OF DOOM & SOLITUDE

X Years Of Doom & Solitude Suveren

Solitude Productions, 16.07.15
Oppdateringer har vært sporadiske i det siste, og vil nok bli det også en stund framover. Det er aldri manko på spennende utgivelser, selv om midtsommeren gjerne er litt slappere enn året ellers. Jeg tar meg den frihet å sløve litt selv, samt sette av tid til sosial atferd, uteaktivitet og tilsvarende fremmedord.
Sitter du å hungrer etter metall skal du herved få en solid bunke musikk. Så mye faktisk, at jeg ikke engang har hørt igjennom 10 % av det. Jeg nøler likevel ikke med å kalle denne samlingen suveren!

piggtråd
18.07.15

BLASPHEMIC CRUELTY - CRUCIBLE OF THE INFERNUM (EP)

Blasphemic Cruelty - Crucible of the Infernum Middels

Hells Headbangers, 20.07.15
Blasphemic Cruelty består av medlemmer fra Ares Kingdom, Angelcorpse og Perdition Temple, og debuterte for 6,5 år siden. Siden den gang har det vært tyst som i graven.
Stillheten brytes med et øredøvende brak i det Tampa, Florida -trioen smeller av tre nye låter samt en Sodom cover iløpet av drøye 20 minutter.


piggtråd
17.07.15

ECTOVOID - DARK ABSTRACTION

Ectovoid - Dark Abstraction Bra

Hellthrasher Productions, 17.07.15
Tre av fire medlemmer fra Alabama, USA thrash-bandet Condukator, og hele beholdningen fra den nedlagte death-thrash troppen Bloated Carcass, startet for fem år siden et nytt og etter alle solemerker mørkere kapittel i sin metalliske karrière.
Debuten Fractured in the Timeless Abyss fikk tilsynelatende god mottagelse for tre år siden, og det har jeg en mistanke om at også oppfølgeren vil få.


piggtråd
12.07.15

NECROMANTIC WORSHIP - SPIRIT OF THE ENTRANCE UNTO DEATH

Necromantic Worship - Spirit of the Entrance Unto Death ok

Nuclear War Now! Productions, 10.07.15
Fra Nederland kommer to nye ansikter for å presentere sin ferske spirituelle sortmetall.
Det er en demo, og bandets aller første produkt i så måte, som herved utgis via Nuclear War Now!, og ikke forstår jeg helt poenget med det. Musikken er riktignok ikke elendig, men den er da heller ikke eksemplarisk hverken musikalsk eller lydmessig.


piggtråd
11.07.15

BONE GNAWER - CANNIBAL CREMATORIUM

Bone Gnawer - Cannibal Crematorium Bra

Pulverised Records, 10.07.15
Velkjente Rogga Johansson (bass) er ute av bildet, men bare navnet er nok til å peke ut musikalsk retning.
Med Kam Lee ( The Grotesquery m.m.) på vokal, Ronnie Björnström (eks-Aeon, eks-Ribspreader m.m.) på gitar og Morgan Lie (eks-Naglfar m.m.) på trommer, har bandet likevel det mannskap som skal til for å lage vei i vellinga.
I tillegg tilkommer et helt vell av gjeste-vokalister, for mange til å ramse opp.

piggtråd
11.07.15

TURBOCHARGED - MILITANT

Turbocharged - Militant Middels

Go Fuck Yourself Productions, 09.07.15
Hva skjer om man blander Violentor (nedenfor) med gammel svensk dødsmetall i Entombeds gate? Da får man dødlig pønk-thrash, i en ekstrem og uhellig avart av Motörhead.

Man får Turbocharged og deres Militant, en noe mer interessant opplevelse.


piggtråd
10.07.15

VIOLENTOR - MANIACS

Violentor - Maniacs Svakt

Go Fuck Yourself Productions, 09.07.15
Det er alltid lettere å skille klinten fra hveten ved direkte sammenligning. Blant de tre skivene jeg har hatt tid til å sette meg inn i de siste dagene framstår Maniacs definitivt som den svakeste.

At jeg gir tommelen ned betyr ikke at denne er direkte dårlig, men heller at den er nokså skuffende. Om fandenivoldsk thrash med høy langfinger-føring er rett opp din bakgate er det derimot ingen grunn til ikke å lese videre.


piggtråd
07.07.15

SVÄRTA - SEPULTUS

Svärta - Sepultus Bra

A Sad Sadness Song, 06.06.15
Etter en demo i fjor er to anonyme svenske geiteskjendere klare med sitt første verk.

Hvem de ønsker å sverte må faen vite, men de gjør det med svart frenetisk kaos og åndemanende passasjer i en eklektisk blanding. Hverken kvalitet eller stil er til å bli helt klok på.


piggtråd
06.07.15

EVEMASTER - III

Evemaster - III Middels

The Goatmancer, 06.07.15
Første utgivelse på nystartede The Goatmancer kommer i form av en re-utgivelse av finske Evemasters fjerde skive, inadekvat titulert III.

Enkelt forklart spiller duoen en sortere variant av mer svensk-klingende melodisk dødsmetall.


piggtråd
05.07.15

ABYSSION - LUONNON HARMONIA JA VIHREÄ LIEKKI

Abyssion - Luonnon harmonia ja vihreä liekki Bra

Svart Records, 03.07.15
Jose Rossi og Antti Varis er to psyko-nautiske finner med et særegent uttrykk. Medlemmene har i følge presseskrivet fartstid fra heller spesielle Dark Buddha Rising og Oranssi Pazuzu. Svart-isk metall av tildels atmosfærisk art krydres med psykedeliske sci-fi elementer. De skal ha for originalitet, selv om ikke alt fungere like bra.

Duoen har snart holdt det gående i ti år, men de har tatt seg ganske god tid. De ga ut sin første skive for et par år siden.


piggtråd
05.07.15

VACIVUS - RITE OF ASCENSION

Vacivus - Rite of Ascension Suverent

Goatprayer Records, 04.07.15 og senere via Hellthrasher Productions.
Det er omlag hundre år siden det britiske imperiet hersket over ¼ av jordens befolkning og ⅓ av planetens landområder. Det er kanskje på tide med nye erobringer?
Har Vacivus det som skal til for å legge verden under sine såler ved hjelp av okkultisme via knusende diabolske seremonier?

De fem karene fra Sunderland har i alle fall det som kreves for å nå langt i en sjanger som i mine ører ledes an av Necros Christos.


piggtråd
03.07.15

AFTER ALL - REJECTION OVERRULED (EP)

After All - Rejection Overruled (EP) ok

Sideburn Records, 03.07.2015
Disse belgiske thrasherne har jeg vært borti ved et par tidligere anledninger. Ikke så rart all den tid bandet har holdt det gående langt lengre enn jeg var klar over. Det er hele 20 år siden debuten, og bandet hadde da allerede eksistert i 7 år.
Dette er en ti-tommers forsmak på bandets niende fullengder, som kommer i løpet av året. To nye låter fra denne, samt en ny versjon av låta Land Of Sin fra Cult of Sin (2009) er hva bandet byr på.


piggtråd
03.07.15

YSENGRIN - LIBER HERMETIS (Reutgivelse)

Ysengrin - Liber Hermetis Bra

Nuclear War Now! Productions, 01.07.15
Varigheten på denne Dobbel-LPen er på hele 83 minutter, noe som nesten kan virke en tanke avskrekkende. Når jeg etter tre runder med “blindtesting” omsider tar for meg promoskrivet innser jeg hvorfor.
Jeg innser også at jeg kunne delt opp lytte-økten noe. Dette viser seg nemlig å være en re-utgivelse av Ysengrins debutskive sammen med demoen Alchimete fra 2010.


piggtråd
03.07.15

VORAGE - VORAGE (EP)

Vorage - Vorage Bra

Hellthrasher Productions, 30.06.15
Klar for en dose fonisk styggedom? Om lyd hadde farge, smak og dertil-egnede næringsstoffer eller egenskaper, ville disse knapt 21 minuttene lyst illevarslende mørkerødt og smakt brent flaggermus-ekskrement krydret med det som sitter fast på innsiden av utslagrørene og strupet avløpet. Selv inntak av én enkelt låt ville vært risikabelt. Over 20 minutter ville vært like dødelig som pest, kolera og andre virus-utbrudd høyt oppe på WHOs beredskaps-liste.


piggtråd
02.07.15

DEW-SCENTED - INTERMINATION

Dew-Scented - Intermination Middels-Bra

Prosthetic Records, 30.06.15
Dew-Scented er som et kjent ansikt i mengden som man likevel ikke helt klarer å plassere. Tyskerne har holdt på i snart 25 år, og dette er deres tiende album. Jeg vet jeg har hørt dem før, men klarer ikke erindre stort. Jeg er dessverre redd det er en trend Intermination ikke kommer til å endre på.


piggtråd
01.07.15

DEATHHAMMER - EVIL POWER

Deathhammer - Evil Power Bra

Hells Headbangers, 30.06.15
Ikke mindre enn 40 mil skiller duoen med base i henholdsvis Hamar og Grimstad. Likevel er de nå klare med et nytt frenetisk thrashmetallisk frontalangrep.
Evil Power er den tredje skiva i rekka, men bandet har en drøss med splitter og diverse i ryggsekken. Gratulerer med tiårs-jubileet, forresten!


piggtråd
01.07.15

GOBLIN REBIRTH - GOBLIN REBIRTH

Goblin Rebirth - Goblin Rebirth Middels

Relapse Records, 29.06.15
Jeg har ikke snøring på prog. Anse dette som et inntrykk i opplysnings-øyemed, og la ikke min subjektive smak påvirke dine innkjøps-beslutninger.

Goblin Rebirth er ett av en mengde reinkarnasjoner av bandet Goblin. Jeg har gitt opp å forsøke å få en slags oversikt. Du kan heller prøve selv.


piggtråd